Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Rutina de ingrijire pentru scalpul sensibil

Rutina de ingrijire pentru scalpul sensibil

Posted by Cristina Enache on

O greseala pe care o comit multe femei ce-si doresc un par de zeita este ca se preocupa excesiv de lungimea firului, protejand-o ca pe ochii din cap, si uita cu totul de radacina sa, respectiv de pielea capului. Consecinta ce va fi tot mai greu de evitat daca faci aceasta „discriminare”? Scalpul sensibil!

Iti spunem in randurile de mai jos cum sa recunosti scalpul sensibil, care sunt cauzele sale, dar si care e rutina de ingrijire si tratamentele recomandate!

Scalp sensibil la atingere: de ce apare?

Definit drept orice senzatie care iti tulbura starea de confort, fie ca e vorba despre mancarimi, iritatii, furnicaturi, inflamatie sau durere, sensibilitatea scalpului nu are aproape niciodata o cauza serioasa, cat deriva mai degraba din faptul ca ai tras chiulul la ingrijire.

Care sunt cauzele pentru care apare? Le detaliem in randurile de mai jos!

Expunerea la caldura. Precum in cazul pielii de pe fata sau de pe corp, pielea de pe cap sufera atunci cand depasesti o anumita temperatura. Fie ca faci apel in mod exagerat la aparatele de coafat, ca nu porti palarie sau sapca atunci cand e foarte cald afara sau ca iti faci baie cu apa fierbinte, scalpul se va sensibiliza in timp.

Chimicalele din produsele de ingrijire. La un moment dat, pielea capului se revolta si nu mai tolereaza multitudinea de parabeni, conservanti, parfumuri sintetice sau sulfati care apar in majoritatea produselor de haircare. Tocmai de aceea, nu strica sa folosesti sampoane si masti hipolaergenice atunci cand suferi de pe urma scalpului sensibil.

Fii de asemenea atenta la apa din piscina, bogata in clor, si la apa de mare, al carei continut de sare poate irita pielea capului.

Acumularea de produse. Fie ca vorbim despre utilizarea prea frecventa a samponului uscat, despre faptul ca iti speli parul prea des sau nu tii cont de recomandarile stilistilor si aplici balsam si la radacina, rezultatul poate fi reprezentat de mancarime, iritatie, uscare a scalpului, pori infundati sau intensificarea productiei de sebum.

Unele afectiuni ale pielii. Psoriazisul, lichenul plen, eruptiile cutanate sau matreata pot duce la descuamarea si sensibilizarea scalpului. Si alopecia areata, o forma de cadere a parului, poate sa afecteze profund pielea capului.

Periajul dur. Da, trebuie sa fii cu adevarat agresiva ca sa ajungi sa provoci sensibilizarea scalpului in urma utilizarii periei de par, dar este posibil.

Alte afectiuni sau alergii. Zona zoster, alergiile cutanate, infectiile, acneea, chisturile, rujeola sau, in cazuri extrem de rare, cancerul de piele pot de asemenea sa conduca, in timp, la iritatii si sensibilitate a pielii capului.

Ingrijirea scalpului sensibil: cea mai buna rutina

Scalpul sensibil nu cere decat in cazuri rare tratamente precum unguente, creme, antiseptice sau pansamente, cel mai adesea necesitand numai o rutina de ingrijire dedicata nevoilor sale. Iata cum sa procedezi!

Alege neaparat un sampon pentru scalp sensibil. Samponul pentru scalp sensibil  WELLA SP BALANCE SCALP SHAMPOO se va dovedi solutia salvatoare daca deja nu mai suporti sa iti atingi cu degetele scalpul. Produsul are la baza complexul activ Dermacalm ce relaxeaza pielea capului si contribuie la refacerea barierei cutanate, astfel incat scalpul sa se protejeze singur contra iritatiilor. Apreciem si prezenta substantelor nutritive si protectoare.

sampon pentru scalp sensibil

Daca ai o problema cu matreta, te va ajuta enorm Samponul impotriva matretii Clear Scalp WELLA SP. Prezinta atuul unei formule ce trateaza cauzele matretii, inca de la prima spalare, si care ia in calcul si starea de bine a scalpului. Substantele active (zinc piritihion, pirocton olamin, hinokitionl si climbazol) sunt asociate cu ingrediente delicate si un pH neutru care vor face minuni.

sampon impotriva matretii

Alege un produs de hidratare special conceput pentru scalp. Daca ai scalp sensibil, balsamul nu te va ajuta prea mult, caci se aplica numai pe lungimi. In schimb, Masca pentru scalp sensibil WELLA SP BALANCE SCALP MASK e un tratament intensiv care calmeaza scalpul sensibil si iritatiile de care sufera acesta, hidrateaza cu delicatete si intareste bariera de protectie a pielii.

masca scalp sensibil

Arata-i scalpului ca ii intelegi nevoile si cu Serul protector pentru scalp Alfaparf Hair Supporters Scalp Protector. Fluidul cu actiune calmanta si protectoare elimina mancarimile si iritatiile si se remarca si gratie faptului ca nu include parfum si parabeni. Il poti folosi si atunci cand te vopsesti, amestecandu-l in produsul de colorare.

ser protector pentru scalp

Apeleaza la un tratament special conceput! Sa dam scalpului ce e al scalpului, respectiv sansa de a fi tratat asa cum merita. Tratamentul detoxifiant pentru scalp fara parabeni Oyster Cutinol Zerophase se foloseste inainte de samponare, eliminand formatiunile seboreice, purificand si oxigenand in timp ce reda senzatia de confort. Aplica prin masaj, lasa sa actioneze, clateste si samponeaza!

tratament detoxifiant pentru scalp

O alta optiune de luat in considerare este Tratamentul pentru par si scalp PAUL MITCHELL Tea Tree Hair and Scalp Treatment. Revigoreaza, netezeste, intareste si hraneste firul de par in timp ce calmeaza scalpul si rasfatand simturile gratie extractelor racoritoare de ceai verde. Il vei adora de la prima utilizare!

tratament pentru scalp

Scalp sensibil: tratament naturist

Esti de parere ca, pe langa produsele de mai sus, nici tratamentele naturiste nu au cum sa dea gres? Iata ce iti poate fi de folos!

Ulei de cocos. Unul dintre putinele uleiuri care nu incarca parul, cel de cocos are proprietati antimicrobiene si antifungice ce il fac ideal pentru scalpul sensibil. Daca pielea capului e insa uleioasa, s-ar putea sa intensifice aceasta problema.

Aloe vera. Un aliat care nu lipseste niciodata de la datorie in ingrijirea pielii, aloe vera calmeaza arsurile solare, reduce sensibilitate scalpului, mancarimile si iritatiile, hidratand si diminuand de asemenea si fenomenul de descuamare al pielii.

Bicarbonat de sodiu. Acest ingredient nelipsit din bucatarie se regaseste si pe lista de tratamente naturiste ale scalpului sensibil. Ieftin si eficace, poate sa reduca atat matreata, cat si mancarimile, gratie proprietatilor antifungice. Prepara o pasta subtire amestecand bicarbonat de sodiu cu apa, aplica pe zona vizata, lasa sa actioneze, apoi clateste si samponeaza parul.

Scalpul sensibil nu e o problema serioasa, dar iti poate da multe batai de cap, la propriu si la figurat. Investeste in produsele de la Pastel3, prietenoase cu pielea capului tau!