Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Pensule de machiaj: cum le alegi si cum le cureti corect

Pensule de machiaj: cum le alegi si cum le cureti corect

Posted by Cristina Enache on

Daca ti-am spune ca diferenta dintre un look de podium si unul meh poate consta in frecvent uitatele si neglijatele pensule de machiaj? Da, ai citit bine! Uneori, sa folosesti ustensilele corecte poate sa fie mai important chiar decat calitatea cosmeticelor pe care le aplici.

Altfel spus, cu siguranta o pensula ieftina va compromite acel fond de ten scump (si bun!), asa cum un accesoriu de calitate poate sa scoata ce e mai bun dintr-o formula mediocra.

Noi te incurajam sa investesti in calitate pe toata linia, dar cum uneori portofelul nu e chiar „burdusit”, te rugam sa tii cont de sfaturile noastre si sa dai atentie atat alegerii, cat si curatarii pensulelor de machiaj! Iata ce recomandam!

De ce sa tii cont atunci cand alegi pensulele de machiaj

Informatie important de retinut de la makeup artisti: atunci cand sunt alese mizand pe calitate si sunt intretinute ca la carte, pensulele de machiaj pot sa te tina o vesnicie! Bine, poate nu chiar o vesnicie, dar uneori chiar in jur de 10 ani. Asadar, nu ai niciun motiv sa te „zgarcesti”. Si din punct de vedere al economiilor tale, dar si al protectiei mediului e mai indicat sa alegi pensule de machiaj de calitate, insista specialistii.

Dupa ce am subliniat cat de esential este acest prim criteriu, sa descoperim impreuna de ce sa mai tinem cont cand cumparam pensule de machiaj.

De calitate, de calitate, dar cum imi dau seama ce inseamna asta?

O pensula „de calitate” e intr-adevar un termen extrem de vag. Sunt insa cateva criterii care te vor ajuta sa alegi cel mai bun produs. In primul rand, trece usor pensula de machiaj peste incheietura mainii: perii trebuie sa se simta moi si mangaietori.

Un alt aspect de luat in calcul este rezistenta lor. Daca vezi cumva ca perii cad, renunta la achizitie. Nu iti spune ca are suficienti si ca are de unde sa piarda!

Densitatea pensulei de machiaj

Densitatea se refera la numarul de peri pe care ii contine o pensula de machiaj; cu cat sunt mai multi, cu atat culoarea rezultata va fi mai intensa si mai vie. Pe de alta parte, look-ul obtinut cu o pensula cu fire mai rare e mai diafan si mai subtil, estompat chiar.

Ceea ce nu inseamna ca poti conchide ca nu ai nevoie de pensule de machiaj dense fiindca tu optezi pentru look-uri naturale. E mai bine sa folosesti putin produs decat sa fii nevoita sa apelezi la aplicari repetate.

Provenienta fibrelor din pensulele de machiaj

Multa vreme s-a considerat ca, mai ales cand venea vorba de machiaj, numai pensulele din fire naturale erau adecvate. Insa inovatiile tehnologice in makeup promit rezultate comparabile si cu o pensula de machiaj din fire sintetice.

Tipuri de pensule de machiaj

E unul dintre criteriile de baza cand vine vorba despre evaluarea unei pensule de machiaj. Acestea nu sunt ca baghetele Cenusaresei, oricat ne-am dori noi. Nu exista o pensula universala pe care sa o treci peste fata si puf!, gata imperfectiunile. Aici cunoasterea inseamna putere si, cu cat esti mai informata despre tipologii, cu atat vei lua o decizie mai argumentata.

Iata care sunt principalele tipuri de pensule de machiaj!

Pensula pentru fond de ten

Daca doresti ca fondul de ten sa se intinda ca un vis pe fata, atunci foloseste pensula. Acest instrument de makeup iti va darui o acoperire superioara si mai multa rezistenta. Conteaza si ce fel de formula folosesti: cele lichide si cremoase se imprietenesc mai bine cu pensulele de fond de ten cu varful plat, iar celelalte cu pensulele mai dense.

De ajutor sunt si accesoriile cu varful conic, ce reusesc sa faciliteze accesul si in zonele mai dificile. Pensula de fond de ten fluid de la Parisax este un exemplu bun din acest punct de vedere. Asigura o aplicare uniforma si un aspect ingrijit: e must-have!

In cadrul acestei categorii se remarca si pensula de anticearcan. Are aceeasi forma usor curbata si e conceputa din peri fini, care sa distribuie uniform acest produs atat de „sensibil” la aplicare.

Pensula pentru pudra

Cu cat e mai fluffy, are peri mai moi si e mai flexibila, cu atat rezultatul final va fi mai diafan si mai ispititor. Tine cont ca acest tip de accesoriu trebuie sa fie cel mai „generos” ca dimensiuni dintre toate pensulele de machiaj. De asemenea, nu e necesar sa fie atat de dens precum o pensula de fard de ochi, de exemplu, caci si aplicarea e necesar sa fie mai lejera.

Pensula pudra de la Parisax Professional este special conceputa pentru aplicarea pudrei, rezultand un look profesional, impecabil. Din peri naturali de capra, nu va absorbi prea mult produs, fiind exact ceea ce iti trebuie pentru un look aerat. Se stie ca un aspect mult prea pudrat poate sa iti compromita de tot machiajul!

Pensula pentru blush

Asemanatoare ca structura pensulei de pudra (peri moi, dar nu atat de densi), pensula de blush e mai mica si are un aspect oblic, conic. Retine ca cu ea poti aplica in multe cazuri si bronzerul, mai ales daca vrei sa faci „economie” de pensule de machiaj.

Special conceputa din peri de ponei, pensula oblica pentru blush de la Parisax Professional este exact ceea ce iti trebuie pentru o aplicare cat mai usoara a fardului de obraz.

Pensula de contouring

Da, am ajuns la un alt nivel! Daca folosesti acest tip de produs, felicitarile noastre! Ne inclinam in fata abilitatilor tale de machiaj. Pensulele de contouring vin in toate formele si dimensiunile, rolul lor fiind acela de a sculpta pometii si de a da dimensiune fetei. Pe de alta parte, o pensula de contouring are un varf angular, pentru a putea sublinia exact trasaturile tale.

Perfecta pentru sculptarea obrajilor si formei fetei, pensula de contouring de la Parisax va face o diferenta colosala in trusa ta de makeup. Are acces usor si in zonele mai dificile si evidentiaza superb chipul tau (si acei pometi de zeita, sa fim intelese!).

Pensule de ochi

In cadrul pensulelor pentru machiajul ochilor, ai la dispozitie o varietate de produse. Le luam pe rand, nu te ingrijora!

Pensula de iluminator

Cu cat acest produs a devenit mai popular, cu atat s-a extins si gama pensulelor de machiaj care il poarta pana pe pielea ta. Si aici creatorii de beauty s-au intrecut in creativitate si imaginatie. Avem pensulele pentru highlighter conice, cele rotunde, pentru fetele mai putin experimentate, si cele mai iubite, cele tip evantai, cu ajutorul carora poti aplica scanteia luminoasa pe pometi, sub arcada si de-a lungul puntii nasului.

Un astfel de produs este si Pensula evantai Bella Pierre Fan Brush, o pensula profesionala din peri sintetici magica pentru bronzer, fard de obraz si, evident, iluminator.

Pensula medie pentru machiajul ochilor nu e neaparat un accesoriu de incepatoare, dar poate fi regasit in orice trusa. E in general rotunjita si e ideala pentru aplicarea uniforma a culorii.

Ne place mult pensula medie din par natural pentru fard de pleoape PAESE NO.8, perfecta pentru a absorbi exact cantitatea potrivita de fard. Are o curba confortabila pentru a contura privirea cu o aplicare naturala, usoara si precisa.

Trecem la nivelul urmator cu pensula pentru blending. Numita si pensula pentru pliul ochilor, corespunde acestei suprafete si va avea o silueta ingusta, tuguiata, pentru a conferi dimensiune acestei zone. Este un accesoriu ideal pentru a face tranzitia de la o culoare la alta.

Pensula pentru blending Bella Pierre Blending Brush e potrivit de densa pentru a uniformiza fardul de ochi, fiind fabricata din fibre sintetice de cea mai inalta calitate.

Si mai departe pe scara experientei in makeup? Fireste, mergem inainte cu entuziasm. Pensula angulara (oblica) pentru tus te ajuta sa obtii acea codita sofisticata. Acest produs poate avea insa si o forma ascutita asemanatoare unui creion, caz in care e potrivit si pentru incepatorii in arta machiajului.

Pensula subtire pentru eyeliner Bella Pierre Eye Liner Brush e o pensula profesionala creata din fibre sintetice pe care o vei adora. De acum incolo, nu o sa iti mai fie frica de machiajul de tip cat eye!

Pensula pentru buze

Daca chiar vrei sa arati de parca tocmai te-ai fi dat jos de pe cele mai cool catwalk-uri, atunci nu uita de pensula pentru ruj. Aceste produse sunt in general oblice, pentru a contura frumos arcul lui Cupidon.

Ne-am indragostit de pensula oblica de buze PARISAX. E conceputa din par de jder si va distribui fabulos culoarea pe buzele tale.

Vrei sa simplifici procedura? Opteaza pentru seturi de pensule profesionale, precum cele de aici!

Cum cureti pensulele de machiaj

Acest capitol e mai delicat si te intelegem daca iti acoperi deja obrajii de rusine. Nu te teme, nu esti singura care isi spala pensulele cand isi aduce aminte. Desi e de inteles, trebuie sa iti schimbi acest obicei, mai degraba mai devreme decat mai tarziu.

Poate iti setezi ca rezolutie de An Nou sa incepi sa cureti mai des pensulele de machiaj. De ce? In primul rand, pentru sanatatea pielii tale. Bacteriile se aduna pe pensule, alaturi de reziduuri de makeup, de sebum si de alte impuritati, coexistand intr-un mediu daunator pentru frumosul tau ten. Sincer, daca ai sti ce se plimba pe pensulele tale, ai sari cu ele sub dus.

Dar un alt motiv pentru care sa te tii de ritualul curatarii pensulelor de machiaj este ca astfel le prelungesti viata. Atunci cand le speli ca la carte, periile vor fi mai moi, si e si de inteles: pentru ca sunt poroase, firele din pensule pot sa retina uleiuri, murdarie si ramasite de cosmetice, ingreunand in timp aplicatia si marind riscul deteriorarii lor.

Cat de des ar trebui sa le speli? Tine-te bine, caci makeup artistii te sfatuiesc sa o faci saptamanal. Poti sa fii mai putin radicala atunci cand e vorba despre pensulele de machiaj pentru ochi. Nu de alta, dar probabil le si folosesti mai rar, iar fardurile nu sunt atat de uleioase precum fondul de ten sau cremoase ca bronzerul.

O alta intrebare trebuie sa fie cu ce anume speli pensulele de machiaj. Aici opiniile difera. Unii experti folosesc sampon sau balsam (de preferinta fara sulfati), dar si sapun lichid sau chiar un detergent delicat de vase.

Insa recomandate sunt mai ales solutiile profesionale. Dezinfectantul de pensule de machiaj de la Parisax e un produs indispensabil din trusa ta de machiaj. Solutia te ajuta sa iti ingrijesti ustensilele si accesoriile de machiaj ca un profesionist, zi de zi.

Iata mai jos si cum ar trebui sa arate procedura corecta de spalare a pensulelor de machiaj!

  1. Mai intai umezeste pensula cu apa calduta.
  2. Dozeaza doar o picatura din solutia de curatare in palma ta.
  3. Maseaza varful pensulei de suprafata pielii tale pana ce se formeaza o spuma moale si insista pana ce pensula elimina tot produsul.
  4. Clateste pensula de machiaj.
  5. Elimina excesul de apa cu un prosop de hartie.
  6. Refa cu degetele conturul pensulei, apoi pozitioneaz-o spre uscare pe o suprafata curata si uscata (de regula, un prosop, dar si un suport special e o idee fabuloasa), asigurandu-te ca perii nu au insa contact cu suprafata si raman „in aer”. Astfel se vor zvanta mai usor.

In cazul solutiilor profesionale, respecta indicatiile producatorilor.

Ce sa NU faci atunci cand cureti pensulele de machiaj

NU le atarna spre uscare in pozitie verticala, astfel imbibi in apa care se scurge lipiciul care tine atasati perii de maner.

NU tine mult sub apa baza pensulei de machiaj, din acelasi motiv ca cel de mai sus.

NU usca pensula cu un foehn sau cu ventilatorul, pentru ca astfel vei denatura forma perilor sau vei grabi desprinderea lor.

NU curata pensulele cu spirt. Da, le va dezinfecta, dar e mult prea agresiv, putand sa afecteze iremediabil perii.

Cand trebuie sa renunti la pensulele de machiaj?

Le poti tine mult timp alaturi de tine daca le alegi, le cureti si le ingrijesti cum trebuie, dar daca observi ca si-au pierdut forma sau ca le cad firele, e timpul sa le spui adio. Speram ca te-au servit cu bine!

La Pastel3, oferim o mare atentie selectiei pensulelor de machiaj profesionale, doar nu degeaba sunt baza unui look perfect.