A fost o perioada, acum cativa ani, cand dintr-odata toata lumea descoperea sprancenele si atat de fresh era aceasta trasatura, de parca nici nu am fi stiut ca o aveam pana atunci. Chiar daca intre timp isteria s-a mai domolit si nu ne mai intrebam in fiecare zi cum am putea obtine sprancene ca ale Carei Delevingne, tot suntem interesate sa obtinem cele mai frumoase sprancene. De ce? Fiindca dau personalitate chipului, echilibreaza trasaturile, ofera armonie esteticii faciale si, nu in ultimul rand, intineresc.
Acestea fiind spuse, nu e de mirare ca lipsa desimii, a densitatii si forma inegala sau lipsita de armonie a sprancenei afecteaza grav perceptia de sine.
Ce poti sa faci cand sprancenele tale arata cu totul altfel decat ti-ai fi dorit? Daca vrei ca raspunsul sa mearga mai departe decat „le machiez”, atunci bine ai venit in universul micropigmentarii sprancenelor.
Ce este micropigmentarea sprancenelor?
Cine nu vrea sprancene definite, bogate, simetrice, in completa armonie cu trasaturile, si asta nu doar pentru o zi, ci pentru o lunga perioada de timp? Fiindca consideram ca e o intrebare retorica si raspunsul de la sine inteles, iti prezentam procedura de micropigmentare a sprancenelor.
Micropigmentarea este o tehnica cosmetica non-invaziva care presupune insertia unui pigment de culoare in straturile superioare ale pielii, in mod tipic la nivelul sprancenelor sau al scalpului. Mai este folosita si pentru corectarea culorii buzelor.
Dupa micropigmentare, sprancenele arata ca si cum ar fi fost machiate cu creion, diferenta fiind ca rezultatele nu dispar cand te demachiezi, ci pot dura chiar intre 1 si 3 ani.
Daca imediat dupa procedura te simti speriata, fiindca ai impresia ca sprancenele tale nu arata deloc natural, afla ca e normal. Se pare ca intensitatea lor „se domoleste” dupa aproximativ o saptamana cu 30%, conform expertilor.
Micropigmentarea sprancenelor ofera volum, ascunde imperfectiunile si defineste forma. Ideal este ca efectul final e unul mult mai realist decat la alte proceduri asemanatoare, pentru ca, fiind manevrat automat, dispozitivul precis poate sa imite diferite texturi, volumetrii si densitati ale firului de par.
Care e diferenta dintre micropigmentarea sprancenelor si microblading
O sa vezi ca multi folosesc acesti termeni de parca ar fi interschimbabili, dar specialistii insista ca sunt deosebiri importante.
In primul si cel mai important rand, e vorba despre dispozitivul folosit. La micropigmentarea sprancenelor se foloseste un device care functioneaza automat, asemanator celui pe care il utilizam la tatuaje, si care dozeaza pigmentul in piele. Procesul de microblading e mai degraba manual, si recurge la o lama subtire sau la un dispozitiv cu ace de tipul stiloului, care depoziteaza culoarea intr-un strat superficial. De aceea rezistenta si durabilitatea micropigmentarii e mai ridicata.
In general, expertii recomanda micropigmentarea sprancenelor pentru ca are rezultate mai precise si mai indelungate, dar desigur ca alegerea iti apartine.
6 pasi prin care sa obtii o micropigmentare de efect a sprancenelor
Fiecare salon si clinica de estetica are propria procedura, dar uite in linii mari cum se efectueaza micropigmentarea sprancenelor.
- Primul pas – foarte important – consta intr-o discutie intre tine si specialist. Acesta va observa forma naturala si densitatea firelor din sprancene, dar se va axa si pe dorintele tale. E indicat, daca nu ti s-a recomandat altfel, sa vii machiata pentru ca esteticianul sa observe „live” preferintele tale.
- In a doua etapa de micropigmentare a sprancenelor vor fi efectuate masuratori care stabilesc atat pozitionarea, cat si simetria sprancenelor tale. Tot acum vei decide impreuna cu expertii ce forma si intensitate iti doresti si veti pune la unison bazele viitoarei forme a sprancenelor tale.
- In a treia etapa se traseaza in creion viitoarea forma a sprancenelor. Nu te tensiona daca nu te multumeste, caci nu e reprezentativa pentru culoare, doar pentru orientare si dimensiune.
- In a patra etapa se merge si mai departe, iar acum vei putea admira si viitoarea nuanta a sprancenelor tale. Aceasta trebuie sa fie cat mai naturala, adaptata tonului tenului si parului, in varianta ideala schimbarea fiind cat mai putin detectabila.
- Gata. Se trece la micropigmentarea sprancenelor ca operatie propriu-zisa. E normal sa iti provoace emotii, dar sa stii ca se aplica crema anestezica si durerea nu e mai mare decat la pensat. Mai mult, dupa o vreme corpul se adapteaza si nu vei mai resimti aproape nimic. Piscaturile vor putea insa sa fie insotite de simptome alergice. De asemenea, poti experimenta roseata. Daca doresti estimari precise, se spune ca clientii resimt in general o durere cotata cu o nota de 2-3 pe o scara pana la 10, dar sunt si persoane care subliniaza ca nu au simtit absolut nimic!
- Incheierea procedurii include curatarea si hidratarea zonei care a fost supusa tratametului.
Ingrijirea sprancenelor dupa micropigmentare
Sa stii ca acest capitol e extrem de important si practic el decide mare parte din rezultatul final. Trebuie sa ai grija de zona, sa o mentii curata si uscata pentru a preveni infectiile. Din multe puncte de vedere, ca sa punem punctul pe „i”, sprancenele micropigmentate sunt ca o rana deschisa.
In general, iata ce recomandari sa respecti cand iti ingrijesti sprancenele micropigmentate acasa.
Evita sa transpiri sau sa uzi direct zona pentru circa 10-14 zile. Stim, nu e usor, si uneori e imposibil sa te tii de aceste recomandari, dar sunt angajamente pe care ti le poti lua, cum ar fi sa eviti sprancenele cand te speli pe fata sau sa nu depui exercitii fizice istovitoare.
Dupa 5-7 zile, o sa constati ca sprancenele incep sa faca crusta si acum e esential sa nu o smulgi, sa o lasi sa cada natural. E posibil sa incepi sa experimentezi mancarimi, parte a procesului de vindecare.
Evita sapunul, produsele cosmetice parfumate sau cele uleioase pe sprancenele micropigmentate si in schimb aplica o crema hidratanta care ti-a fost recomandata de doctor. In lipsa de instructiuni precise, poti opta pentru una pe baza de vitamina D. Crema se aplica in strat subtire, pentru ca crema sa respire, cu precadere dimineata.
Ultima etapa a micropigmentarii sprancenelor consta intr-o sedinta de retus, in care discuti rezultatele cu specialistul si se pot face corectii sau interventii la nivelul intensitatii.
Riscuri ale micrpigmentarii sprancenelor
Desi e o procedura neinvaziva, nu inseamna ca e lipsita de riscuri. Printre acestea se numara contractarea bolilor transmisibile prin sange, cum sunt hepatita sau HIV, daca dispozitivul nu a fost sterilizat in prealabil, dar si reactiile alergice, in general conturate de vopselurile folosite (rar) sau infectiile.
De asemenea, se poate intampla sa fii nemultumita de aspectul final al sprancenelor micropigmentate. In acest caz se pot realiza corecturi, dar sa stii ca sunt costisitoare si dureroase, repararea putand fi mai durabila si mai pretentioasa decat procedura in sine.
Micropigmentarea sprancenelor acasa: ce trebuie sa stii
Exista pe piata si dispozitive de micropigmentare a sprancenelor acasa. Dar sfatul nostru e sa le eviti. Daca nu esti expert, ia in calcul ca poti sa ajungi sa provoci infectii ale pielii, nu mai spunem despre rezultate inestetice extrem de greu de conturat.
Ia-o astfel: ti-ai face singura un tatuaj? Procedura e asemanatoare, asa ca daca te-ai feri sa iti desenezi pielea, de ce o faci in cazul sprancenelor?
Ce poti face in loc de micropigmentarea sprancenelor?
Sa te machiezi! E simplu, e usor de obtinut, nu e costisitor si ai control complet. Nu exista riscul de a contracta boli, de a te infecta sau de a avea alergii, iar daca rezultatul nu te multumeste, apelezi la un demachiant si gata.
Incepe prin a-ti lasa sprancenele sa creasca. Ultimele tendinte contraindica pensatul fiindca in timp acest proces va rari firele, chiar si atunci cand mergi la cosmetica si nu ai dat-o niciodata in bara cu forma.
Poti sa si hidratezi sprancenele, folosind ulei de ricin pentru a stimula si cresterea lor. Aplica cu o pensula veche si curatata de la un rimel pe care nu il mai folosesti.
Irezistibil e ca ai multiple instrumente cu care sa aranjezi sprancenele acasa! Si metoda de pieptanare variaza: ascendent, ca sa intineresti chipul, in sensul de crestere, pentru un look clasic, sau drept, pentru prospetime. Ideea e sa te joci pentru a descoperi forma care te complimenteaza cel mai frumos.
Uite apoi cum sa le colorezi, sa umpli golirile, sa estompezi eventualele imperfectiuni si sa oferi volum!
Un fard-ceara pentru sprancene precum cel de la PAESE Browshadow with Wax ofera rezultate naturale si e usor de folosit. Acest produs asigura o colorare discreta, fixare si rezistenta indelungata.
Daca ai mana sigura, desigur ca poti opta si pentru un creion, precum cel corector Maro+Perie – Parisax. Acesta ascunde imperfectiunile si ofera un aspect armonios. Textura minei e ideala pentru aplicare precisa, iar bonus ai si o perie pentru aranjare si un look impecabil.
Daca doresti un efect mai natural, sa stii ca poti apela la un fixator de sprancene transparent precum Kodi Clear Eyebrow Setting Gel. Produsul profesional stilizeaza, modeleaza, corecteaza si fixeaza spancenele fara sa le incarce. Consistenta il face usor de utilizat, iar formula transparenta, atat de versatil.
O formula asemanatoare, de data aceasta de gel, este si PAESE Brow Styling Soap Browstory. Poate fi folosit si pe gene si nu necesita reaplicare pe timpul zilei, efectul fiind de 24 de ore.
Te temi de riscurile sau de disconfortul asociat micropigmentarii sprancenelor? Exista solutii, dar noi te sfatuim sa nu optezi pentru aparatele si kiturile pentru utilizare la domiciliu, ce necesita experienta! Tot mai pretuit e clasicul makeup!