Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Te intrebi cum scapi de matreata? 5 ingrediente de care ai nevoie

Te intrebi cum scapi de matreata? 5 ingrediente de care ai nevoie

Posted by Cristina Enache on

 

Matreata: e evident ca nu e o afectiune care sa ne puna in primejdie, dar ce spui despre latura psihologica sau emotionala? Atunci cand ne raportam la acesti factori, parca intrebarea „cum scap de matreata” devine mult mai relevanta.

Din fericire, e mult mai simplu decat pare la prima vedere sa scapi de acele coji cu aspect neplacut care te impiedica sa iti mai porti maletele negre sau gecile in culori inchise.

Intelegem mai jos matreata si invatam cum sa actionam contra ei!

De ce apare matreata?

Raspunsul: „pentru ca am ghinion” nu e cel mai corect. Ai putea incerca, insa, „pentru ca necazul mi-a fost transmis pe cale genetica”. De fapt, daca esti in cautarea explicatiei stiintifice, poti invinui o specie de fungi numite malassezia, care creste in mod natural pe scalp, dar a carei accelerare a productiei duce la aparitia matretii. In acest caz, corpul incepe sa produca intr-un ritm mai accentuat celule, dar sa le si elimine mai rapid, de unde fenomenul care ne preocupa azi.

Matreata se prezinta sub forma fulgilor sau a cojitelor, iar atunci cand ia contact cu uleiurile secretate de scalp poate sa deprinda o textura „pastoasa”. Nu e insa numai alba, asa cum te asteptai: sunt si cazuri cand dermatologii avertizeaza ca poate deveni rosiatica si este usor de confundat cu psoriazisul.

Cel mai adesea, matreata produce mancarimi. Ne mai miram ca intrebarea „cum scap de matreata” e asa predilecta?

La baza sa stau si schimbarile hormonale, dar si stresul sau varsta.

Scapa de matreata rapid!

Care sunt cele mai bune solutii impotriva matretii ce vor functiona rapid? Iata!

Foloseste un sampon anti-matreata! E cel mai bun sfat pe care il vei primi si, ca sa fim sincere, unul dintre cele care vor functiona cu un grad ridicat de certitudine. Ce recomandari avem?

ARTEGO Clarity Shampoo e un sampon care iti garanteaza ca lupta contra matretii e aproape de sfarsit. Produsul curata delicat si elimina fulgisorii nedoriti, continand un ingredient cu eficacitate dovedita, si anume hexamidine diisethbionate.

sampon anti matreata

Doresti un produs fara parabeni? Alege samponul impotriva matretii Oyster Cutinol Stardust Shampoo, ce curata si promite sa elimine necazul tau de la prima utilizare. In acest sens, cumulul de ingrediente convinge: Piroctone Olamine reechilibreaza productia de sebum, acidul salicilic exfoliaza, uleiul esential de muguri de pin calmeaza, iar uleiul de arbore de ceai purifica, intr-o formula desavarsita.

sampon fara parabeni

Nu uita ca parul tau are nevoie si de hidratare. Nu alege insa orice balsam, ci tot unul care tinteste matreata, asa cum este Balsamul pentru par si scalp sensibil CHI Tea Tree Conditioner. Actiunea anti-matreata e completata de hidratare, calmare si revigorare. Totodata, balsamul reduce excesul de sebum si echilibreaza circulatia sangvina.

balsam pentru par sensibil

Un alt truc care va functiona este sa exfoliezi scalpul. Asa scapi de celulele moarte care se transforma in timp in coji si matreata.

Incearca Scrubul delicat exfoliant antimatreata Alfaparf Semi di Lino Scalp Rebalancing Gentle Exfoliating Scrub, ce revitalizeaza si reechilibreaza flora bacteriana de la nivelul pielii pentru ca parul sa poata straluci. Tratamentul purifica in chip fericit scalpul, redand confortul si prospetimea si incluzand un complex de probiotice si de prebiotice ce elimina si previn aparitia matretii. Fara uleiuri minerale, sulfati sau parafine, e musai de testat.

scrub pentru scalp

Ascunde matreata! Cum scap de matreata? Da, poti trisa. Prinde parul intr-un coc sau intr-o coada de cal, truc care nu numai ca te va feri de rusinea de a vedea cu proprii ochi cum matreata curge intr-o veselie pe haine, dar va atenua si mancarimile.

Tratament pentru matreata acasa

Sunt cateva ingrediente care vor functiona pe termen lung impotriva matretii si care pot reprezenta aliati de seama in tratamentele naturiste de acasa.

Aloe Vera

Aceasta planta suculenta are succes contra psoriazisului, a matretii si a arsurilor, datorita proprietatilor antibacteriene si antifugi. De asemenea, aloe vera calmeaza si inflamatia, un alt motiv pentru care iti va fi de ajutor. Extrage gelul dintr-o frunza si aplica pe scalp, inainte sa te speli pe cap.

Aspirina

Pastila pe care sigur o ai in casa e un dusman al matretii, spun femeile de pretutindeni. Explicatia e aceea ca include acid salicilic, exfoliant si antiinflamator. Ca sa actioneze ca la carte, zdrobeste doua aspirine si adauga pulberea rezultata in samponul tau.

Ulei de cocos

Cum sa folosesc ulei ca sa scap de matreata? Daca ti se pare ca am facut o afimatie strigatoare la cer, iata-ne explicatia. Tratamentele cu ulei actioneaza pe doua cai: pe de o parte, balanseaza productia de sebum, dand de inteles pielii capului ca nu trebuie sa exagereze fiindca e hidratata din afara, iar pe de alta, vor elimina uleiurile deja secretate, atasandu-se de ele prin legea atractiei substantelor de acelasi fel.

Inspira-te de la celebritati si combate matreata cu un tratament cald cu ulei de cocos. Incalzeste la microunde, dar ai grija sa nu exagerezi pentru ca poti cauza arsuri.

Scapa de matreata cu bicarbonat

Cum scap de matreata? Unul dintre cele mai populare raspunsuri este cu bicarbonat de sodiu. Rapid, convenabil si eficient, acest ingredient elimina celulele moarte, reduce senzatia de mancarime si descuamare si are si proprietati antifungice ce dau roade contra matretii.

Cum folosesti? Fa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa si aplica direct pe pielea capului. Maseaza pe parul umed si lasa sa actioneze cateva minute, apoi samponeaza.

Scapa de matreata cu otet!

Cum scap de matreata? Cu otet de mere! Din nou actioneaza in favoarea ta datorita proprietatilor antiinflamatorii si antimicrobi. Utilizeaza otetul la clatire, amestecand o jumatate de cana de otet de mere cu jumatate de cana de apa rece.

Remedii pentru matreata

Sfaturile de mai jos vor avea eficacitate pe termen lung, asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare!

Schimba alimentatia!

Ce sa adaugi, ce sa elimini pentru ca matreata sa te paraseasca? In primul caz, acizii grasi Omega-3 (peste gras, seminte de chia si de in si migdale) sunt benefici pielii capului, sustinand hidratarea si echilibrarea productiei de sebum, iar probioticele (iaurt, kefir, kombucha, tempeh) lupta contra infectiilor fungice. De partea cealalta, va trebui sa renunti in principal la carbohidratii din dulciuri si la lactate, caci acestea stimuleaza aparitia matretii, intensificand activitatea glandelor sebacee.

Spala-te pe cap mai des.

Multi influenceri afirma ca, dupa modelul Kim Kardashian, se spala pe cap o singura data pe saptamana sau chiar mai rar, dar daca ai matreata, acest sfat e dezastruos. Nu faci decat sa cresti cantitatea de uleiuri care se aduna in timp pe scalp, exacerbandu-ti problema.

Cum scap de matreata? La Pastel3 gasesti produse profesionale de calitate care vor fi mai mult decat eficiente impotriva acestei forme de dermatita.