Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Produsele cu uree: beneficii si recomandari

Produsele cu uree: beneficii si recomandari

Posted by Cristina Enache on

E posibil sa iti fi atras atentia faptul ca e continuta de urina (lucru total adevarat) si de aici sa fi tras o concluzie gresita despre aceasta molecula produsa de corpul uman, dar sa stii ca ureea are multiple beneficii si, in plus, este usor de obtinut si de folosit.

Iti povestim in randurile de mai jos de ce o consideram atat de importanta si cum sa o aplici pentru un maximum de efecte pozitive!

Ce este ureea?

O molecula sintetizata in mod natural de catre organism in procesul de hidratare, ureea intra in compozitia mai multor produse cosmetice, fiind parte din ingrijirea pielii si a unghiilor ori actionand ca agent de exfoliere. E de remarcat de asemenea ca e utilizata si in medicatia pentru diverse afectiuni.

Din punct de vedere al capacitatii de hidratare, ureea actioneaza ca un umectant, ceea ce inseamna ca atrage apa in tesuturi pentru a pastra pielea neteda, sanatoasa si catifelata.

Din ce se extrage ureea?

In principal, ureea e secretata de catre ficat in urma procesului de descompunere a proteinelor, dar si tesuturile embrionare sau tumorale au capacitatea de a o produce. Se regaseste, asa cum am vazut, si in urina, dar si in piele.

Inainte de a incepe sa arunci priviri speriate acelei creme, considerand ca poti ignora beneficiile ureei, daca provenienta sa e atat de obscura, afla ca nu ai de ce sa iti faci griji. Ureea poate fi obtinuta si pe cale sintetica, in laborator, si acest tip e integrat in cremele tale.

La ce se foloseste ureea

Functia primara a ureei este aceea de hidratare. Ea este prezenta in stratum corneum, respectiv partea superficiala a epidermei, cea care tine la distanta molecule nedorite, prevenind patrunderea lor in organism prin piele, si care preintampina si evaporarea apei din tesuturi.

Acest beneficiu al ureei e impartit cu alte substante extrem de importante, asa cum sunt acidul lactic si aminoacizii, la randul lor prezenti la suprafata pielii.

Pe langa combaterea uscaciunii, ureea este si un agent keratolitic, ceea ce inseamna ca inmoaie/dizolva straturile de keratina acumulate la suprafata pielii, care „lipesc” laolalta celulele. Suna precum un lucru nedorit, dar nu e cazul, caci asa se indeparteaza celulele moarte si se exfoliaza pielea. Rezultatul e un strat mai tanar, mai hidratat si mai catifelat.

Beneficiile ureei

Am ajuns la capitolul nostru preferat: de ce trebuie sa fim recunoscatoare ureei?

Iata care sunt principalele sale beneficii!

Hidrateaza. Asa cum am vazut, ureea este folosita pentru a reduce uscarea pielii, fiind un umectant care atrage hidratarea din straturile adanci ale tesuturilor si din aer.

Exfoliaza. Inlaturand celulele moarte si buildup-ul de la suprafata pielii, ureea imbina capacitatea de hidratare cu cea de exfoliere.

Are functii antiage. Studiile au demonstrat cum ureea poate fi eficienta si in diminuarea unuia dintre cel mai usor prevenibile semne ale imbatranirii, fotoimbatranirea cauzată de expunerea neprotejata la soare.

Calmeaza iritatia. Precum un alt umectant celebru, aloe vera, si ureea poate fi folosita cu succes pentru a linisti pielea sensibila.

Sustine reinnoirea celulara. Pentru ca descompune straturile de keratina aglomerate la suprafata pielii, ureea va suscita nasterea unor noi celule.

Intensifica actiunea altor ingrediente aplicate ulterior. Tot capacitatea de inlaturare a celulelor moarte face pielea mai receptiva la actiunea altor produse.

Poate fi folosita ca un adjuvant in diverse tratamente dermatologice. Printre beneficiile ureei nu puteam sa nu adaugam capacitatea de trata diverse probleme, precum psoriazisul, eczema, keratoza, bataturile, dermatita de contact, ihtioza (boala solzilor de peste), infectiile unghiei, piciorul de atlet (tinea pedis), unghiile incarnate.

Combate uscarea talpilor. Orice femeie care a suspinat la vederea pedichiurii fabuloase a alteia, expusa intr-o pereche de sandale superbe, stie ce spunem: pielea de pe picioare e una dintre cele mai sensibile. Tocmai de aceea, o crema cu uree e cu atat mai recomandata.

Ureea: contraindicatii

Exista pericole pentru care nu ai dori sa utilizezi uree? Sunt minuscule, sa stii. Reactiile adevse sunt, in opinia specialistilor, rare sau foarte rare, si apar mai ales atunci cand ureea intra in contact cu o zona sensibila, asa cum sunt buzele sau ochii.

Printre putinele efecte adverse ale ureei se pot numara usturimea, mancarimile, senzatia de arsura sau iritatiile. Acest ingredient poate sa provoace si reactii alergice cu simptome mai severe, asa cum sunt dificultatile de respiratie sau ritm cardiac crescut.

Am enumerat mai sus un beneficiu al ureei ce poate deveni la un moment dat problematic: accentueaza actiunea altor ingrediente. Daca esti sensibila sau ai toleranta scazuta la un asemenea ingredient, e clar ca ureea va inrautati situatia.

Produse cu uree: ce sa incerci

Te-au convins beneficiile ureei? Iata ce sugestii avem!

Ai pielea predispusa la roseata si hipersensibilitate? Foloseste crema hidratanta pentru protectie celulara ANUBISMED SOS Cream, cu efect antioxidant si anti-imbatranire. Are la baza uree, complexul natural Agascalm® ce reduce inflamatia si restabileste functia de bariera a pielii, precum si extracte de hamamelis, pentru intensificarea circulatiei si aloe vera pentru hidratare si calmare.

Hidateaza pielea si lupta cu arme eficiente contra imbatranirii cu Serul concentrat cu acid hialuronic ANUBIS Total Hydrating Hydra Serum. Are la baza un ingredient hidratant patentat, Hydromanil ®, ce capteaza si retine instantaneu apa in piele, caruia i se adauga acidul hialuronic, ureea, aloe vera si acidul lactic. Toate tipurile de ten vor adora acest produs.

Completeaza rutina de ingrijire cu Lotiunea tonica pentru tenul sensibil Anubis Sensitive Zul Lotion. Tenul sensibil/cuperozic, cu tendinta de roseata, iritatie, descuamare sau deshidratare are cel mai mult de beneficiat de pe urma acestui produs, care revigoreaza, tonifica, hidrateaza, calmeaza si catifeleaza. Lotiunea tonica diminueaza si eruptiile cutanate si ofera protectie ridicata fata frig, caldura sau vant. Pe langa magica uree, include bisabolol, gel de aloe vera si colagen hidrolizat.

Ureea are multiple beneficii si poate face o diferenta enorma in rutina ta. Tu cum o vei folosi?