Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ingrijirea unghiilor acasa: 10 reguli de care sa tii cont

Ingrijirea unghiilor acasa: 10 reguli de care sa tii cont

Posted by Cristina Enache on

 

O manichiura este mai mult decat o carte de vizita, este un boost de incredere in tine. Precum un sutien decadent de dantela, purtat sub un trening sau perechea de sosete preferate, cu desene animate, ascunse intr-o pereche de botine cu toc, unghiile reprezinta un secret de stil. Ne mai miram, deci, ca punem accent pe ingrijirea unghiilor acasa?

Expertii tin sa iti atraga atentia ca multe dintre practicile de la care nail artist-ul tau preferat nu se abate nu pot fi replicate acasa. Si nu ne referim aici la o manichiura cu gel super creativa, ci inclusiv la taierea cuticulelor. Cu alte cuvinte, ingrijirea unghiilor reclama atentie, grija si finete, dar mai ales dedicare, nu neaparat fonduri generoase.

Iti spunem, in randurile de mai jos, care sunt regulile de care sa tii cont atunci cand iti ingrijesti unghiile acasa pentru rezultate ca la salon.

Ingrijirea unghiilor acasa: ce sa NU faci

Desi capitolul ingrijirii unghiilor la care facem referire mai jos contine mai degraba interdictii decat sugestii, fii pe pace, rezultatele se vor vedea cu un strop de disciplina. Asadar, iata ce sa NU faci atunci cand iti privesti manichiura si te intrebi cum ai putea sa o transformi in cea mai buna carte de vizita!

Nu iti taia cuticulele!

Nu le smulge, nu le roade, nu le rani: poarta-te bland cu ele, caci nu exista ca sa te supere, ci ca sa te protejeze. Poate ca nu iti doresti sa auzi acest lucru acum, dar cuticulele nu sunt dusmanul tau, ci reprezinta un strat de piele care apara matricea unghiei de infectii. Atunci cand insisti sa tai aceasta portiune poti lasa unghia vulnerabila in fata atacurilor bacteriilor.

Desi multi experti sunt de parere ca ar trebui inclusiv sa renuntam sa impingem cuticulele chiar si cu faimoasele betisoare din lemn de portocal, poti sa practici in continuare acest obicei atat timp cat ai grija sa il executi ca la carte. Important e mai ales momentul: alege sa te ingrijesti de cuticule o data pe saptamana, dupa baie, cand pielea este mai moale.

Impinge usor cuticulele spre baza unghiei cu betisorul, apoi, cel mai important, hidrateaza-le cu un produs special. Recomandam uleiul pentru cuticule de la Parisax, special creat pentru a trata cuticulele in timp ce protejeaza unghiile de deshidratare. De asemenea, produsul poate sa grabeasca uscarea lacului de unghii.

 

ulei pentru cuticule

Nu expune unghiile prea mult la contactul cu apa!

Nu mai amintim ca e complet contraindicat sa inmoi unghiile inainte de manichiura (te rugam, fugi din orice salon ce practica aceasta tehnica invechita), dar si apa cu care speli vasele, de exemplu, e periculoasa, tocmai de aceea e recomandat sa porti manusi.

Explicatia este aceea: unghiile, precum parul, sunt mai sensibile la apa. De fapt, ca sa venim cu date concrete, unghiile reactioneaza precum un burete care absoarbe apa de 1000 de ori mai repede decat pielea ta. Suntem sigure ca ai facut singura calculele.

Nu lasa unghiile neprotejate pe vreme rea!

Dupa cate vezi, ingrijirea unghiilor presupune mai degraba protectia lor. Precum apa in exces, vremea rea poate sa deterioreze si sa lase unghiile casante, in timp ce trecerea brusca de la o temperatura la alta poate sa le fragilizeze. Atunci cand aceste mici dezastre pentru unghie se intampla repetat, vor fi compromise legaturile dintre celule si unghia se va rupe mai repede. Solutia? Poarta manusi!

 

Nu face din manichiura cu gel o obisnuinta

Da, e mai stralucitoare si mai rezistenta, dar iti poate distruge unghiile in timp. Expunerea la radiatiile UV usuca patul unghiei, dar poate supune si pielea riscului de cancer. Sfatul nostru este sa rezervi manichiurile cu gel ocaziilor speciale si sa nu uiti sa aplici o crema cu SPF inainte de a te „expune” la lampa.

Hidratarea unghiilor: cel mai important pas de ingrijire

Crede-ne, daca vrei unghii frumoase, puternice si sanatoase, e musai sa le hidratezi. De fiecare data cand te dai cu crema de maini, maseaza si unghiile si cuticulele, oferindu-ti astfel si un rasfat binemeritat.

Vei adora Crema de maini cu vitamina E Mario Badescu Hand Cream With Vitamin E, imbogatita cu vitamine, ulei de germeni de grau si miere, care se absoarbe rapid si ajuta inclusiv la tratarea pielii uscate sau crapate a mainilor. Vei constientiza insa cat de minunata e si pentru unghii!

crema de maini

Nu uita insa sa hidratezi si cuticulele! Inainte de culcare aplica ulei de migdale, de cocos sau de avocado si maseaza pana ce intra in piele. La fel de bine poti apela si la SNB Cuticle Oil Mango, un magic ulei pentru cuticule cu aroma de mango ce protejeaza unghia si asigura elasticitate si hidratare cuticulei.

ulei de cuticule cu mango

Cum sa iti faci manichiura acasa ca sa arate ca la salon

Daca vei deprinde cateva obiceuri simple, nu vei mai merge la salon decat pentru o portie de rasfat sau pentru modele de nail art care tie nu iti ies acasa. In rest, ingrijirea unghiilor la domiciliu e cat se poate de accesibila, urmand insa pasii de mai jos!

Indeparteaza straturile anterioare de oja. E musai sa cureti unghia inainte de noul strat de oja! Alege un dizolvant fara acetona, asa cum este cel de la SNB. Pentru ca nu albeste unghia si nici nu o ataca, uscand-o, e preferatul nostru.

dizolvant de unghii

Pileste unghia in forma dorita. Asigura-te ca avansezi intr-o singura directie si ca nu te dovedesti prea agresiva. Pentru a intensifica stralucirea unghiei, poti apela la SNB Pila pentru Luciu Stralucire Magica, o pila de tip buffer cu doua fete de care iti recomandam sa nu te mai desparti: gaseste-i „culcus” in geanta ta!

pila de unghii pentru luciu

Asterne un strat de baza. Atunci cand aplici ca prim pas in manichiura un base coat nu numai ca protejezi unghia de daunele la care o poate supune lacul, dar prelungesti rezistenta culorii, intaresti unghia si previi aparitia petelor. Daca vrei sa faci totul ca la carte, aplica cate un strat de base coat intre fiecare „atingere” de oja.

Alege SNB Base Coat Tratament de baza, ce protejeaza in chip mai mult decat satisfacator de agentii de colorare ce se regasesc in lacurile de unghii. Creand un strat de baza mat, acest produs usureaza si aplicarea ojei.

tratament pentru unghii

Aplica oja colorata. E timpul pentru pasul nostru preferat si anume aplicarea culorii. Alege nuante pigmentate, bogate si seducatoare, si nu uita ca cele deschise la culoare latesc vizibil, in timp ce cele inchise vor „restrange” optic spatiul unghiei.

Pentru o aparitie sofisticata, Lacul de unghii mov Bela Pierre Nail Polish Antique Purple este pur si simplu must-have. Nuanta moderna si eleganta asigura o acoperire perfecta si o rezistenta indelungata, astfel ca vei cuceri cu rafinamentul manichiurii tale.

lac de unghii mov

Prelungeste rezistenta manichiurii cu un top coat! Cand e asa de frumoasa nuanta unghiilor tale, de ce ai dori sa o pierzi? SNB Quick Dry Top Coat previne ciobirea sau zgarierea lacului de unghii si prelungeste durabilitatea manichiurii. Repeta aplicarea o data la doua zile si nu iti vei mai face griji prea curand ca trebuie sa iti bati capul din nou cu manichiura!

oja uscare rapida

Un ultim sfat? Fa pauza de la culoare din cand in cand, pentru ca unghia sa aiba timp sa respire linistita! Descopera la Pastel3 tot ce ai nevoie pentru ingrijirea unghiilor acasa si priveste-ti fascinata manichiura: nu e asa ca e mai frumoasa ca niciodata?