Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Masca de fata pentru cosuri: 6 retete eficiente

Masca de fata pentru cosuri: 6 retete eficiente

Posted by Alexandra Vasile on

Ne confruntam cu cosurile in adolescenta, cu efecte de multe ori extrem de negative pe plan fizic si psihologic, iar apoi speram ca, odata ajunse la varsta adulta, sa scapam de aceste fenomene neplacute. Insa dermatologii subliniaza ca, in majoritatea cazurilor, formele de acnee adulta pot fi chiar mai incapatanate decat cele din adolescenta. Iar daca ai suferit de pe urma cosurilor cand erai la scoala, e destul de probabil sa nu te eliberezi de ele nici macar atunci cand ai depasit 30 de ani.

Mai mult, in unele cazuri, cosurile ne pot sta aproape pana la 50 de ani! Azi incercam sa punem capat acestui fenomen si iti recomandam cele mai bune masti pentru cosuri! Afla care sunt cauzele fenomenului si remediile la care sa apelezi!

De ce iti apar cosurile? 5 explicatii posibile

Cosurile la maturitate sunt de multe ori un fenomen greu de tinut sub control si din cauza faptului ca nu il intelegem pe deplin. Mai jos am alcatuit o lista cu cele mai comune cauze pentru care iti apar cosuri pe fata si la varsta adulta. Vezi care sunt cele mai importante!

Hormonii. Dezechilibrele hormonale isi fac de cap la propriu cu aspectul nostru fizic. De la riduri, caderea parului sau acnee chistica, tabloul nu e deloc unul placut. Fluctuatiile au mai ales loc inaintea menstruatiei si se traduc prin cosurile aparute pe barbie, pe spate sau pe gat.

Stresul. Legatura dintre stres, cosuri si hormoni este atat de puternica, incat nu ne miram ca ne e atat de greu sa ne opunem ei. Stresul cauzeaza eliberarea hormonului numit cortizol, care ajuta corpul sa faca fata tensiunii, dar si a testosteronului, care determina glandele sebacee sa produca mai mult sebum, ceea ce va cauza aparitia cosurilor.

Poluarea. Daca nu crezi ca poluarea te afecteaza, iti propunem un mic test. Iesi afara, plimba-te putin prin oras si, cand ajungi acasa, demachiaza-te. Ceea ce ramane pe servetel sau pe discheta sunt substantele care iti infunda si porii, creand cosuri.

Esti mult prea exigenta cu curatarea tenului. Da, e adevarat, un ten curat e mai putin predispus la aparitia acneei, dar ai grija sa nu exagerezi. Mai ales atunci cand exfoliezi agresiv, tenul va avea tendinta de a produce mai mult sebum, pentru a compensa, si de aici pana la invazia cosurilor nu mai e decat un pas.

Si alimentatia conteaza, cu toate ca specialistii nu au reusit inca sa demonstreze cum. Se pare ca dulciurile, cafeaua, fast food-ul, pizza si nucile pot produce cosuri, dar nu la fiecare dintre noi. Exista mai degraba alimente care te afecteaza personal si este important sa le descoperi, fie ca e vorba despre zahar sau lactate.

Sursa foto: iStock

Masca pentru cosuri: 3 variante naturale

Iti place sa amesteci ingrediente intr-un bol? Atunci mastile tratament pentru cosuri preparate acasa trebuie sa se regaseasca pe lista ta de remedii pentru acneea de pe fata. Iata ce iti sugeram!

Masca de fata cu aspirina si miere. Ne place mult aceasta masca de fata pentru cosuri deoarece include ingrediente pe care le avem in mod normal in casa. Cum se obtine? Paseaza 3 pastile de aspirina si amesteca-le apoi cu apa pana ce obtii o pasta care poate fi aplicata pe fata. Adauga miere si intinde in strat uniform. Asteapta 20 de minute si apoi clateste cu apa calduta.

Masca de fata cu avocado si vitamina E. Vitamina E e renumita pentru efectul pe care il are in sustinerea sistemului imunitar si deci in prevenirea aparitiei acneei. De asemenea, ea reduce si urmele de la cosuri, iar alaturi de avocado hidrateaza in profunzime. Amesteca o jumatate de avocado pisat marunt cu 1 lingurita de vitamina E si apoi aplica pe fata si pe gat, dupa ce ai curatat si exfoliat pielea in prealabil. Lasa sa actioneze timp de 15 minute si clateste cu apa calda, apoi incheie cu un jet rece care sa inchida porii.

Masca de fata cu cocos si bicarbonat de sodiu. Uleiul de cocos are virtuti antibacteriene, iar bicarbonatul de sodiu e pur si simplu un erou in bucataria ta: curata, purifica, echilibreaza tenul si e ideal inclusiv pentru cel sensibil. Mixeaza o lingurita de ulei de cocos si una de bicarbonat de sodiu, apoi amesteca pana ce se formeaza o pasta. Curata pielea si aplica masca pentru 15 minute, urmand apoi sa masezi tenul pentru inca 2 minute, ca sa intensifici actiunea mastii. Indeparteaza cu apa calduta si usuca cu un prosop.

Masca impotriva cosurilor: cele mai bune produse pe care sa le incerci

La Pastel3 te asteapta o multime de produse profesionale care te vor ajuta sa lupti cu armele potrivite impotriva acneei. Iata cum sa scapi de cosuri cu tratamente pe masura: cele mai bune masti profesionale pentru cosuri!

Masca Echilibranta SKEYNDOR Normalizing Mask Cream

Produsul combina argila, recunoscuta pentru capacitatea de a purifica tenul si de a absorbi impuritatile, cu extracte de hamamelis. Masca de fata impotriva cosurilor are efect astringent si antiinflamator si lasa pielea curata, protejata impotriva cosurilor. SKEYNDOR Normalizing Mask Cream este ideala pentru tenul gras si mixt.

Sursa foto: Pastel3

Masca Echilibranta- SKEYNDOR Normalizing Mask Cream 50 ml

Masca Purifianta cu Plante Marine Algologie Sea Clay Purifying Mask

Pielea ta va fi purificata si curatata in profunzime gratie mixului de plante marine si argila verde. Masca inchide porii, prevenind infundarea lor si aparitia cosurilor, lasa pielea mai stralucitoare si mai neteda si se dovedeste ideala pentru tenul mixt sau gras, cu pori infundati. Vei spune adio acneei cu acest tratament pentru cosuri!

Sursa foto: Pastel3

Masca Purifianta cu Plante Marine - Algologie Sea Clay Purifying Mask 50 ml

Masca pentru tenul acneic Mario Badescu Drying Mask

Cu o formula bazata pe minerale, Mario Badescu Drying Mask se numara printre cele mai bune remedii pentru cosuri. Masca include sulf coloidal, care usuca cosurile existente si indeparteaza excesul de sebum, alaturi de calamina, ce calmeaza tenul si face produsul potrivit pentru orice tip de piele. Te vei indragosti din nou de frumusetea tenului tau!

Sursa foto: Pastel3

Masca pentru tenul acneic - Mario Badescu Drying Mask 56 g

Lupta impotriva acneei cu recomandarile noastre de masca de fata pentru cosuri. Apeleaza la tratamente naturiste, dar si la produse profesionale care sa iti ofere un ten curat, neted si luminos, cu zero urme de acnee. Da, e posibil!