Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Sprancene laminate: tot ce trebuie sa stii despre acest proces

Sprancene laminate: tot ce trebuie sa stii despre acest proces

Posted by Cristina Enache on

Unul dintre motivele pentru care ne bucuram ca am iesit cu bine din anii 2000 este acela al „uratului” obicei al pensarii sprancenelor. Daca ai reusit sa te tii departe de acest trend, bravo tie, dar cel mai probabil „ti-ai incercat si tu mana” macar o data cu o penseta si o noua forma a trasaturilor tale.

Este exact ceea ce incearca sa repare sprancenele laminate. Procedeul este asemuit de experti cu permanentul, fiind de asemenea prezentat ca o alternativa noninvaziva la microblading.

Iti raspundem la toate intrebarile in randurile de mai jos!

Ce sunt sprancenele laminate?

E imposibil sa nu te fi indragostit si tu de acel aspect luminos, neted si indraznet (dar intr-un sens super disciplinat, de pictorial) al sprancenelor la moda pe Instagram si pe TikTok. Cum le pot obtine si eu, e posibil sa fi fost intrebarea ta?

Prin laminare. Acest proces presupune aplicarea unei solutii chimice prin care firul de par este texturizat, fiind netezit si asezat intr-o pozitie verticala. Practic, sprancenele vor arata ca si cum ar fi fost pieptanate in sus, acel aspect la moda in zilele noastre.

Desi similara permanentului prin faptul ca e obtinuta tot prin aplicarea unei solutii chimice, laminarea are un obiectiv complet opus: firele de par indisciplinate sunt indreptate. Sprancenele laminate vor fi solutia si daca ai goluri cauzate de imbatranirea naturala sau de abuzul de pensat.

Mai pline, mai uniforme, lucioase si netede, aratand ingrijit si atat de glam: pare ca nu exista niciun inconvenient al acestei proceduri. Dar lucrurile nu stau chiar asa.

Sprancenele laminate vs microblading

Sunt cele mai populare doua instrumente de stilizare a sprancenelor, asa ca e firesc sa le comparam.

Un pas in fata tatuarii fir cu fir, microblading-ul sau micropigmentarea presupune trasarea unor fire noi, prin introducerea pigmentului la nivelul epidermei. Aceasta tehnica e una de machiaj semipermanent.

Spre deosebire de cele de mai sus, laminarea nu e intruziva, si desi rezultatul poate fi similar, ea nu „adauga” fire noi, pur si simplu le repozitioneaza pentru un efect estetic placut pe cele ce le detii deja. Tratamentul nu e permanent si presupune o ingrijire minima.

Cine are nevoie de sprancene laminate?

Sa stii ca nu sunt reguli de urmat „la sange” aici, iar daca visezi la sprancene mai luminoase si mai bogate, esti deja „calificata”. Dar persoanele care au cel mai mult de beneficiat de pe urma laminarii sprancenelor sunt cele care au fire de par rebele, ce nu pot fi stabilizate decat cu gel, sau cele care sufera de pe urma sprancenelor subtiri, cu goluri, si regreta din suflet ca s-au pensat.

Ce sa faci inainte de laminarea sprancenelor

Trateaza-ti sprancenele cu grija inainte sa le supui acestui procedeu, ceea ce inseamna ca e recomandat sa eviti retinoizii pentru circa doua saptamani, exfolierea chimica si microblading-ul pentru o luna si o alta sesiune de laminare pentru circa 6-8 saptamani.

De asemenea, expertii te sfatuiesc sa te tii departe de acizii AHA cu circa 48 de ore inainte de a obtine sprancenele laminate, pentru ca pot provoca reactii chimice nefaste cu substanta aplicata. Daca ai pielea sensibila, fa un test de alergie, iar daca suferi de afectiuni dermatologice precum psoriazisul sau eczemele sau ai sensibilitate cutanata la diverse ingrediente, afectiuni oculare sau arsuri solare, anunta profesionistul care va executa procedura.

Cum se desfasoara laminarea sprancenelor

In general, sedinta dureaza maximum o ora, fiind impartita in mai multe stadii.

Mai intai, expertul va stabili alaturi de tine look-ul ideal al sprancenelor post laminare. Sa nu cumva sa neglijezi acest pas fiindca e extrem de important.

Urmeaza aplicarea unei solutii chimice ce va descompune legaturile din firul de par, permitand repozitionarea acestora prin pieptanare. Apoi se intinde pe sprancene un mix de neutralizare, pentru ca forma sa fie mentinuta.

Ultimul pas al laminarii presupune apelul la un ulei hranitor sau la o substanta hidratanta.

Efectele laminarii pot persista intre 6 si 8 saptamani, in functie de „ravna” cu care le ingrijesti – ceea ce ne duce la capitolul de mai jos.

Ingrijirea sprancenelor laminate

Nu numai ca sprancenele laminate arata atat de  bine, dar nu necesita niciun retus. Poti sa iti adio si de la gel, caci se vor afisa mereu de parca tocmai le-ai fi pieptanat.

Imediat dupa laminare, e interzis sa uzi sprancenele. OK, te vei abtine de la inot, poti spune, dar nu e recomandat nici sa transpiri daca vrei sa pastrezi rezultatele.

Cat priveste ingrijirea propriu-zisa, hidratarea e cheia. Poti aplica un serum special pentru sprancenele laminate, cu peptide si vitamine, sau pur si simplu un ulei de ricin.

O sa apreciezi si Uleiul de hidratare pentru pielea uscata si sensibila PAESE Baobab Oil, ce poate fi folosit pe fata, in zona ochilor, pe intreg corpul, pe par si pe unghii. Produsul e presat la rece si contine vitaminele A, B, C, D, E, F, dar si acizi grasi esentiali, acid linoleic si acid alfa linoleic. Cu proprietati regeneratoare, hidratante si hranitoare, se absoarbe rapid si nu blocheaza porii, fiind ideal pentru regiunea sprancenelor.

Exista si riscuri ale laminarii sprancenelor?

Ne pare rau sa iti spunem ca da. Desi majoritatea pericolelor sunt minimizate daca apelezi la un profesionist, nu dispar in totalitate.

Primul si cel mai grav este acela al patrunderii in ochi a substantei chimice folosite, ce poate cauza daune ireparabile. Si pielea poate fi afectata, mai ales daca esti sensibila sau predispusa la alergii.

E necesara precautie si cu privire la pielea pleoapelor, cea mai delicata si mai subtire de pe tot corpul, usor de iritat. Ingredientele chimice din kiturile de laminare neprofesioniste pot cauza de asemenea eczeme.

Oricum ar fi, e indicat ca la cateva zile dupa laminare si o buna perioada de atunci incolo sa ai mai multa grija de zona oculara. Un produs precum Masca pentru zona ochilor Anubis Excellence Eye Contour Mask e ideal in acest sens, decongestionand si calmand aceasta regiune delicata.

Exista si riscul sa degradezi firele de par din spranceana, mai ales daca apelezi des la laminare sau o executi acasa.

Sprancene laminate acasa

Daca tot am adus vorba, afla ca exista pe piata kituri pentru laminarea sprancenelor acasa. Contraindicam insa folosirea lor daca nu ai experienta in acest sens. Te poti trezi cu arsuri, iritatii, deteriorarea firelor sprancenei sau chiar, in cazuri extreme, cu caderea lor.

Ai fost tentata pana acum de sprancenele laminate? Daca da, povesteste-ne despre experienta ta!