Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Totul despre creionul de ochi: cum il folosesti corect si idei de machiaj

Totul despre creionul de ochi: cum il folosesti corect si idei de machiaj

Posted by Cristina Enache on

Poti avea impresia ca iti cunosti banalul creion de ochi ca pe propriile buzunare: pana la urma, cel mai probabil va stiti din adolescenta si ati petrecut deja mult timp impreuna. Insa, asa cum vei vedea, acest produs de makeup are secrete cunoscute numai de specialisti.

Esti gata sa revitalizezi relatia cu creionul de ochi descoperind trucuri fundamentale, idei de machiaj si pasii ce trebuie respectati pentru un look desavarsit? „Tragem de limba” acest produs de makeup!

Ce sunt creioanele de ochi?

Hm... un creion cu care desenezi conturul ochilor ar fi cel mai la indemana raspuns. Insa industria frumusetii a stiut sa mearga mai departe de atat si a dus acest produs formulat cu ceruri, pigmenti de culoare si ingrediente hidratante la un statut de super vedeta.

In primul rand, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de creion de ochi. Cele de lemn pe care trebuie sa le ascuti sunt clasice, dar au devenit deja o obisnuinta si cele de plastic, retractabile, sau formulele hibrid, la granita cu fardul sau cu tusul. Creionul de ochi tip „jumbo” este traditional mai gros si mai pigmentat.

In general, creioanele de ochi au o finisare mata, desi se poate intampla sa fie si metalizate, stralucitoare sau sidefate.

Cum sa folosesti un creion de ochi precum un makeup artist

Sa stii ca, daca vei aplica creionul de ochi asa cum ai colora intr-o carte, e posibil ca relatia dintre voi sa fie de scurta durata. Acest produs are nevoie sa urmeze anumite etape pentru un look superb.

In primul rand, aplica pe pleoapa un primer. Acest produs nu e un moft, ci va prelungi rezistenta creionului de ochi, asigurand de asemenea o aderenta buna.

Ne place mult Baza pentru fardul de pleoape Paese Beauty Record Eyeshadow Primer, cu o formula cremoasa si matasoasa ce asigura uniformizare perfecta a produselor aplicate ulterior. Baza prelungeste rezistenta machiajului, dar si intensitatea culorii, si este disponibila intr-o varianta la tub atat de versatila.

Contureaza linia genelor superioare. Dupa ce ai aplicat fardul de ochi (gasesti aici o super selectie de produse), este timpul sa pui in actiune creionul de ochi. Pentru un look clasic, trage usor de pleoapa exterioara, ca sa creezi un spatiu neted, apoi traseaza o linie subtire, cat mai apropiata de gene, pornind din coltul extern catre cel intern. Daca vrei ca machiajul sa fie mai pronuntat, mai bine ingroasa ulterior aceasta linie.

Sarcina ta va fi atat de placuta cu Creioanele de ochi PAESE Eye Pencil. Sunt rezistente si pigmentate, disponibile in mai multe nuante intense si imbogatite cu vitaminele C si E pentru super hidratare.

Urmatorul pas trebuie sa tii cont ca e optional. Poti sau nu sa aplici creionul si pe linia inferioara a genelor. Daca o faci, e indicat sa te tii din nou cat mai aproape de conturul natural si sa incepi tot din exterior catre interior. Opreste-te insa la 2/3 din distanta de coltul intern al ochiului pentru ca altfel poti recrea un efect optic de micsorare.

Foloseste un produs versatil, asa cum este Creionul de ochi Kodi Eyeliner Pencil, ce poate fi achizitionat in nuante variate. Produsul are o formula hipoalergenica si o rezistenta de pana la 12 ore, beneficiind si de o textura cremoasa, cu pigmenti naturali de foarte buna calitate. Apreciem prezenta uleiului de ricin si a vitaminelor in compozitie.

La final, uneste cele doua linii, cea inferioara si cea superioara, conturand astfel tot ochiul, de la un capat la altul. Daca iti doresti un look si mai hip, deseneaza o „codita”, incepand din coltul exterior al ochiului. Ca sa iti iasa ca la carte, ia drept referinta extremitatea liniei genelor inferioare: porneste de aici si avanseaza spre capatul sprancenei, desenand pe o linie imaginara care uneste cele doua puncte.

La final, ca sa prelungesti rezistenta machiajului, poti aplica cu o pensula fard in aceeasi nuanta precum creionul de ochi.

Trucuri pentru aplicarea creionului de ochi

Tine cont de ele si o sa arati fabulos!

Aplica produsele in ordinea corecta. Sunt reguli de respectat in machiaje, daca doresti sa epatezi. Incepe cu primer, urmeaza creionul de ochi si abia apoi tusul si mascara.

Foloseste-te de puncte ajutatoare. Nu te simti deloc stapana pe abilitatile tale de makeup artist? Priceperea se construieste in timp. Pana atunci, poti sa desenezi mici punctulete pe linia genelor, pe care sa le unesti ulterior. Nu e asa ca e distractiv?

„Intinde” creionul de ochi. Nu e in interesul meu sa nu imi doresc ca machiajul sa migreze inestetic? Nu daca vrei un look „smokey eyes”. In acest caz, folosește o pensulă rotunjită sau un bețișor de vată și cu ajutorul său întinde culoarea, pentru un look mai subtil și mai misterios.

Aplica creion alb pe linia interioara a genelor. Efectul va fi acela de „deschidere” senzationala a privirii.

Corecteaza machiajul cu un betisor inmuiat in apa micelara. Sau, daca doresti un machiaj profesional, opteaza pentru CORECTORUL PENTRU CREION SEMIPERMANENT de la Parisax. Precum o bacheta magica, sterge „greselile”, dar corecteaza si liniile care ti-au scapat de sub control sau produsul care s-a intins nedorit. E secretul unui machiaj profesional de durata!

Idei de machiaj cu creion de ochi in functie de nuanta irisului

Vrei un machiaj care sa iasa in evidenta? Iti doresti ca ochii tai sa straluceasca ispititor? Atunci inspira-te din aceste idei!

Ochii negri sunt pusi in mod maiastru in valoare cu nuante de creion de ochi precum albastru, verde sau mov, desi si negrul poate fi flatant.

Una dintre cele mai „ofertante” culori de ochi, capruiul scanteiaza cu mov, purpuriu, vede, gri sau taupe.

Ochii verzi, sa nu-i crezi? Sau da, atunci cand ii reliefezi cu burgundy, nuanta ruginei, rosu, caramiziu, negru sau maro.

Ochilor albastri le tin companie de minune accentele de navy, cupru, maro inchis sau galben/auriu.

Cum sa realizezi un machiaj tip „ochi de pisica” cu creion de ochi

Cat eye-ul e pentru multe dintre noi o masura a priceperii in machiaj, un fel de test de excelenta. Iata cum sa il realizezi, simplu si usor!

Incepe prin a linia genele superioare si pe cele inferioare, tinandu-te cat mai aproape de conturul natural.

Ingroasa linia de pe pleoapa superioara si extinde catre coltul exterior al sprancenei, cautand sa unesti pe o linie imaginara extremitatea pleoapei cu acest punct. Umple apoi cu culoare spatiul dintre codita trasata si linia de pe gene.

Estompeaza liniile prea dure folosindu-te de o pensula.

Ca sa evidentiezi si mai frumos machiajul, insista in coltul ochilor, atat pe linia genelor inferioare, cat si superioare, cu un eyeliner.

Conchidem: creionul de ochi e o mica bijuterie, mai ales atunci cand il folosesti ca la carte.