Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Machiaj de seara idei, sfaturi si trucuri pentru un machiaj de seara corect

Machiaj de seara idei, sfaturi si trucuri pentru un machiaj de seara corect

Posted by Alexandra Vasile on

Simpla idee de petrecere parca ne lipeste un zambet pe buze, asa ca speram ca te afli deja in cea mai buna dispozitie posibila. Hainele cele mai frumoase, coafuri desavarsite si un machiaj impecabil: asa suna reteta unei seri pe care nu o vei uita prea curand.

Insa machiajul de seara nu e la fel de usor precum cel de zi, in care e suficient sa iti evidentiezi sprancenele si gata, arati perfect. Dimpotriva, ca sa stralucesti precum o Cenusareasa in noaptea vietii ei, ai nevoie de un strop de pricepere, dar si de produse de calitate. Ne ocupam de toate in randurile de mai jos; iti recomandam cele mai bune sfaturi pentru un machiaj de seara corect si irezistibil de frumos, dar iti sugeram si produsele care vor face ravagii in aceste combinatii. Descopera-le in randurile de mai jos!

Cele mai bune sfaturi pentru un machiaj de seara care atrage toate privirile

Machiajul de seara are rolul de a te transforma in cea mai buna varianta a ta. Seamana putin cu magia pe care o presarau printesele din povesti si te va face sa te simti la fel de fericita si de speciala. Insa e vital sa cunosti cateva trucuri si reguli care vor impiedica machiajul tau de seara sa devina „too much”. Mai jos am adunat trucuri de la makeup artisti, pentru un machiaj de seara pur si simplu senzational!

Incepe cu o baza desavarsita

Primul pas pentru un machiaj de seara care straluceste este legat de indepartarea impuritatilor de pe fata ta. Chiar daca ti-ai aplicat fond de ten in timpul zilei, nu porni de la el: acesta si-a dovedit deja puterea de rezistenta si nu va mai fi capabil sa te sustina si pe parcursul petrecerii. Pentru ca noul makeup sa adere perfect, fata ta trebuie sa fie mai curata ca lacrima. Nu te indemnam sa plangi, doar sa investesti intr-o apa micelara de calitate. Indeparteaza machiajul pana ce fata ramane curata si treci la urmatorul pas.

Acesta consta intr-o exfoliere a tenului, care sa elimine celulele moarte si sa scoata la iveala stralucirea pielii tale. Foloseste fie un exfoliant cu particule abrazive (exfoliere mecanica), fie unul pe baza de acizi (exfoliere chimica). Gelul de curatare Anubis New Even Cleansing Gel contine Acid glicolic, Acid lactic si Acid citric si va revela o piele de toata frumusetea.

Sursa foto: Pastel3

Gel de curatare cu complex AHA- Anubis New Even Cleansing Gel 250 ml

Este momentul pentru hidratare. Este posibil ca tenul tau sa se simta mai uscat dupa ce l-ai exfoliat, asa ca poti apela la o masca de fata cu profil hidratant. Iti recomandam Bruno Vassari Hydro-Intensive Mask, ce calmeaza, revigoreaza, confera elasticitate si fermitate pielii, hranind in profunzime.

Sursa foto: Pastel3

Masca faciala hidratanta - Bruno Vassari Hydro-Intensive Mask 50 ml

Daca nu ai timp suficient la dispozitie, poti aplica si doar crema ta de fata obisnuita. Evita insa atat sortimentele de noapte (chiar daca esti la ceas de seara), cat si pe cele cu SPF. O crema normala, hidratanta, e alegerea cea mai buna. Cel mai important este sa reprezinte o baza buna de machiaj.

Camufleaza si corecteaza!

Un ten impecabil se poate obtine in 5 minute si poate dura intreaga noapte, daca stii cum sa il abordezi. Iata ce iti recomandam!

Sursa foto: Instagram

Makeup artistii se impart in doua tabere: cei care te sfatuiesc sa aplici corectorul inainte de fond de ten, si cei care procedeaza invers. Daca ai imperfectiuni majore, sfatul nostru este sa apelezi la corector si inainte, si dupa. Alege un corector profesional lichid, pentru ca se aplica mai usor si se uniformizeaza mai eficient. Corectorul in doua nuante Kodi Concealer acopera urmele de cosuri, porii dilatati, cearcanele si nu se strange inestetic in riduri.

Sursa foto: Pastel3

Corector lichid- Kodi Concealer 5.2 g (doua nuante)

Continua apoi cu un primer, care sa garanteze rezistenta de efect a machiajului tau. E un pas peste care poti sari ziua, dar e ideal pentru un makeup de seara impecabil. Baza de machiaj trebuie aleasa intotdeauna in functie de tipul tau de ten: una matifianta pentru pielea grasa, hidratanta pentru ten uscat sau iluminatoare daca te confrunti cu aspectul tern. Aceasta din urma poate fi amestecata si cu fondul de ten atunci cand te machiezi pentru zi si vrei sa scapi mai repede.

Sursa foto: Pastel3

PAESE MAKE UP BASE ILLUMINATING (baza de machiaj iluminatoare pentru ten obosit si tern )

Urmatorul pas este reprezentat de aplicarea fondului de ten. Poti opta pentru unul iluminator, cu particule stralucitoare, sau pentru unul matifiant. In cazul in care ai imperfeciuni vizibile, ti-l recomandam pe cel de-al doilea.

Sursa foto: Pastel3

Fond de ten matifiant pentru ten gras si mixt– Paese Foundations Matte 30 ml (7 nuante)

Ofera culoare si sculpteaza trasaturile!

Din fericire, trucurile makeup artistilor au inceput sa devina disponibile si muritoarelor de rand, asa ca am inceput sa intelegem care e treaba cu contouring-ul. Nu te vom obliga acum sa incepi sa desenezi diagrame complicate pe chip, precum Kim Kardashian, dar un strop de contouring nu a facut rau nimanui.

Sursa foto: Instagram

Pentru a sculpta trasaturile si a deprinde proportiile faciale ale unui fotomodel, opteaza pentru o pudra bronzanta. Foloseste nuanta mai dechisa pe zonele pe care vrei sa le faci sa para mai mari (de exemplu, pometii) si cea mai inchisa acolo unde vrei sa diminuezi dimensiunile (de exemplu, un nas prea mare) sau pur si simplu trece pensula peste cele doua culori ale paletei Kodi Dual Compact pentru a obtine o nuanta uniforma. Aplica pe tample si pe linia maxilarului, apoi presara punctual imediat sub osul pometelui. Poti completa cu un fard de obraz proaspat deasupra acestei linii, dar ai grija sa uniformizezi extrem de bine cu o pensula: nu iti doresti nicio demarcatie vizibila pe fata ta.

Sursa foto: Pastel3

Trusa pentru conturarea fetei duala- Kodi Dual Compact (doua nuante)

Iluminatorul e produsul vedeta al ultimilor ani, dar noi iti recomandam sa il folosesti cu delicatete acum: nenumaratele imagini de dive stralucind de pe Instagram ne-au facut sa ne saturam de contouring-ul pe baza de iluminator. Foloseste un produs stick, deoarece e mai usor de dozat. Inclina usor capul in jos in fata oglinzii si aplica iluminator doar pe zonele care sunt umbrite. Punctele pe care ar trebui sa le atingi sub sub arcada, in Arcul lui Cupidon (centrul buzei superioare) si deasupra tusei de bronzer de pe pometi. Poti folosi iluminator si pentru a subtia un nas mai mare, presarand un strop pe varful nasului, conturand apoi cu cate o linie de bronzer pe fiecare latura a acestuia. Din nou, ai grija sa uniformizezi foarte bine. Alege un iluminator de calitate: Kodi Stick Highlighter este unul dintre preferatele noastre.

Sursa foto: Pastel3

Iluminator stick - Kodi Stick Highlighter 12g (doua nuante)

Verifica inca o data daca ai blenduit asa cum trebuie toate aceste produse si nu te deme sa mai estompezi din ele: efectul trebuie sa fie unul difuz. Incheie tot acest ritual cu o pudra, pentru a fixa machiajul la locul sau.

Alege: ochi sau buze

Daca nu participi cumva la un bal mascat si intruchipezi o diva din anii 80, e cazul sa faci acum o alegere: vei sublinia ori privirea, ori buzele. In ambele situatii, incepe prin a contura sprancenele. Foloseste produse pentru definirea sprancenelor sub forma de pudra, deoarece au un aspect mai natural. Apeleaza la miscari scurte cu pensula, imitand forma firelor de par si umpland eventualele spatii goale.

Sursa foto: Pastel3

Fard pentru sprancene in doua culori- Kodi Duo Brow Powder Light Taupe & Dark Taupe 3g

Daca ai ales sa pui accentul pe ochi, avem cateva recomandari.

Sursa foto: Instagram

Un fard de ochi stralucitor sau sidefat e perfect pentru o petrecere! Aplica o culoare mai dechisa pe pleoapa si una mai inchisa in pliul acesteia.

Creionul de ochi poate fi de asemenea o unealta perfecta pentru un machiaj smokey eyes usor de realizat. Trage o linie groasa pe pleoapa superioara (nu te teme daca nu e uniforma, pentru ca nici nu ai nevoie), apoi intinde culoarea cu degetele. Foloseste culoarea preferata si apeleaza la produse profesionale, rezistente si pigmentate. Poti completa cu o linie de tus in coltul ochiului.

Sursa foto: Pastel3

PAESE EYE PENCIL (creioane de ochi )

Daca tot am adus vorba despre tusul de ochi, machiajul de seara cu eyeliner lichid este hot, hot, hot. Acopera mai intai pleoapa superioara cu un fard de ochi intr-o nuanta naturala, bej, crem sau sampanie. Ne place PAESE SHINY ELEGANCE Dancing Queen, de unde poti alege in functie de tonalitatea tenului tau. Presara in coltul intern al ochiului fardul alb, pentru mai multa luminozitate.

Traseaza apoi o linie de dus ascendenta, care sa se incheie in cat eye: te poti folosi de o bucata de scotch pe care sa o lipesti in coltul ochiului in forma dorita, dar ai grija sa lasi tusul sa se usuce inainte de a dezlipi.

Sursa foto: Pastel3

Fard de pleoape trio- PAESE SHINY ELEGANCE Dancing Queen 5 gr

Finiseaza cu doua sau trei straturi de mascara. Poti suprapune un produs pentru volum cu unul special pentru alungire. Genele false sunt de asemenea o idee excelenta pentru un machiaj de seara dramatic.

Sursa foto: Pastel3

PARISAX GENE FALSE IMPLANTURI (marime medie)

Daca ai mizat pe un machiaj intens al ochilor, acopera buzele doar de un creion in tonuri naturale sau de un luciu de buze.

Pui accent pe buze? Incepe prin a le acoperi cu creionul de buze in nuanta dorita. Dupa ce ai conturat cu grija, aplica rujul de buze direct din baton sau cu pensula, pentru un efect impecabil. Acopera cu un strat de pudra in mod delicat, pentru a intensifica rezistenta. Reaplica rujul si bucura-te de un look impecabil.

Sursa foto: Pastel3

Ruj lichid mat rezistent la transfer- Bella Pierre Kiss Proof Lip Creme Waterproof 3,8 gr (7 nuante)

Fixeaza, fixeaza, fixeaza!

Ce parere ai despre frumosul tau machiaj? Acum nu iti mai ramane decat sa te asiguri ca va rezista in mod exemplar. Incheie cu un spray de fixare a machiajului, pulverizand de la distanta, si pregateste-te sa frangi inimi!

Aceste trucuri iti vor asigura un machiaj de seara corect, dar si extrem de frumos. Tine cont de toate etapele si ia-ti timpul necesar pentru ca totul sa se desfasoare ca la carte! Have fun!