Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Microneedling acasa: cum il faci corect, pentru a nu-ti distruge pielea

Microneedling acasa: cum il faci corect, pentru a nu-ti distruge pielea

Posted by Cristina Enache on

Pandemia a insemnat, pe langa o digitalizare intensificata, si o evolutie tehnologica fara precedent a dispozitivelor de beauty folosite acasa. Dat fiind faptul ca nevoia de distantare sociala nu ne-a mai permis sa ne frecventam saloanele preferate, am fost „obligate” sa aducem cele mai avansate procedee cosmetice chiar la noi acasa.

Asa am ajuns sa ne familiarizam cu microneedling-ul, un tratament „fioros” pentru multe dintre noi, dar cu beneficii fabuloase, „domesticindu-l” si ajungand sa il folosim in intimitatea caminului, unde puteam sa ne facem singure curaj, in fata oglinzii, pentru a-l utiliza.

Dar microneedling-ul acasa e sau nu recomandat de experti? Afla raspunsul care ne intereseaza mai jos!

Ce este microneedling-ul?

Daca esti fluenta in limba engleza si ai fobie de intepaturi, e posibil ca simplul sau nume sa te inspaimante: acest tratament presupune folosirea de ace („needle”), alaturi de care adjectivul micro (micro) nu pare sa reprezinte cine stie ce alinare.

Practic, microneedling-ul este un procedeu minim invaziv ce creeaza micro leziuni sau canale in piele, cu ajutorul acelor subtiri si sterilizate, in urma carora se transmite creierului mesajul ca dermul a fost ranit si are deci nevoie sa stimuleze productia de colagen.

Odata ce este declansata capacitatea de vindecare a organismului, e intensificata eliberarea de colagen si de elastina, ceea ce imbunatateste relieful si textura pielii, care arata mai luminoasa, mai neteda si mai catifelata.

Al doilea atu extrem de important al microneedling-ului este acela ca va creste exponentatial, cu un procent urias de 90%, absorbtia produselor aplicate ulterior.

De asemenea, acest procedeu poate sa diminueze sau chiar sa stearga cicatricele de acnee, sa reduca si sa previna acneea, sa diminueze pigmentarea si sa intinereasca in chip exceptional.

Daca ti-e frica de durere, afla ca in saloanele profesionale se foloseste anestezie in cazul tratamentelor cu microneedling, prin urmare se minimizeaza in mod considerabil starea de disconfort resimtita.

Beneficii microneedling acasa

Daca ti-am spune ca in loc sa te supui microneedling-ului la salon ai putea sa te bucuri de acest tratament acasa, cu un grad mai scazut de durere, in confortul propriului camin? E greu sa rezisti tentatiei.

Intr-adevar, dispozitivele de microneedling acasa, numite dermaroller (role pentru piele) nu vor strapunge pielea atat de adanc ca la salon, asa ca durerea va fi mult mai mica.

Efectul lor de intensificare a absorbtiei produselor aplicate ulterior e pronuntat. Serumul, crema sau mastile functioneaza mult mai bine.

Ce sa mai spunem despre pret? Un dermaroller de folosit acasa e mult mai rentabil financiar decat tratamentul de la salon, mai ales ca il poti utiliza pe termen lung.

Fireste ca exista si o parte negativa: microneedling-ul acasa nu va stimula cel mai probabil productia de colagen, iar daca o va face, va fi la un nivel minim, aproape insesizabil.

Contraindicatii microneedling acasa

Microneedling-ul acasa, desi efectuat la o adancime mai mica decat procedeul de la salon, nu e lipsit de efecte adverse. Ba mai mult, acestea sunt chiar mai pronuntate, caci aparatura nu e atat de avansata si nici nu beneficiezi de priceperea unui specialist.

Care sunt principalele erori pe care le poti comite? Sa depui prea multa presiune, sa nu iti igienizezi consecvent dispozitivul, sa folosesti dermaroller-ul pe piele inflamata sau iritata si sa te trezesti astfel cu un risc de infectie crescut.

Si cicatricele si leziunile care au nevoie de interventia unui medic dermatolog sunt consecinte ale utilizarii acasa a microneedling-ului.

Periculos e sa folosesti acest dispozitiv si pe pielea cu acnee, mai ales cistica. Asumandu-ti acest risc, poti sa imprastii bacteriile si sa iti distrugi pielea, si nu e doar o metafora.

Cum efectuezi microneedling acasa ca sa minimizezi pericolul

Sunt specialisti care ne avertizeaza impotriva recurgerii la microneedling acasa, dar daca investesti in produse profesionale si ai mare grija, riscurile pot fi totusi reduse.

Iata cum sa faci corect microneedling acasa!

In primul rand, curata cu blandete pielea. Alege un demachiant extrem de delicat, precum Demachiantul pentru tenul uscat/sensibil Mario Badescu Chamomile Cleansing Lotion, ce contine extracte de musetel, calmand pielea si reducand instantaneu inflamatia. Poti sa aplici si comprese reci cu acest produs, asa ca iti poate fi de ajutor si dupa sesiunea de microneedling acasa.

demachiant cu musetel

Poti folosi de asemenea si Lotiunea hidratanta demachianta pentru ten sensibil Bruno Vassari Skin Comfort Fresh Cleansing Fluid sau Laptele demachiant cu extract de castravete SKEYNDOR Essential Cleansing Emulsion with Cucumber.

Dupa ce te-ai asigurat ca tenul e curat, foloseste un serum. Ingredientele pe care ti le recomandam sunt niacinamide sau acidul hialuronic. Este un moment propice sa apelezi la Serul concentrat cu acid Hialuronic ANUBIS Total Hydrating Hydra Serum, ce previne si trateaza deshidratarea, netezind ridurile. Alaturi de acidul hialuronic se detaseaza ingredientul hidratant Hydromanil ®, ce retine si capteaza apa in piele.

ser concentrat cu acid hialuronic

Dupa ce ai igienizat dermaroller-ul (acest pas trebuie bifat de fiecare data), trece-l cu mare blandete, intr-o miscare fluida, in sens vertical, orizontal si diagonal, peste urmatoarele patru regiuni: frunte, obraji, barbie si gat. Poti repeta miscarea de 2-3 ori.

Evita sa faci microneedling acasa pe buze si in zona ochilor.

Aplica acum un al doilea strat de serum: observi cum deja e absorbit mult mai repede?

Este timpul sa folosesti crema ta hidratanta preferata. Noi te sfatuim sa mizezi pe Crema hidratanta pentru ten sensibil deshidratat SKEYNDOR Aquatherm Deep Moisturizing Cream FII, pe baza de dermozaharide, care contureaza un strat de hidratare la suprafata pielii, rezistent la pierderile de apa. Compozitia e completata de apa termala, oligoelemente si extract de dovleac, ce refac functia de protectie a stratului cornos, crescand astfel nivelul de toleranta al pielii la factorii externi, cea mai buna veste cu putinta pentru tenul ce a facut cunostinta cu microneedling-ul.

Este posibil ca iritatia sa persiste si dupa ce ai rasfatat fata cu un strat de crema, caz in care te sfatuim sa o calmezi cu un cub de gheata. Poti folosi de asemenea si role de masaj sau o piatra gua sha tinuta la frigider.

Ce trebuie sa faci dupa microneedling acasa?

Inflamatia ce poate sa fie provocata de microneedling dispare in general dupa circa o ora, dar daca nu se intampla asa si persista mult timp, e musai sa te adresezi unui dermatolog.

In general, dupa microneedling acasa e bine sa eviti produsele cu retinol sau retinoizi, dar si vitamina C.

Esential e de asemenea sa recurgi la o crema cu SPF. Mai ales atunci cand tenul a fost iritat, un produs precum Crema fluida cu protectie 50 Anubismed 50+ Protection Fluid este must-have. Produsul include filtre de ultima generatie cu super protectie UVC, UVB, UVA, IR-A si protectie solara HEV vizibila, reparand, regenerand si hidratand pielea. Remarcam si faptul ca acest produs e esential pentru tratamentele in care pielea necesita un grad maxim de protectie, ceea ce il face minunat pentru microneedling acasa.

crema fluida cu spf

Microneedling acasa? Da, dar te rugam, ai mare grija! Foloseste produsele Pastel3 pentru a minimiza orice risc posibil si a creste beneficiile!