Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Inrosirea fetei: de ce apare si cum o ingrijesti corect

Inrosirea fetei: de ce apare si cum o ingrijesti corect

Posted by Cristina Enache on

Poate ca dintotdeauna te-ai rosit mai usor la fata decat ceilalti, fie din cauza emotiilor sau a efortului fizic, ori aceasta problema a devenit recent acuta. Cert este ca, desi inrosirea fetei nu e nici pe departe un neajuns de viata si de moarte, tot presupune un oarecare disconfort fizic sau psihic.

In majoritatea cazurilor, tenul tau poate scapa de petele rosii ce iti dau atatea batai de cap in urma unor tratamente si masuri aplicate acasa, dar sunt si cazuri in care vei avea nevoie de interventia unui specialist.

Te scapam de orice dubii in randurile de mai jos!

Inrosirea fetei: cauze

De ce apar petele rosii pe fata? Cauzele pot fi multiple, putand fi vorba atat despre o afectiune, dar si despre urmarea unei neglijente pe care tu ai comis-o. Iata care sunt cauzele pentru te inrosesti adesea la fata!

Arsuri solare

La cate campanii de informare s-au dus cu privire la arsurile solare, ai putea spune ca ar trebui sa fi ramas doar o trista amintire, dar exista in continuare persoane care sufera de pe urma lor. Pe langa roseata, printre simptome se mai numara senzatia de uscaciune, usturimea, umflarea pielii, cojirea sau aparitia brobonitelor.

Dermatita de contact iritativa

Aceasta forma de dermatita intervine atunci cand intri in contact cu o substanta sau un produs care iti irita pielea. Cele mai comune surse sunt detergentii, produsele de ingrijire, unele plante sau metale, muscaturile de insecte, latexul, medicamente cu aplicare topica, radiatiile solare. Printre simptome se numara inrosirea pielii, mancarimi, senzatie de arsura, brobonite, vezicule.

Dermatita de contact alergica

Daca in cazul factorilor agresivi de mai sus se produce o iritatie, inrosirea pielii poate avea loc si ca urmare a unei alergii. Aparand ca urmare a raspunsului dat de sistemul imunitar, semnele alergice pot include roseata, febra, vezicule, semne de infectie.

Reactii la unele medicamente.

Sunt cazuri in care te inrosesti pe fata ca urmare a alergiei la unele medicamente. Problematice sunt mai ales antibioticele (cu precadere penicilina), unele antiinflamatoare, medicamentele pentru epilepsie, boli autoimune sau cancer.

Eczeme

Dermatita atopica sau eczemele apar mai ales la copii, desi se pot dezvolta la orice varsta, si includ drept simptome uscaciunea, inrosirea pielii, umflarea, ingrosarea sau senzatia de mancarime.

Dermatita seboreica

E adevarat ca cea mai des intalnita forma a dermatitei seboreice este matreata si aceasta apare numai la nivelul scalpului, dar, ca atare, afectiunea, cauzata de o intensificare a activitatii glandelor sebacee, se poate produce inclusiv la nivelul fetei. Dermatita seboreica se recunoaste dupa inrosirea pielii, cojirea, aparitia portiunilor descuamate, vezicule cu fluid sau decolorare.

Acnee

Una dintre cele mai comune cauze pentru care ti se inroseste pielea sunt atat de hulitele – si pe buna dreptate – cosuri. Atunci cand porii sunt blocati de sebum si impuritati, poate aparea acneea. Principala cauza este hormonala, de aceea acneea e mai intalnita la adolescenti sau in preajma menstruatiei.

Rozacee

Cea mai trista veste referitoare la rozacee este aceea ca aceasta afectiuna a fost declarata, pana in prezent, incurabila. Apare si dispare, manifestandu-se prin inrosirea fetei, eruptii acneice, umflarea pielii, ingrosarea pielii, pleoape umflate si ochi aposi.

Psoriazis

Nu putea lipsi din enumerare, nu? Psoriazisul e o boala cronica in urma careia corpul produce mai multe celule decat e normal. Cum iti dai seama daca ai fost afectata? Iata cateva semnale: cruste uscate pe piele, scuame argintii, leziuni ale pielii, mancarimi, piele rosie.

Boli autoimune

Apar atunci cand, in urma unor anomalii, corpul tau se ataca singur, iar printre simptome pot fi incluse oboseala, roseata pielii si durerile de articulatii. Lupusul si dermatomiozita cauzeaza inrosirea pielii pe fata.

Inrosirea pielii mai poate fi determinata si de cancer, infectii virale sau bacteriene, emotii sau efort.

Roseata pe fata: care sunt cele mai bune sfaturi de ingrijire?

Am vazut ce anume poate provoca inrosirea pielii – stim, sunt multi factori la mijloc -, dar cum anume poti sa reactionezi?

In primul rand e musai ca, daca banuiesti ca suferi de o afectiune care cauzeaza inrosirea pielii, sa mergi sa consulti doctorul. Urmeaza tratamentul indicat, ce va tinti si petele sau zonele rosii.

In al doilea rand, iata cum poti actiona local!

Inlatura iritantii sau alergenii din rutina ta de ingrijire! Cel mai bine e sa mizezi pe produse cosmetice special dedicate tenului sensibil. La ce sa fii atenta, in special? La crema si la demachiant!

Mai ales daca esti predispusa spre dermatita, atunci e musai sa testezi Crema faciala si corporala pentru ten reactiv, atopic si fragil Bruno Vassari Lab Biotics Dermal Relief Cream. Ameliorand iritatiile si reducand senzatia de disconfort, crema intareste de asemenea bariera cutanata si include ecoina (un aminoacid natural), complex de prebiotice si ceramide si atat de apreciata Niacinamida, un derivat al vitaminei B3.

crema faciala

Si un demachiant pentru ten sensibil va face minuni pentru pielea ta. Mario Badescu Keratoplasm Cream Soap contine Keratoplast, un ingredient natural, botanic, ce reduce roseata pielii. Vei fi bucuroasa sa afli si ca produsul nu include sapun,  dar si ca indeparteaza in mod eficient machiajul, calmand de asemenea iritatiile tenului.

demachiant ten sensibil

Alege tratamente contra rosetii pielii. Tratandu-ti tenul cu respect si delicatete, vei vedea ca iti va raspunde luptand cot la cot cu tine cu iritatia.

Emulsia tratament pentru pete ANUBIS Shining Line Whitening Emulsion MelaTRX are o textura usoara si se absoarbe rapid, reprezentand un tratament intensiv de depigmentare a pielii. Fie ca e vorba de roseata, pete pigmentare sau urme lasate de imperfectiuni, produsul corecteaza neregularitatile tenului, impresionand datorita compozitiei bogate in acid tranexamic si Melavoid®, un ingredient patentat care previne si blocheaza aparitia de noi pete.

emulsie tratament pentru fata

Rareste sesiunile de exfoliere. Daca ai tenul sensibil, predispus la inrosire, nu e bine sa mizezi pe peeling-uri sau pe scruburi mai des de o data pe saptamana. Chiar si atunci, foloseste un produs dedicat tenului sensibil!

Un astfel de exemplu este Peeling-ul facial delicat pentru ten uscat sau sensibil THALGO Gentle Exfoliator, cu o textura de crema matasoasa, bogat in granule de ulei de jojoba ce indeparteaza celulele moarte pastrand si respectand echilibrul pielii. Pe langa acest ingredient, extractele de Gelidium Sesquipedale hidrateaza in profunzime, iar curmalele catifeleaza.

peeling facial

Protejeaza-ti tenul zilnic de soare. Desigur, acesta este un sfat dedicat tuturor tipurilor de ten, dar cel predispus la inrosire ar trebui sa il respecte cu sfintenie.

Pentru ca e atat de repede absorbita si pentru ca nu blocheaza porii, crema fluida cu factor de protectie 50 Anubismed 50+ Protection Fluid poate fi aleasa ta! Confera protectie UVC, UVB, UVA, IR-A si protectie solara HEV vizibila, un amanunt atat de important, repara, regenereaza si hidrateaza pielea, fiind in mod expres recomandata pentru pielea reactiva. O sa va intelegeti de minune!

crema fluida

Cum atenuezi imediat inrosirea fetei

Pielea ta a devenit rosie ca racul exact inainte de un eveniment important? Atunci vei dori sa afli cum sa camuflezi rapid si eficient problema! Iata solutiile!

Aplica o masca cu aloe, musetel sau castravete. O masca super hidratanta, pe baza acestor ingrediente, poate linisti rapid pielea ta.

Nepretuita se poate dovedi si Masca-gel pentru ten sensibil, deshidratat, cu roseata SKEYNDOR Aquatherm Bi-Zone Soft Mask, cu o textura minunat de lejera, care va oferi pielii tale oaza de calm de care avea nevoie. Produsul are efect de revitalizare si contribuie la decongestionarea pleoapelor si la lupta contra radicalilor liberi.

masca gel pentru ten

Racoreste tenul folosind o compresa rece. Acest sfat va da roade daca suferi nu numai de inrosirea pielii, dar si de incalzirea sa.

Te tulbura inrosirea pielii? Iata reteta noastra: intelege mai intai cauza pentru care ai de suferit, apoi ingrijeste pielea in profunzime si numai la final pune accent pe estomparea si atenuarea rosetii.