Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Masca de par: cum o alegi pe cea potrivita nevoilor tale

Masca de par: cum o alegi pe cea potrivita nevoilor tale

Posted by Cristina Enache on

Unul dintre cele mai misterioase produse din domeniul haircare-ului trebuie sa fie masca de par! Are o reputatie provocatoare, care spune ca este capabila sa rezolve orice problema capilara intr-un timp record, dar oare asa sa fie?

Ce trebuie sa stii despre mastile de par e ca sunt mai concentrate decat balsamul. Desi ingredientele pot fi comune, ele se vor regasi intr-un nivel mai ridicat in compozitia mastii de par, astfel ca actiunea lor e de una de profunzime. Fireste, exista aici si un revers al medaliei; ce e prea mult, e prea mult, si poti dauna cuticulei daca utilizezi o masca de par in cantitati exagerate.

Lamurim aceste aspecte mai pe larg in randurile de mai jos!

Ce este masca de par?

E cu neputinta sa nu fi auzit de ea, dar e posibil sa nu stii chiar „cu ce se mananca”.

Precum masca de fata, acest produs e mai concentrat, destinat hidratarii, hranirii si repararii in profunzime. Putem cataloga masca de par drept un balsam mai intens, care e lasat sa actioneze pe un parcurs mai mare de timp: de obicei, mai mult de 20 de minute.

Ce trebuie sa mai retii despre masca de par e ca poate atenua sau chiar repara daunele provocate de frictiune (mecanice) sau de styling. Fie ca ti-ai prins parul intensiv in coada si l-ai supus astfel presiunii si frictiunii sau ai abuzat de placa, exista o masca salvatoare.

Sunt si masti de par care intensifica stralucirea, protejeaza nuanta parului vopsit, reduc frizzul, imbunatatesc sanatatea scalpului sau reduc caderea parului, daca e sa enumeram numai o parte din atributele acestui produs.

Ce fel de ingrediente sa cauti in compozitia mastii de par?

La prima vedere, toate sunt bune, nu? Desigur ca poti ajunge la aceasta concluzie numai citind pe diagonala revendicarile produsului. Dar daca vrei sa plonjezi in profunzimea subiectului, spre binele cositelor tale, iata care sunt cele mai frecvent intalnite ingrediente din compozitia unei masti si rolul lor!

- ulei de jojoba pentru hidratarea firului;

- acid hialuronic pentru repararea fibrei capilare;

- proteine de matase pentru nutritie;

- ulei de ricin pentru a proteja impotriva ruperii;

- ulei de ovaz pentru a prezerva culoarea parului nuantat sau vopsit;

- unt de mango pentru nutritie in profunzime;

- ulei de argan pentru hranirea intregului fir de par;

- miere pentru hidratare si intarirea firului;

- aloe vera pentru calmarea si hidratarea scalpului;

- ulei de avocado pentru a sigila cuticula;

- ulei de cocos pentru hidratare profunda, dar fara a incarca firul de par.

Cum sa iti alegi masca in functie de tipul de par

E drept ca daca vrei un raspuns la obiect, nici ghidul de mai sus nu iti va fi de cine stie ce ajutor. Dar ce trebuie sa intelegi e ca, cu exceptia ta (si a stilistului tau), nimeni nu iti poate preciza cu siguranta ce produs sa folosesti, caci nevoile fiecarui tip de par difera.

Acestea fiind spuse, sunt cateva indicii generale dupa care te poti orienta atunci cand iti alegi masca de par.

Parul deteriorat si uscat care se rupe usor si se confrunta cu varfurile casante are nevoie de o masca ce actioneaza in profunzime. Proteinele sunt primele pe lista de recomandari, urmate de unturi, acestea reusind sa imbunatateasca structura firului si sa contribuie la accentuarea retentiei de apa.

Merita cu siguranta incercata Masca de reconstructie pentru par fragil OYSTER Cutinol Plus Rebirth Mask, imbogatita cu keratina si complex de proteine pentru a netezi si hidrata parul, lasandu-l usor de pieptanat, stralucitor si incredibil de voluminos. Contine patru tipuri de proteina, cu siguranta o veste buna.

Ai putea crede ca parul deteriorat e cel care are cea mai mare nevoie de o masca, dar te-ai insela. In realitate, parul vopsit se lupta din rasputeri cu un grad ridicat de deteriorare si de deshidratare, necesitand cu disperare o masca bogata.

Tratamentul pentru protectia culorii PAUL MITCHELL Color Protect Treatment iti va fi util din acest punct de vedere. Ajuta la repararea si protectia fibrei capilare, continand extracte de floarea-soarelui pentru protectie impotriva razelor UVA si UVB, ce previn cu succes estomparea nuantei tale. Remarcam si proprietatile de reconstructie ale mastii.

Daca ai parul des, cu fir gros, ai nevoie de o masca bogata, care sa poata patrunde usor in constitutia sa, fara a-l ingreuna, insa. Ingrediente precum untul de shea sau uleiul de avocado vor netezi si vor inmuia firul de par.

Incapatanat, rebel si greu de controlat? Firul de par „nu mai face nazuri” cand arati ca ii poti indeplini nevoile cu Masca pentru parul rebel si cu tendinte de incretire OYSTER Cutinol Plus Discipline Mask. Imbogatita cu ulei de Macadamia si ulei de Monoi, descurca parul, reduce frizz-ul oferind cuticulei nutrientii necesari si hidrateaza fara sa incarce.

La polul opus, parul fin sau subtire are nevoie de o masca lejera, mult mai putin concentrata. Cum aici principalul inconvenient si risc este acela al ingreunarii suvitei, e nevoie de un produs cat mai putin dens. Cum in general mastile de par sunt mai degraba bogate si concentrate, poate deveni o provocare sa gasesti un produs multumitor.

Tocmai de aceea, Masca hidratanta cu lapte pentru toate tipurile de par Oyster Sublime Moisturizing Milk Cream te va surprinde in mod placut! Tratamentul de regenerare e destinat tuturor tipurilor de par si are rezultate de exceptie in cazul celui fin pentru ca descurca si confera hidratarea necesara fara sa incarce. Ingredientele active din lapte au proprietati emoliente si lasa parul matasos, stralucind de frumusete.

Cat de des sa folosesti o masca de par

Trebuie sa stii ca masca de par are un obiectiv specific, acela de a repara daunele provocate, de aceea raspunsul la intrebarea „cat de des trebuie sa folosesti o masca de par” tine in principal de cat de grave sunt problemele tale. Textura si densitatea firului conteaza, de asemenea.

In primul rand, trebuie mentionat ca e musai sa folosesti o masca de par si daca ai par normal, nu deshidratat, nu degradat, nici macar colorat. Chiar si acesta e supus degradarii din cauza mediului sau a utilizarii intensive a aparatelor de coafat. Pana si o simpla coada de cal, daca e un hairstyle la care apelezi frecvent, poate sa deterioreze cuticula.

Asadar, masca de par poate fi utilizata de la o data pe luna pana la fiecare spalare. Tine cont insa ca ultimul scenariu, apocaliptic, e caracteristic numai cazurilor in care parul tau e profund degradat si ca, in mod ideal, ar trebui ca ulterior sa incepi sa raresti folosirea mastii.

Iata cum ar suna cateva recomandari generale:

- parul gros, aspru sau cret, ce are mai multa nevoie de hidratare, se va impaca bine cu aplicari saptamanale ale mastii;

- parul fin va savura compania acestui produs o data la doua saptamani;

- parul colorat si degradat poate fi in nevoie de masca la fiecare spalare;

- parul normal, aflat in conditii optime, nu are nevoie de masca prea des, asa ca o poti aplica si o data pe luna.

Dar chiar si cele care plang de mila cositelor lor ar trebui sa aplica masca cu zgarcenie, mai ales cand e pe baza de proteine, caz in care, daca exagerezi, parul poate deveni si mai casant. Aminteste-ti, masca de par nu e un balsam si deci nu trebuie tratata ca atare.