Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Scrubul de corp: 7 beneficii pe care le vei avea, daca il introduci in rutina

Scrubul de corp: 7 beneficii pe care le vei avea, daca il introduci in rutina

Posted by Cristina Enache on

Suntem sigure ca iei foarte in serios misiunea de a-ti elibera chipul de „tesatura” de celule moarte care il impiedica sa respire, dar dai oare dovada de aceeasi bunavointa cand vine vorba si de corpul tau? Se prea poate sa nu; de fapt, punem pariu ca in majoritatea cazurilor investesti sume considerabile in tratamente si exfolianti pentru fata, dar tratezi acelasi proces ca pe o placere de vacanta sau ca un ritual scump de spa cand vine vorba despre trupul tau.

Insa, dupa cum vei vedea in randurile de mai jos, nu numai ca scrubul de corp are beneficii, ci se dovedeste chiar necesar.

Iata mai jos tot ce trebuie sa stii despre acest produs!

Ce este scrubul de corp?

In mod natural, corpul nostru are capacitatea de a exfolia singur celulele moarte care, odata ce isi incheie misiunea, sunt descuamate „fara mila”, fiind detasate si indepartate. Insa acest proces scade in frecventa si eficienta pe masura ce inaintezi in varsta, asa ca va trebui sa il stimulezi cu un scrub.

Practic, scrubul ia din „lista de responsabilitati” a corpului tau eliminarea acestor celule moarte. Exfolierea e realizata in cazul acestui produs prin particule abrazive: a se face aici diferenta fata de exfoliantii pe baza de acizi.

Sunt mai multe tipuri de scruburi, dupa cum vei vedea in randurile de mai jos, dar toate sunt minunate pentru o piele luminoasa, mai ferma si mai catifelata. Scrubul e dar ceresc atat in lunile de vara, cand incepe sa se iveasca preocuparea „cum voi arata la plaja?”, dar si in cele de iarna, cand pielea uscata ne pune numeroase probleme.

Beneficiile cunoscute si mai putin cunoscute ale scrubului de corp

Principalul beneficiu al scrubului de corp tine de functia sa, aceea de a elimina celulele moarte. De aici deriva insa alte proprietati uimitoare.

Lasa pielea moala si luminoasa.

Atunci cand sarmana piele scapa in sfarsit de reteaua de celule moarte, se va simti la propriu eliberata si va avea grija sa iti transmita senzatia si tie. Se reveleaza o piele noua, mai neteda si mai supla, pe care lumina o mangaie cu blandete.

Destupa porii.

E evidenta aceasta legatura: atunci cand scapi de celulele moarte ce pot bloca porii, contribui la desfundarea lor. Atuurile secundare sunt inca si mai convingatoare: previi aparitia firelor crescute sub piele si a cosurilor.

Sporeste absorbtia produselor aplicate ulterior.

Dupa ce te-ai „scrubuit”, aplica pe corp o cantitate matasoasa de lotiune. Nu e asa ca intra mai repede in piele? Normal, porii sunt deblocati, iar celulele moarte au disparut, pielea fiind pregatita sa primeasca ingrijirea pe care o merita.

Incurajeaza retinerirea pielii.

De cum auzi cuvintele „tratament de rejuvenare” iti sticlesc ochii de bucurie si de interes? E normal, la fel de normal cum e sa iti placa la nebunie un scrub de corp fiindca este exact ceea ce ofera. Exfoliind si indepartand celulele moarte, nu numai ca vei scoate la lumina o piele cu aspect mai tanar, dar vei stimula si circulatia, astfel determinand rejuvenarea.

Imbunatateste circulatia.

Am abordat acest aspect mai sus, iata-l acum explicat! Atunci cand folosesti un scrub, masezi pielea, iar particulele abrazive alaturi de miscarile pe care le executi vor stimula circulatia.

Iti da incredere in tine.

E un beneficiu adiacent, dar nu inseamna ca e mai putin important! Cand te simti de milioane in pielea ta, fie ca porti o rochie cu spatele gol sau acei shorts innebunitori, e clar ca vei capata si incredere in propria persoana.

Te relaxeaza.

In timp ce aplici scrubul, bucurandu-te si de o aroma imbietoare, iti poti goli mintea, concentrandu-te numai pe senzatiile trupului. Transformi astfel o actiune simpla intr-o practica de mindfulness.

Tipuri de scrub de corp

La prima vedere, ai considera ca nu conteaza prea tare ingredientul vedeta dintr-un scrub de corp si ca sunt toate „o apa si un pamant”. Insa expertii considera ca, in functie de compozitie, si actiunea scruburilor difera.

Iata ce tipuri exista:

  • cu sare: un scrub cu sare e mai abraziv, fiind dedicat pielii grase sau extrem de uscate, cu depozite de celule moarte consolidate.
  • cu zahar: daca sarea e dedicata celor carora le este necesara o exfoliere intensa, in schimb zaharul are proprietati umectante, ceea ce inseamna ca va retine apa si astfel va stimula hidratarea.
  • cu cafea: poate cel mai cunoscut scrub de corp, are atribute antioxidante, reda fermitatea, imbunatateste circulatia si poate lupta si contra celulitei.
  • cu carbune: sunt tot mai prezente pe piata produselor cu carbune, iar scrubul nu face exceptie. Fiind un element cu o putere ridicata de absorbtie, carbunele atrage impuritatile si celulele moarte si detoxifica.
  • periajul uscat: e un tip de scrub care nu are nevoie de un produs propriu zis. Capacitatea de exfoliere poate fi mai scazuta, dar are avantajul ca poate constitui o rutina care sa iti mearga drept la suflet.

Cum si cand sa folosesti un scrub de corp

Nu e deloc grea utilizarea unui scrub de corp! Incepe prin a umezi pielea, printr-un dus cald sau chiar in cada, lasand aburii degajati sa iti deschida porii. Aplica apoi scrubul, cu miscari circulare, folosindu-te eventual si de o manusa de masaj, daca simti nevoia. Clateste cu apa calduta si sterge-te cu un prosop. La final e musai sa te invalui intr-un strat de crema de corp.

Un lucru ce trebuie retinut cand e vorba de scrubul de corp e ca „mai des” nu inseamna „mai bine”. Dimpotriva. Daca exagerezi poti compromite integritatea pielii, sensibilizand-o. O intalnire sau doua pe saptamana cu un scrub sunt mai mult decat suficiente.

De asemenea, e indicat sa folosesti scrubul dupa gelul de dus, pentru ca actiunea produsului sa se concentreze pe celulele moarte si nu pe impuritati. Pe de alta parte, epileaza-te dupa scrub, fiindca ai deschis porii si ai redus riscul firelor crescute sub piele.

3 scruburi pe care le vei indragi

Iti lasam mai jos cateva recomandari de scrub demne de o experienta spa!

Preferatul tau absolut e un scrub pe baza de sare? Atunci e musai sa incerci exfoliantul delicat pentru corp THALGO Salt Flake Scrub. E solutia perfecta pentru un gomaj fin, care sa nu agreseze pielea, avand la baza un trio de fulgi de sare (magneziu, sare gema fina naturala, sare de mare medie) si alge boreale.

Iti promiti de mult ca te lasi de zahar? Corpul tau nu mai vrea sa auda de asa ceva, nu cand e vorba despre exfoliantul pe baza de zahar THALGO Sweet & Savory Scrub. Purifica, regenereaza si hidrateaza datorita combinatiei unice de boabe de sare si de zahar, alaturi de uleiuri vegetale si esentiale pentru o piele catifelata si moale. In plus, o sa adori mireasma relaxanta de lamaie, mandarina si grapefruit.

Un ingredient mai putin folosit, dar de-a dreptul extraordinar este orezul. Scrubul pe baza de orez Anubis Rice Peeling, se poate folosi si pe fata, si pe corp. Produsul nu numai ca exfoliaza si curata, dar are si actiune antioxidanta si se remarca pentru ca activeaza regenerarea celulara. Microparticulele de polietilena indeparteaza cu delicatete imperfectiunile, in vreme ce amidonul de orez catifeleaza, purifica, absoarbe impuritatile, ofera luminozitate si calmeaza.

Acum, ca ai inteles cat de indragostite suntem de el, ai incerca un scrub de corp? La Pastel3 ai o selectie pentru toate gusturile!