Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Placa de par: cum o folosesti corect si de ce produse ai nevoie

Placa de par: cum o folosesti corect si de ce produse ai nevoie

Posted by Cristina Enache on

Desi e adevarat ca placa de par a capatat, sarmana, o reputatie mai mult decat nociva in timp, trebuie sa recunosti ca prezinta avantajele sale. Cu toate acestea, daca nu o folosesti cu un maximum respect pentru fibra ta capilara si abuzezi de eficienta sa fara niciun strop de precautie, sa nu te mire ca acest instrument de coafat va deveni in timp un adevarat pericol.

Suntem aici ca sa te ferim de orice pericole, asa ca iti dezvaluim in randurile de mai jos secretele placii de par!

Placa de par: ce avantaje promite?

Sa stii ca placa de par (cu toate ca nu in forma sa actuala) a aparut, ca idee cel putin, in anii 1800. Desigur ca era mult mai nociva decat ce folosim in ziua de azi, mai ales ca frumoasele vremii nu isi faceau prea multe griji in legatura cu sanatatea parului lor.

Iar placa de par a evoluat cu timpul si prezinta azi numeroase beneficii. Iti acorda un look sofisticat, drept, matasos si stralucitor, si lasa parul atat de usor de coafat. Adoram aspectul angelic al buclelor, dar putine coafuri se pot compara cu frumusetea unui par drept, lucios si des.

Pe de alta parte, sa iti indrepti parul cu placa de par te ajuta sa obtii un hairstyle ingrijit cu minimum de efort. E cu siguranta mai simplu decat sa iti ondulezi parul sau sa recurgi la cocuri sau impletituri avangardiste.

Nu in ultimul rand, placa de par te ajuta sa scapi mult mai ieftin decat daca ai trece pragul salonului tau preferat pentru a te aranja inainte de fiecare eveniment.

6 pasi pentru un look desavarsit cu placa de par

Daca vei respecta intrutotul toti pasii de mai jos, iti promitem ca placa de par va deveni pentru totdeauna prietena ta!

Investeste intr-un produs profesional!

Ce dai, aceea primesti: nu e numai o lectie de viata cu „miros” de karma, ci si un mare adevar cand ne referim la intrebuintarea placii de par. O placa de par profesionala nu numai ca asigura eficienta maxima, dar te va si feri de degradarea parului.

Spala parul cu un sampon bland!

Incearca sa eviti sa iti indrepti totusi parul zilnic (e prea mult pentru orice tip de cuticula) si aranjeaza-l numai atunci cand e curat si neaparat uscat. Unii experti recomanda folosirea sampoanelor pentru par drept, dar noi suntem de parere ca si produsul tau obisnuit poate sa faca minuni. Nu uita sa masezi scalpul ca sa intensifici actiunea de curatare.

Usuca neaparat parul in proportie de 100%

Sa nu cumva sa folosesti placa pe parul inca umed: nu exageram deloc cand spunem ca e un pacat capital impotriva parului tau. Dupa ce ai iesit din dus, zvanta parul cu un prosop de microfibra, apoi usuca cu uscatorul pana ce nu mai ramane nici macar o suvita umeda!

Descurca parul!

Sa nu te gandesti sa „bagi” placa in parul numai calti! Descurca folosind un pieptene sau o perie special concepute. Incepe de la varfuri si „croieste-ti” drum spre radacini, avand grija sa fii cat mai blanda si mai delicata.

Aplica un serum sau un ulei cu protectie termica!

Sa nu cumva sa uiti de el! Acest produs e vital ca sa prezervi sanatatea parului indreptat cu placa. Maseaza pe varfuri si lungimi si evita radacinile daca nu doresti sa ingrasi in mod nedorit podoaba ta capilara.

Divide parul in mai multe sectiuni!

E mai simplu sa „divizi si sa cuceresti”! Porneste placa si, cat astepti sa se incalzeasca, imparte parul in mai multe sectiuni. Pastreaza o temperatura redusa a dispozitivului, pe care sa nu o cresti decat daca e absoluta nevoie. Ca directie, stilistii recomanda sa incepi de la spate si de acolo sa avansezi spre fata.

De asemenea, ia in calcul faptul ca poti obtine si volum cu placa de par. Tot ce trebuie sa faci este sa ai grija ca suvitele din dreptul calotei sa fie indreptate in sus, deci in sens ascendent.

3 produse pe care sa le folosesti cu placa de par

Incearca produsele de mai jos si o sa vezi ca vei obtine un maximum de succes atunci cand utilizezi placa de par!

Chiar ea, Inaltimea ei! O placa de par buna face diferenta, asa cum este Placa de par PAUL MITCHELL Neuro Style Isotherm Titanium. Nu e magica numai pentru indreptare, dar si pentru bucle, valuri, onduleuri si volum. Tehnologia Microcip SmartSense controleaza temperatura de 50 de ori pe minut, iar invelisul din Titanium Isotherm se incalzeste mai rapid si distribuie mai uniform temperatura pe placi. O sa apreciezi ca se incalzeste pana la 232°C in 30 de secunde!

Ca sa descurci mai usor parul, alege Crema de descurcare Alfaparf Lisse Design KT Detangling Cream. Contribuie la mentinerea si intensificarea tratamentelor cosmetice, lasa parul mai usor de periat si de coafat cu placa, dar il si protejeaza de temperaturile extreme. E musai de achizitionat pentru femeile ce nu pot trai fara placa de par.

Protectia termica desavarsita este oferita de Spray-ul Tratament Protector JOICO Defy Damage PRO SERIES. Protejeaza termic de foehn, placa, ondulator si mentine rezistenta si intensitatea parului vopsit. Diminuand cu 80% ruperea firelor, lasa coafura maleabila si incredibil de frumoasa.

Nu te mai teme de placa de par, nu e atat de nociva atunci cand respecti indrumarile noastre. La Pastel3 suntem dedicati sanatatii parului tau chiar si atunci cand folosesti acest instrument!