Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Slugging: ce inseamna si de ce este popular pe retelele de socializare

Slugging: ce inseamna si de ce este popular pe retelele de socializare

Posted by Cristina Enache on

TikTok-ul abunda in numeroase asa zise trucuri de skincare pe care expertii le privesc cu sprancenele arcuite intrebator, atragandu-ne atentia ca ne pot compromite sanatatea. Speram ca nu iti supui pielea unui carusel de tehnici partial sau deloc sustinute de stiinta, ci ca o tratezi cu toata precautia necesara. Dar, fie ca esti abonata sau nu la cele mai in voga profiluri de social media, un lucru e cert: slugging-ul e una dintre putinele metode de ingrijire a pielii de pe TikTok care a fost aplaudata si de experti.

Ce presupune, e sigura pentru tine, ce tipuri de ten ar trebui sa o evite si mai ales care sunt produsele cu care sa o realizezi: afla absolut tot ce trebuie sa stii despre slugging in randurile de mai jos. Nu te teme, nu lasam absolut nimic neacoperit!

Ce presupune slugging-ul?

Termenul in sine poate fi tradus estimativ cu „a consuma o cantitate de lichid, cu precadere alcool, cu inghitituri mari”, dar sa stii ca in urma acestei metode de skincare numai pielea ta va fi beata, si cel mai probabil de fericire. O alta explicatie poate sa fie insa legata de denumirea din limba engleza a melcului („slug”): tehnica slugging consolideaza pe piele un strat lipicios si transparent asemanator secretiei de melc.

Descurajator, nu? Nu ar trebui, mai ales ca atunci cand treci peste senzatia initiala, mai putin placuta, constati vrajita cum pielea ta se trezeste la viata cu slugging-ul.

Dar, ca sa nu te mai tinem in suspans, iti spunem ca slugging-ul inseamna sa aplici ca ultim pas din rutina de ingrijire a serii un produs ocluziv, care sa sigileze si sa blocheze in piele crema, serumul si esenta. Cel mai adesea, este vorba despre vaselina cosmetica. Astfel previi pierderile de apa, intensifici actiunea cosmeticelor intinse anterior pe fata si repari eventualele daune provocate demului.

De ce a devenit atat de popular pe retelele sociale?

Nu ai cum sa contesti popularitatea slugging-ului pe TikTok, iar partea si mai buna e ca faima sa e cat se poate de explicabila. Tehnica e practic o garantie a unei hidratari sporite, o metoda de preventie a pierderii de apa si un vis pentru pielea uscata, care e hranita continuu in timpul somnului.

Insa vaselina mai realizeaza ceva: poate repara bariera dermului afectata de diversi factori, cum ar fi genetica, poluarea sau un peeling scapat de sub control. Petroleum jelly, numele sub care vei regasi vaselina, poate sa repare stratul de lipide compromis, ce actioneaza la randul sau precum un lipici, tinand la un loc celulele pielii. Iata de ce slugging este eroul nostru.

Beneficiile nu se opresc aici: procedeul catifeleaza pielea, daruindu-ti un ten de bebelus, stimuleaza eficacitatea cremelor si a serumurilor si e ieftin si simplu de folosit.

Slugging: cand sa apelezi la aceasta procedura?

Totul tine de tenul tau. De fapt, asa cum vei vedea, sunt cazuri in care aceasta procedura nu se va impaca deloc cu pielea ta. Ascultand de nevoile tale, personale, vei sti singura sa iti planifici procedurile de slugging.

Practic, daca ai tenul uscat, exista sansa sa va imprieteniti la catarama si sa folosesti aceasta procedura zilnic. Si pielea matura se poate inscrie in acest program, in vreme ce tenul normal poate sa se bucure de beneficii cu precadere iarna.

Exista riscul sa imi incarce porii?

Iata o intrebare cu siguranta inspirata, cu un raspuns complex. De sine statatoare, vaselina cosmetica nu incarca porii, ce conteaza e produsul pe care il folosesti pe post de penultim pas in slugging. Daca serumul sau crema ta contin o cantitate mare de ulei sau sunt mai grase si mai consistente, odata de sunt „blocate” in ten, pot ajunge sa infunde porii.

Sunt tipuri de ten care nu se inteleg cu slugging-ul?

Asa cum am vazut, acest procedeu e o descoperire cutremurator de importanta pentru pielea uscata, dar nu toate tipurile de ten vor ajunge la aceeasi concluzie.

Daca esti insa predispusa la acnee, mai gandeste-te. Slugging-ul nu e cea mai buna idee.

Nici pielea grasa nu e mai fericita. Tinand cont ca isi produce singura uleiurile de care are nevoie, nu necesita o interventie nedorita din exterior.

In cazul in care te confrunti cu infectii sau rani deschise, specialistii insista sa astepti sa se vindece inainte de slugging.

De asemenea, slugging-ul nu trebuie asociat nici cu produse cosmetice pe baza de acizi AHA sau BHA sau cu retinol. Atunci cand aceste ingrediente puternice sunt blocate in piele pot produce daune grave.

Vrei sa incerci slugging-ul? Iata ce sa faci!

Slugging-ul nu e cine stie ce procedura complexa, dar pentru reusita maxima e bine sa tii cont de cateva sfaturi ale dermatologilor

Curata tenul in profunzime! Chiar si cea mai mica urma de impuritati poate fi riscanta fiindca prin slugging o sigilezi in piele pana dimineata, permitandu-i sa blocheze porii.

Foloseste un demachiant precum Anubis Total Hydrating Cleansing Cremi-Gel, ce asigura o curatare in profunzime, dar si delicatete si o capacitate de hidratare uimitoare. Complexul de acid hialuronic si hydromanil capteaza si retine apa in tesuturi, accelerand procesele de vindecare si stimuland eliminarea celulelor moarte. Textura revolutionara e atat de placut de folosit.

Completeaza actiunea de curatare cu o exfoliere blanda si eficace. Nu ai ce sa faci, o sa te indragostesti de Exfoliantul pentru toate tipurile de ten Mario Badescu Peeling Almond and Honey Non-Abrasive Face Scrub. E formulat pe baza de praf de migdale si porumb pentru a indeparta pielea moarta si lasa pielea incredibil de curata si de catifelata gratie prezentei mierii pe lista de ingrediente.

Foloseste o crema hidratanta. Pentru ca in cadrul slugging finisezi cu un produs ocluziv, e bine sa adopti in rutina o crema cu ingrediente umectante, asa cum sunt mierea, glicerina, acidul hialuronic sau aloe vera.

Raspunde tuturor cerintelor Crema hidratanta pe baza de molecule de acid hialuronic AnubisMed HA+Hyaluronico Cream, cu o textura usoara, pentru o doza instant de hidratare. Moleculele de acid hialuronic patrund la diverse adancimi in piele, crescand rezervele de apa si imbunatatind elasticitatea, hidratarea si netezimea.

Asterne cu blandete stratul de vaselina. Ai mare grija, foloseste numai un deget de produs si nu intinde decat pe acele regiuni uscate ale fetei. Il poti raspandi numai pe zonele foarte uscate, asa cum sunt buzele sau pleoapele.

Asteapta cel putin 30 de minute pana sa te culci si chiar si atunci cand o faci protejeaza fata de perna, acoperind-o cu un prosop. Poti inclusiv sa iti strangi parul cu o esarfa ca sa te asiguri ca nu o sa intre in contact cu stratul de vaselina.

Expertii au cazut de acord: slugging e unul dintre acele trenduri care chiar functioneaza. Mai ales daca iti doresti piele moale de bebelus sau suferi de lipsa hidratarii, va da cu siguranta randament.