Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Skin cycling: ce este si cum te ajuta sa ai o piele frumoasa

Skin cycling: ce este si cum te ajuta sa ai o piele frumoasa

Posted by Cristina Enache on

In general, trendurile, mai ales cele de frumusete, pe care le preluam de pe retelele sociale, ar face un dermatolog sa ridice intrebator din sprancene. Exceptia? Skin cycling, care nu numai ca a obtinut unda verde din partea specialistilor, dar se pare inclusiv ca a fost inventata de un dermatolog.

Nu, nu presupune sa iti pui pielea sa faca sport si nici nu se refera la look-ul acesteia dupa ce ai fost la cycling. Nu e necesar nici macar sa iti pui pantalonii de ciclism. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici cateva dintre cele mai pretuite ingrediente din skincare departajat, intr-o ordine nu aleatorie, ci perfect argumentata, si sa iei zile de pauza.

Ca e popular, nu mai avem nicio indoiala: are aproximativ 3,5 miliarde de vizionari pe TikTok. Dar e si benefic conceptul de skin cycling? Afli mai jos!

Ce este skin cycling?

Super simplu, acest procedeu presupune sa aplici ingrediente cheie in etape intinse pe durata a patru nopti. Ideea de la care a pornit este ca daca folosesti un activ cosmetic in exces, oricat de benefic ar fi, acesta poate sa faca mai mult rau, caci compromite bariera pielii.

Conceptul ii apartine dermatologului Whitney Bowe, ce afirma: „Cheia oricarei rutine de skincare de succes este sa folosesti produse care sunt bine formulate, ofera rezultate dovedite si se completeaza unele pe altele pentru a livra rezultate optime pentru pielea ta”.

Plecand de la aceasta premisa, doctorul a formulat o rutina de patru nopti despre care promite ca maximizeaza eficienta in vreme ce minimizeaza iritatia. Mai mult, skin cycling e flexibila si personalizabila, asa cum sunt toate rutinele benefice de skincare.

Rutina de skin cycling si recomandari de produse

E super simpla, abordabila si nu presupune in niciun caz utilizarea unor ingrediente scumpe sau rare.

Noaptea 1

Exfoliere

In prima noapte, creatorii skin cycling recomanda sa incepi cu o exfoliere, lucru care are atat de mult sens. Astfel chipul tau devine practic o „plansa” goala, curata, iar exfolierea indeparteaza celulele moarte si usureaza absorbtia ingredientelor utilizate ulterior.

Dr Bowe prefera sa aplice exfolianti chimici, pe baza de complex AHA, in locul celor enzimatici sau cu particule de scrub, acestia din urma fiind mai periculosi pentru bariera cutanata.

E timpul deci pentru Peeling-ul cu complex AHA, caviar si perle Anubis Effectivity Caviar & Pearl Peeling, ca prima etapa in skin cycling. Produsul e minunat pentru pielea cu hiperpigmentare, lipsita de tonus sau de luminozitate, continand un complex de acizi AHA de 20%. Hidrateaza si catifeleaza in vreme ce elimina celulele moarte.

Urmeaza sa aplici crema ta hidratanta preferata.

Noaptea 2

Retinol

Acum, este timpul pentru un alt ingredient vedeta in skincare, si anume retinolul. O sa actioneze cu si mai mult sarg fiindca il suprapui pe tenul curatat ulterior cu acizi. Acest derivat din vitamina A ilumineaza, reduce petele, stimuleaza productia de colagen si minimizeaza ridurile si liniile fine.

Daca esti sensibila la retinol, poti aplica mai intai un strat subtire de hidratant pe zonele mai delicate (sub ochi, la colturile ochilor, in jurul nasului si al ridurilor marioneta), pentru a preveni uscarea si iritarea. Asterne apoi retinolul si, daca simti nevoia, completeaza cu inca un strat de hidratare.

E un moment bun in skin cycling pentru Serumul cu retinol Kodi Retinol Serum. Are un puternic efect anti-imbatranire, antioxidant si de hidratare, incluzand si extract de ginseng, extract de unt de moringa, extract de portulaca si extract de castan. Produsul este magic pentru tenul devitalizat, deshidratat, devitalizat, obosit, dar si pentru tenul imbatranit, hiperpigmentat si predispus la acnee.

Noaptea 3 și 4

Reparare și hidratare

Tenul are nevoie acum de o pauza ca sa „proceseze” linistit tot ce a primit. Te vei concentra acum pe refacerea si calmarea barierei cutanate si pe hidratare. In aceasta etapa din skin cycling, Bowe recomanda dupa ce ai curatat tenul sa aplici creme sau serumuri cu acid hialuronic, ceramide, glicerina sau niacinamide. Daca pielea se simte uscata in continuare, poti plusa cu ulei de macese sau de squalane.

Poate avea efect acum Emulsia hidratanta pentru piele normala/mixta - SKEYNDOR Intensive Moisturising Emulsion, care va repara tot ce a fost compromis in noptile anterioare. Acidul hialuronic retine si capteaza apa, iar formula matasoasa se intinde atat de placut pe pielea ta.

La fel de benefica, Emulsia hidratanta Anubis Total Hydrating Bi-gel hraneste intens, protejeaza de radicalii liberi, catifeleaza, reduce ridurile si previne aparitia acestora. Actioneaza atat intern, cat si la suprafata, prezentand o formula cu Hydromanil (pentru hidratare), acid hialuronic si ceramide.

Beneficii ale skin cycling

Inca nesigura daca sa optezi pentru acest procedeu? Iata ce beneficii are!

Simplifica rutina de skincare. Ai doar doua ingrediente mari si late, carora le adaugi un produs de hidratare. In plus, skin cycling te scapa de stresul de a nu sti cu siguranta cand si cum sa aplici ingredientele active.

Repara bariera cutanata. Mai ales daca faci abuz de retinol sau de acizi, poti constata ca bariera cutanata a fost compromisa. Acordand zile de repaus si avand grija sa nu faci excese, protejezi acest strat care la randul sau apara pielea de chimicale, alergeni sau infectii.

Reduce iritatia cauzata de produsele agresive. Retinolul si acizii sunt aliatii unui ten frumos, sa ne intelegem: nu se poate fara ei. Dar atunci cand aceste ingrediente potente sunt folosite nechibzuit, in exces, se poate produse iritatie si chiar declansa in timp aparitia ridurilor din cauza subtierii barierei cutanate.

Pielea arata fabulos. E mai luminoasa si mai radioasa, mai supla si mai catifelata. Ridurile si liniile fine incep sa faca un pas inapoi, petele pigmentare se dau duse si ele, in vreme ce eruptiile acneice se calmeaza.

Precautii ale skin cycling

Nu exista contraindicatii ale skin cycling pentru ca este o rutina care tine cont de specificul pielii. Acestea fiind spuse, retine ca trebuie sa faci modificari daca vezi ca formula generala recomandata de dermatolog nu iti prieste.

Astfel, daca ai ten sensibil, cu rozacee, acnee, eczema sau psoriazis, cel mai bine e sa iti consulti dermatologul care sa iti spuna daca si in ce conditii poti apela la acizi si retinol.

Pe de alta parte, daca experimentezi in continuare iritatii, mai poti suplimenta numarul de nopti de recuperare/reparare pana ce obtii o formula ideala.

Cu ten matur, obisnuit cu retinol? Atunci poti trece de la doua nopti de pauza la una singura.

Asa cum am vazut, skin cycling e o abordare care ne place mult! Fiind personalizabila si pornind de la sugestiile unui dermatolog, pe noi ne-a convins.