Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Samponul uscat - avantaje si dezavantaje ale utilizarii sale

Samponul uscat - avantaje si dezavantaje ale utilizarii sale

Posted by Alexandra Vasile on

Unul dintre cei mai mari aliati ai frumusetii unei femei, cel putin in ultimii ani, este samponul uscat. De la descoperirea sa incoace, viata ni s-a schimbat introtutul: nu ne hazardam atunci cand spunem ca samponul uscat este una dintre cele mai mari inventii ale tuturor timpurilor in frumusete.

Desi nu am putea nega vreodata ca un sampon uscat e un produs extrem de util la casa omului, el poate presupune si dezavantaje, mai ales atunci cand e utilizat in mod excesiv. Afla de mai jos care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale samponului uscat, pentru ca relatia dintre voi sa fie mereu ideala!

Ce rol are un sampon uscat si cum se foloseste?

Samponul uscat este varianta ideala daca nu ai timp sa te speli pe cap. De fapt, produsul a fost conceput cu exact acest scop: sa reprezinte o alternativa, o „spalare de urgenta”, dar fara apa. Samponul uscat contine ingrediente care absorb sebumul, oferind astfel un aspect curat si proaspat pentru parul tau. De asemenea, el accentueaza volumul la radacina, conferind o texturizare si o definire de efect a podoabei capilare.

Samponul uscat e de obicei prezent sub forma de spray sau de pudra, in functie de firma producatoare. Cum il folosesti? Aplica la radacina firului de par, tinand recipientul la o distanta de circa 6-8 centimetri. Pulverizeaza pe toate radacinile si apoi asteapta putin pentru ca produsul sa actioneze.

Masand usor cu degetele, creaza un efect de tapotare la radacina, ceea ce te va ajuta sa obtii un plus de volum. Periaza parul pentru a raspandi apoi produsul pe toata lungimea parului. Felicitari, arati impecabil!

Ce avantaje ofera folosirea unui sampon uscat?

Asa cum am spus, un sampon uscat este ideal deoarece improspateza parul. Daca te grabesti undeva, esti in vacanta, vrei sa iesi la o cafea dupa munca, tocmai ai terminat antrenamentul la sala sau pur si simplu esti in criza de timp, samponul uscat reprezinta solutia ideala pentru un par care pare proaspat spalat.

Dar acest produs prezinta si avantajul de a absorbi excesul de sebum, fiind astfel un prieten de nadejde pentru persoanale cu parul gras. Samponul uscat face minuni si pentru fetele sau femeile care au breton si tenul cu exces de sebum: aplica un strop de sampon uscat la radacina bretonului tau si acesta nu se va mai lipi de frunte pe timpul zilei.

Insa samponul uscat reprezinta si un uluitor produs de styling. Ofera volum la radacina, ceea ce il face perfect pentru orice coafura. Aplica stand cu capul in jos, conform sfaturilor stilistilor, si vei accentua acest efect.

Texturizarea e un alt atu al samponului uscat. Efectul se vede mai ales atunci cand iti impletesti parul: coditele vor fi mai groase si mai bogate si vor rezista mai mult.

Hairstylist-ii te sfatuiesc sa pulverizezi sampon uscat pe agrafe, inainte de a le prinde in par, daca vrei sa nu iti mai scape. In acest sens poti folosi si un fixativ. E un truc pe care noi il consideram nepretuit!

Sursa foto: Instagram

De asemenea, produsul-vedeta de azi e ideal si atunci cand tapotezi parul, imbunatatind fixarea cositelor.

Pe Pastel3.ro vei descoperi numeroase variante de sampon uscat profesional, care te vor uimi cu atuurile lor. Samponul uscat Loreal Tecni Art Morning After Dust Dry Shampoo e una dintre variantele cele mai bune la care ai putea apela!

Sursa foto: Pastel3

Sampon uscat - Loreal Tecni Art Morning After Dust Dry Shampoo 200 ml

Precautii si dezavantaje in utilizarea constanta a samponului uscat

Asa cum am vazut, samponul uscat este un produs plin de beneficii. Problema apare atunci cand ai transformat utilizarea sa intr-o obisnuinta si deja uiti sa te mai speli pe cap. Ceea ce trebuie sa intelegi este ca samponul uscat, oricat de bun ar fi, nu reprezinta o varianta care sa poata inlocui spalatul pe cap. Poate amana operatiunea clasica sub dus, dar nu elimina reziduurile, ba, mai mult, reprezinta un alt produs de styling pe care va trebui sa il cureti de pe scalp si de pe par.

Un alt semn de intrebare in ceea ce priveste acest produs este reprezentat de pericolul pe care il poate presupune asupra parului cu matreata. Daca suferi de acest fenomen, cel mai bine ar fi sa il rezolvi inainte de a apela la samponul uscat. Este cazul si pentru scalpul cu prurit sau forme de dermatita.

Samponul uscat poate acutiza de asemenea si deshidratarea de care sufera parul. In cazul in care cositele tale sunt deteriorate si casante, mai bine ai renunta la aplicarea sa.

Exista riscul ca unele sampoane uscate sa irite scalpul sau sa provoace aparitia cosurilor la suprafata acestuia.

Un alt dezavantaj al samponului uscat este legat de acutizarea caderii parului. Atunci cand il folosesti prea des, ramasitele sale se vor aduna la radacina si pot asfixia firul de par, care isi inceteaza cresterea.

Sursa foto: Instagram

Iar atunci cand il utilizezi constant, vei descoperi ca parul tu arata mai curat, ba dimpotriva, pare mai imbacsit si isi pierde stralucirea.

Samponul uscat e fara indoiala una dintre revelatiile din industria de beauty. Daca vei exagera insa cu folosirea sa, vei ajunge sa te transformi in victima ideala a efectelor sale adverse. Asigura-te ca te speli pe cap dupa folosirea sa si relatia dintre tine si dragul tau sampon uscat va fi cea mai armonioasa cu putinta!