Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Tipuri de par: sfaturi pentru ingrijirea corecta a parului tau

Tipuri de par: sfaturi pentru ingrijirea corecta a parului tau

Posted by Alexandra Vasile on

Parul e unul dintre primele aspecte pe care oamenii din jur le remarca la tine. Cu cat acesta e mai sanatos, mai bine ingrijit si mai frumos, cu atat vei face o impresie mai buna. Factori precum poluarea, radiatiile solare, mostenirea genetica, utilizarea excesiva a aparatelor de styling si a produselor de ingrijire nepotrivite sau pur si simplu inaintarea in varsta pot fi insa factori care vor face din misiunea de a avea par frumos una practic imposibila.

Acestora li se adauga si erorile pe care le comitem chiar noi! Daca obisnuiesti sa iti alegi produsele cosmetice in functie de reclamele de la TV sau de ceea ce foloseste mama sau prietena ta, e posibil ca rezultatele sa nu te satisfaca. Parul trebuie ingrijit intotdeauna in functie de caracteristicile si de tipul sau, deoarece doar astfel va arata la fel de bine precum iti imaginezi. Respecta-l si te va recompensa stralucind si seducand cu frumusetea sa! Te invatam cum in randurile de mai jos!

Cate tipuri de par exista

In teorie, foarte multe. Poti spune ca tipologia parului e infinita, practic, deoarece nu exista doua persoana cu un par identic. Insa specialistii au grupat specificul parului in cateva categorii!

In functie de aspectul sau, parul poate fi drept, ondulat sau cret.

De partea cealalta, daca ne referim la gradul de hidratare, avem de-a face cu un par uscat, par nomal sau par gras. Te invatam mai jos cum sa il ingrijesti pe fiecare dintre ele!

E de notat ca parul poate fi catalogat si in functie de textura sa. Astfel, avem fir de par gros sau fin.

Cele mai bune sfaturi de ingrijire a parului

Arunca o privire asupra parului tau. E neted, de cele mai multe ori lipsit de volum la radacina? Atunci ai parul drept. Se bucleaza in valuri lejere? E ondulat. Buclele sunt stranse si pline de viata? Ai parul cret.

De partea cealalta, te confrunti cu par deteriorat, care absoarbe precum un burete ingredientele hidratante? Ai parul uscat. Excesul de sebum e o problema, parul luceste neatragator si esti obligata sa te speli des pe cap? Parul tau e gras. Podoaba ta capilara e undeva la mijloc? Felicitari, ai parul normal!

Rutina de ingrijire a parului drept

Atunci cand te mai gandesti sa te plangi de parul tau, afla ca sunt fete care isi intind obsesiv suvitele pentru a arata ca tine. Parul drept e in general predispus la a se ingrasa mai repede, deoarece uleiurile naturale sunt mai usor raspandite pe fir, si poate ajunge sa sufere de lipsa de volum la radacina. Afla cum sa pui capat acestor fenomene!

Spala-te pe cap o data la 2-3 zile! Evita sa o faci mai des de atat, pentru ca mai mult vei stimula productia de sebum. Foloseste un balsam pe baza de uleiuri naturale, precum cocosul, jojoba sau arganul, dar ocoleste radacinile.

Cum il aranjezi? Secretul pentru cel mai frumos par drept este spuma de par. Aplica la radacina cand parul e inca umed si apoi usuca cu capul in jos: vei avea parte de cel mai wow volum din viata ta. Opteaza pentru un produs care sa iti ofere volum si fixare, precum WELLA EIMI Extra Volume.

Sursa foto: Pastel3

WELLA EIMI Extra Volume 300ml - Spuma pentru volum, fixare nivel 3

Rutina de ingrijire a parului ondulat

Parul ondulat se afla undeva la granita dintre cel drept si cel cret. Desi acest lucru poate parea ideal, in realitate acest tip de podoaba capilara se poate dovedi a fi o corvoada pentru posesoarea sa, careia i se va parea ca nu are nici cosite drepte de zana, dar nici bucle angelice, ci ca se afla undeva la mijloc, pe un teritoriu nedefinit si nedorit.

Incearca sa speli mai rar parul ondulat, fiindca astfel ii poti compromite structura sau il poti predispune la cadere. De doua ori pe saptamana este perfect. Hidratarea e esentiala, deoarece parul cu bucle tinde sa fie mai rebel si mai uscat. Maseaza o data pe saptamana cu un amestec de ulei de cocos, ulei de masline si ulei de ricin pentru un aspect moale si matasos.

Varfurile casante sunt o problema pentru parul ondulat, de aceea e recomandat sa apelezi la un serum tratament pentru varfurile despicate. L’Oreal SE Absolut Lipidium Sealing Repair Serum iti face varfurile casante si despicate sa fie sanatoase din nou!

Sursa foto: Pastel3

Ser pentru varfuri despicate - Loreal SE Absolut Lipidium Sealing Repair Serum 30 ml

Stilistii ne-au oferit cele mai bune sfaturi de stilizare a parului ondulat. Dupa ce te-ai spalat, aplica pe varfuri balsam leave in si apoi lasa-te cu capul in jos si prinde suvitele in maini, strangand usor. Nu pieptana parul si lasa-l sa se usuce natural: vei fi impresionata de definirea buclelor tale.

Rutina de ingrijire a parului cret

Ai fost inzestrata cu bucle de inger? Inseamna ca te confrunti si cu un par mai indisciplinat si mai uscat decat media. Te ajutam sa ii faci fata in randurile de mai jos!

Sursa foto: Instagram

Parul cret ar trebui spalat doar o data pe saptamana, deoarece deja sufera de lipsa uleiurilor naturale care ajung sa fie absorbite pe lungimea parului, in bucle. Daca ti se pare ca parul s-a murdarit, renunta la sampon la a doua spalare saptamanala si foloseste doar un balsam de par profesional. Alege un produs special conceput pentru bucle, precum KEUNE CARE Curl Control Conditioner.

Sursa foto: Pastel3

Balsam pentru bucle- KEUNE CARE Curl Control Conditioner 80 ml

In ceea ce priveste aranjarea, uscatorul de par cu difuzor e cel mai bun prieten al tau. Acesta va usca buclele in forma potrivita si va defini coafura. E recomandat sa iti descurci parul la dus, cat inca e acoperit de balsam, altfel misiunea ta va deveni foarte dificila.

Rutina de ingrijire a parului uscat

Fie ca ai parul cret sau drept, lipsa de hidratare poate fi un rezultat al ingrijirii deficitare, al conditiilor de mediu, dar si al mostenirii genetice.

Ce trebuie sa faci? Sa mizezi inca din primele etape ale ingrijirii pe hidratare. Pentru tine e prioritar un sampon profesional cu o capacitate ridicata de hranire a parului, deoarece actiunea de a-l spala il poate deposeda de uleiurile naturale de la suprafata sa. Mythic Oil Shampoo e minunat in acest sens si se adreseaza cu precadere parului uscat sau deteriorat.

Sursa foto: Pastel3

Sampon pentru par des si uscat - Loreal SE Mythic Oil Shampoo Thick Hair 250 ml

De asemenea, hidratarea e prioritara. Asigura-te ca folosesti o data pe saptamana o masca sau un tratament intensiv si nu uita sa ingrijesti parul cu un serum sau cu un ulei de par cu factor de protectie termica inainte de a-l usca sau de a-l stiliza.

In ceea ce priveste ingrijirea, evita folosirea instrumentelor de styling ce presupun caldura, precum placa sau ondulatorul, fiindca pot compromite si mai tare structura parului tau.

Rutina de ingrijire a parului gras

Te-ai saturat de excesul de sebum si nu stii cum se pot unii oameni plange de lipsa uleiurilor hidratante, cand tu ai din plin? Nu te teme, iti oferim cele mai bune sfaturi!

Evita sa te speli prea des pe cap, deoarece, in loc sa iti cureti parul, nu faci decat sa ii dai semnalul ca e cazul sa produca si mai mult sebum. Foloseste intotdeauna o gama specializata pentru parul gras si nu uita de hidratare. Atat timp cat folosesti un balsam pentru parul gras, problema ta nu va fi acutizata, ci dimpotriva!

Sursa foto: Instagram

Samponul uscat este prietenul tau la catarama. Una dintre misiunile sale este aceea de a absorbi excesul de sebum, asa ca trebuie neaparat sa legi o relatie trainica cu el. Label M Dry Shampoo merita incercat!

Sursa foto: Pastel3

Sampon uscat – Label M Dry Shampoo 200 ml

Tine cont de sfaturile noastre si parul tau va straluci mereu de frumusete si de sanatate! Ingrijeste-ti intotdeauna parul in functie de tipul sau si va sti cum sa iti arate recunostinta!