Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Peeling-ul facial: ce este si cand este recomandat

Peeling-ul facial: ce este si cand este recomandat

Posted by Cristina Enache on

Multe dintre noi simtim cum ne infioram numai cand auzim termeni precum „peeling facial” (altfel cunoscut si sub numele de peeling chimic), dar tinem sa te anuntam ca acest procedeu nu mai e demult sinonim cu fata descuamata si rosie pe care i-o atribuiam acum ceva timp.

Ba, mai mult, peelingurile faciale pot fi chiar mai delicate decat scruburile, si daca alegi un produs corespunzator pe care sa il folosesti acasa sau mergi la un salon de calitate, cu personal in care ai incredere, competent, rezultatele te vor lasa masca: in sensul cel mai bun al expresiei.

Afla mai jos ce este peeling-ul facial, dar si care sunt semnele ca e musai sa il folosesti!

Ce intelegem prin peeling facial

Acest tratament reprezinta o metoda de exfoliere in profunzime, dar nu prin intermediul unui scrub grunjos, ci printr-o combinatie de acizi care determina desprinderea stratului superior de celule moarte.

Cel mai adesea, peeling-ul chimic se executa la un salon, la o clinica dermatologica sau la una de infrumusetare. Pacientei i se aplica pe ten o solutie acidica lasata sa actioneze pentru cateva minute si indepartata apoi. In zilele urmatoare o sa observi o descuamare a pielii, reveland un ten mai curat, mai stralucitor si mai neted.

Desigur, exista si optiuni de peeling facial care pot fi disponibile pentru rutina de acasa.

Pentru cine e recomandat peeling-ul facial

Acest procedeu cosmetic e ideal daca ai riduri fine, hiperpigmentare, acnee sau daca doresti sa rejuvenezi tenul fara a apela la metode invazive. Peeling-ul se adreseaza liniilor fine, petelor pigmentare, ridurilor si urmelor de acnee.

Dar care sunt cazurile propriu zise ce ar trebui sa te indrepte catre tehnica? Iata!

De ceva vreme, tenul tau e tern.

Si-a pierdut luminozitatea si nu mai vrea sa o recapete, indiferent cate seruri de stralucire ii servesti? Pielea are nevoie de un peeling facial pentru a-si recapata stralucirea.

Ai ten uscat sau aspru.

Peeling-ul facial e din ce in ce mai adorat si pentru ca are particularitatea ca se poate adresa atat tenului cu relief neregulat, uscat si deshidratat, dar si celui gras, cum vei vedea mai jos. E posibil ca pielea sa se simta asa la atingere si pentru ca e invadata de un strat rugos de celule moarte.

Ai ten cu supraproductie de sebum.

Parca tenul tau se ingrasa de la o zi la alta, si sebumul a devenit dusmanul numarul 1 in rutina ta estetica? Nu iti face griji, iti sare un peeling facial in ajutor. Daca pielea e din ce in ce mai predispusa la cosuri, evita tentatia de a elimina acele impuritati cu un scrub agresiv, caci crede-ne cand iti spunem ca o sa agravezi situatia.

Nu te lua nici cu mainile de cap, simtindu-te invinsa: un peeling facial va elimina celulele moarte care obstructioneaza porii si va stimula reinnoirea celulara, eliberand calea pentru ca ingredientele anti-acnee sa isi faca treaba ca la carte.

Cicatricele de la acnee nu mai dispar.

Ti-au impanzit pielea si esti gata sa renunti? Mai da o sansa unui peeling facial! E mult mai eficient pentru ca indeparteaza si depozitele de piele moarta, dar multiplica si productia de colagen, grabind astfel vindecarea.

Vrei sa minimizezi aspectul ridurilor si liniilor fine.

Pentru cele in profunzime, nu are ce sa faca bietul peeling facial, dar daca ai linii fine sau te plangi de lipsa de elasticitate, da-i voie sa fie un erou. Pentru ca stimuleaza productia de colagen, acest procedeu intinereste si poate sa imbunatateasca tonusul, fermitatea si elasticitatea.

Ai pori mari.

Te sperie dimensiunea porilor tai? Intra in actiune peeling-ul facial. Acesta reduce acneea, pigmentarea, supraproductia de sebum, dar contribuie si la sporirea ratei de regenerare a tesuturilor, putand reduce porii aceia intimidant de mari.

Te confrunti cu pete pigmentare.

Fie ca sunt pistrui sau semne de decolorare ori de expunere la soare, un peeling facial va accelera estomparea lor.

Cate tipuri de peeling facial exista?

Sunt trei niveluri ale intensitatii peeling-urilor faciale, de cat de acide sunt depinzand si rezultatele de care te vei bucura la final. Cand optezi pentru unul, tine cont nu numai de nevoi, dar si de specificul pielii.

Peeling superficial (light)

Un peeling lejer va fi ca o pauza de oxigen pentru pielea ta. I se mai spune si „peeling-ul din pauza de pranz”, pentru ca il poti bifa fara probleme in timpul programului pentru a te intoarce apoi la treaba ta, fara rezerve si precautii. In general, presupune o combinatie de acizi AHA si BHA si are drept rol cresterea ratei de turnover celular, imbunatatirea ritmului de reinnoire a pielii, reducerea liniilor fine si a urmelor de expunere la soare, dar si combaterea uscaciunii, pe langa exfoliere, fireste.

E o optiune fantastica daca iti doresti sa obtii un efect de iluminare a pielii.

Peeling moderat

Procedura nu mai e la fel de rapida si usoara si poate presupune si necesitatea unui timp de vindecare. Acum se tintesc ridurile mai profunde si cicatricele de acnee si se foloseste acid tricloracetic (TCA). Pot exista si cateva consecinte nedorite, precum piele care se descuameaza, roseata sau senzatie de mancarime. Efectele pot dura intre 5 si 14 zile.

Peeling in profunzime

Sfatul nostru este sa nu optezi decat intr-un cabinet cu experienta pentru un peeling in profunzime, dedicat ridurilor adanci, cicatricelor profunde si arsurilor provocate de soare. De data aceasta, pielea e tratata cu un acid TCA si mai potent, iar roseata si alte efecte adverse pot sa se mentina timp de cateva luni.

Riscuri ale peeling-ului facial

Desi nu e nici pe departe atat de periculoasa precum ne imaginam odata, sa stii ca aceasta procedura nu e nici complet inofensiva. Specialistii vor face tot posibilul sa minimizeze iritatia, dar tot pot aparea roseata, umflaturi, arsuri, hiperpigmentare sau cicatrice. Stim, e usor ironic, mai ales ca ultimele doua simptome sunt cele de care peeling-ul facial incearca sa scape.

Conteaza mult si cata grija ai de tine post peeling. Sa stii ca expunerea la soare, utilizarea saunei, fumatul, consumul de alcool si exercitiile fizice intense pot sa acutizeze aceste reactii.

De ce alte precautii ar trebui sa tii cont? Nu folosi retinol cateva zile inainte si dupa un peeling chimic si sub nicio forma nu merge la sala imeidat dupa procedura, caci risti inflamarea pielii.

3 peeling-uri faciale pentru care poti opta acasa

Te sperie efectele adverse ale peeling-urilor? Consideri ca mai bine le integrezi tu in rutina zilnica sau de cateva ori pe saptamana decat sa risti atat de mult in cabinet? Daca aceasta ti-e parerea, iata ce produse recomandam mai jos!

Putine produse se dovedesc la fel de eficiente precum Fiolele de peeling leave-in pentru hidratare si luminozitate SKEYNDOR Uniqure Renewal Peeling Concentrate! Concentratul reinnoieste, hidrateaza si ofera luminozitate pielii, avand la baza o formula asemanatoare cu ceea ce ti se aplica pe chip in saloane. Daca ai tenul lipsit de stralucire, incarcat, cu pori mariti sau cu cicatrici de la acnee, vei aprecia formula cu 15% acizi, intre care se numara acidul glicolic, gluconolactona si acidul fitic. Acest produs se mai remarca si fiindca hidrateaza si remineralizeaza.

Simte-te ca intr-un spa de lux atunci cand utilizezi Peeling-ul cu complex AHA, caviar si perle Anubis Effectivity Caviar & Pearl Peeling. Previne semnele de imbatranire, reduce hiperpigmentarea si lipsa de luminozitate. Exfoliantul sub forma de gel contine acizi AHA in concentratie de 20% si are un pH de 3.6, hidratand si catifeland in vreme ce elimina celulele moarte. E recomandat pentru toate tipurile de ten, mai putin pentru cele cu sensibilitate sporita.

Vrei un peeling si mai potent? Alege SKEYNDOR Dermapeel Resurfacing Peel Cleansing Gel, un concentrat intensiv exfoliant cu acizi si peptide biologice, ce reinnoieste, ilumineaza si inmoaie tenul. Produsul curata, elimina celulele moarte si ingrijeste in profunzime, nefiind insa recomandat pentru pielea sensibila. E ideal mai ales pentru cea normal/mixta/uscata.

Te ispiteste ideea unui peeling facial? Speram atunci ca informatiile noastre ti-au fost de folos si ca vei face cea mai buna alegere cu putinta!