Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ingrijirea tenului la barbati: cum se face corect si produsele de care ai nevoie

Ingrijirea tenului la barbati: cum se face corect si produsele de care ai nevoie

Posted by Cristina Enache on

 

 

Multa vreme, barbatii au obisnuit sa ignore complet necesitatea ingrijirii propriului ten, considerand-o mai degraba un moft sau „o chestie de fata”. Insa cum tentatia pielii luminoase, proaspete si hidratate e la fel de ridicata in cazul ambelor sexe, ingrijirea tenului la barbati a devenit o preocupare pentru majoritatea tipilor in ziua de azi.

Nu, iti promitem ca nu va trebui sa utilizezi de acum incolo un arsenal de produse care sa rivalizeze cu cele ale iubitei sau ale mamei tale, ci doar sa actionezi pe cateva cai. Scurt si la obiect, afla de mai jos cum sa iti ingrijesti tenul si care sunt produsele de care ai nevoie!

Tenul la barbati: ce tipuri de ten exista si de ce sa tii cont

Prima si cea mai importanta regula de care sa tii cont atunci cand iti alegi cosmeticele pentru ingrijirea tenului la barbati este legata de tipul tau de piele. Nu, nu sunt notiuni complexe, nici nu ai nevoie de sfatul unui specialist – desi poate nu ar strica sa ceri unul -, in majoritatea cazurilor poti identifica singur ce ten ai.

Iata care sunt principalele tipuri de ten si caracteristicile lor:

  • ten sensibil: te confrunti cu iritatii si adesea pielea se inroseste sau te ustura dupa barbierit, dupa ce ai folosit un produs nou sau dupa expunerea la soare;
  • ten uscat: tenul e deshidratat, „tine” dupa ce il speli, are portiuni aspre sau cu piele care se „cojeste”;
  • ten gras: ai ten lucios si lipicios, cu productie accentuata de sebum;
  • ten mixt: o combinatie intre pielea grasa (pe zona T – frunte, nas, barbie) si piele uscata pe obraji;
  • ten normal: nu iti pune decat rareori probleme.

In general, barbatii au ten mixt sau gras si mult mai putin frecvent uscat sau sensibil, mai ales in comparatie cu femeile.

Produse de ingrijire pentru barbati: la ce sa fii atent

Principalul factor pe care e musai sa il iei in considerare atunci cand iti alegi cosmeticele penturu ingrijirea tenului la barbati e specificul pielii tale. Astfel, dupa ce ai identificat tipul tau de ten, pur si simplu achizitioneaza produsele care sa i se potriveasca.

De partea cealalta, e indicat sa arunci o privire si pe lista de ingrediente. Iata care sunt cateva notiuni de care sa tii cont si termenii pe care sa ii retii!

Noncomedogenic inseamna ca nu incarca porii, fara a cauza cosuri sau puncte negre, un lucru imbucurator mai ales daca ai ten sensibil, gras sau acneic. Dar fiecare piele se impaca de minune cu aceste produse.

Fara parfum: din nou, mai ales daca ai piele sensibila, e bine sa te feresti de parfumuri care o pot irita. Insa si tenul uscat are de suferit de pe urma chimicalelor din aromele artificiale.

Ambalajul nu conteaza atat de tare, dar ingredientele da. Un produs care arata si se simte „scump” nu e neaparat si unul care sa ti se potriveasca. In schimb, daca arunci un ochi pe lista de ingrediente si sesizezi prezenta acidului hialuronic sau a glicerinei e un argument important in favoarea achizitiei.

Cum arata rutina de ingrijire a tenului la barbati

Iti promitem ca nu iti vom aglomera baia cu nenumarate produse, ci ti le vom recomanda pe cele mai eficace, cu formule ce tintesc exact problemele tale.

Totul incepe de la curatare. Ne pare rau sa ti-o spunem, dar a trecut demult vremea in care sa iti cureti fata cu sapun. Nu spunem ca acest produs nu e eficace in a elimina impuritatile si sebumul, ci ca, dimpotriva, isi face prea bine treaba. Cum asa? Nu te scapa numai de murdarie, ci si de uleiurile naturale secretate de ten tocmai ca sa il hidrateze.

Nu e un moft sa ai un produs de curatare declinat „la masculin”! Gelul de curatare THALGO Men Cleansing Gel a fost special conceput pentru tenul tau, eliminand toxinele si excesul de sebum si improspatand pielea fara a o agresa. Continand ingredientul activ Algue Bleue Vitale® ce incurajeaza reinnoirea celulara si combate oboseala, prevenind imbatranirea, alaturi de derivati gluconici pentru curatarea delicata si sensibila, acest produs te va convinge in scurt timp.

gel de curatare

Exfoliaza de cateva ori pe saptamana!

Nici exfolierea nu e lipsita de sens, iti promitem. Indepartand celulele moarte iti vei pastra tenul mai curat si mai tanar, vei preveni atat aparitia acneei, dar si a firelor de par crescute sub piele, despre care stim ca te aduc la disperare, iar barbieritul va fi mai usor ca niciodata.

Exfoliantul de ten bio Royer Cosmetique este creat pentru intreaga familie, astfel ca il poti imparti cu toti cei dragi; cu iubita ta, cu tatal sau cu fiul tau. Produsul include apreciatul slime de melc (cunoscut si sub denumirea de mucin de melc sau mucus de melc), plin de Colagen, Elastina, Acid Glicolic, Vitamine si Alantoina, ingrediente-vedeta in ingrijirea tenului la barbati, ce hidrateaza, exfoliaza, stimuleaza vindecarea, previn imbatranirea pielii si confera stralucire.

exfoliant de ten pentru barbati

Fii bland cu pielea atunci cand te razi!

Agresiunea pielii incepe atunci cand te razi si de aici incolo se poate produce dezastrul. Tocmai de aceea, e vital sa fii cat mai atent.

In primul rand, investeste intr-o lama sau un aparat de ras de calitate pe care sa il schimbi frecvent. Mai departe, barbiereste-te dupa dus, cand porii sunt deschisi, si dupa ce ai exfoliat pielea in prealabil; vei vedea diferenta.

Sa folosesti o crema de ras e practic o indatorire catre pielea ta. Aceasta va facilita alunecarea lamei de ras si va preveni frictiunea, protejand pielea. Incearca Crema de ras Point Barber Shaving Cream, special conceputa pentru barbieritul zilnic, extrem de hidratanta, pe baza de glicerina si ulei de cocos. Produsul lasa pielea moale, curata si hidratata, si reduce disconfortul din timpul rasului.

crema de ras

Vechiul after shave, pe baza de alcool, care ii provoca tatalui tau usturimi infioratoare, nu mai are ce cauta in baia ta. Alege in schimb un produs mai bland cu pielea, asa cum este balsamul dupa barbierit SKEYNDOR Men Redness Preventing After Shave, ce reduce iritatiile si inrosirea, dar si micro-taieturile de la nivelul pielii datorita extractului natural de Dragon's Blood (Sangele dragonului). Pielea e neteda si relaxata, iar produsul contine si apa termala, vitamina C si extracte din plante medicinale calmante.

balsam dupa barbierit

Hidrateaza ca la carte pielea!

Poate cel mai important produs de ingrijire a tenului la barbati este insa o crema. Hidratarea e iar o datorie fata de piele si, din nou, reprezinta o dovada de masculinitate si de responsabilitate.

Atunci cand asociezi si caracteristici antirid e cu atat mai bine. Crema regeneratoare si antirid pentru barbati THALGO Men Regenerating Cream e solutia perfecta impotriva semnelor asternute pe piele in urma trecerii timpului, avand la baza ingrediente active antirid, precum extractul de alga albastra, cu insusiri revitalizante si de reintinerire, stimuland de asemenea procesele de reinnoire celulara. Aplicarea sa va fi un adevarat rasfat!

crema antirid pentru barbati

Iar daca iti doresti sa intensifici actiunea cremei de fata, mergi cu un pas mai departe in ingrijirea tenului la barbati si asociaz-o cu un serum. Serul antirid pentru barbati SKEYNDOR MEN Anti-Age Serum arata cat de dedicat esti pielii tale, continand ginseng siberian, un ingredient ce activeaza repararea pielii si o lasa mai hidratata, mai luminoasa si mai tanara. Compozitia e completata de vitamina C si apa termala pentru prevenirea si estomparea semnelor de imbatranire, dar si in vederea calmarii tenului. Nu uita nici ca serul se aplica intotdeauna inainte de crema.

ser regenerant

Ingrijirea tenului la barbati e un proces mult mai simplu si mai placut decat te-ai fi asteptat! Tine cont de sfaturile noastre si iti promitem ca vei vedea (si vei simti) diferenta!