Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Totul despre manichiura cu oja semipermanenta

Totul despre manichiura cu oja semipermanenta

Posted by Cristina Enache on

E indiscutabil faptul ca manichiura cu oja semipermanenta e vedeta in industria frumusetii ultimilor ani. Perioada pandemiei a distras atentia de la machiajul intens, purtarea mastii atragand privirile catre unghiile noastre colorate.

Perioada petrecuta in casa a mai facut insa un serviciu uluitor manichiurii cu oja semipermanenta: ne-a invatat cum sa o folosim la domiciliu. Pentru ca multa vreme accesul la salon ne-a fost limitat sau pentru ca nu mai dispunem de acelasi timp si de aceleasi fonduri ca odinioara, accesoriile si produsele cosmetice pentru manichiura cu oja semipermanenta executata acasa au devenit tot mai populare.

Iti spunem in randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre manichiura cu oja semipermanenta: pregateste-te sa descifrezi secretele unghiilor tale!

Care sunt atuurile manichiurii cu oja semipermanenta?

De un lucru suntem sigure: manichiura cu oja semipermanenta arata impecabil. Lucioasa, uniforma, atat de viu colorata, va atrage atentia instant asupra unghiilor tale.

Dar sa fim oneste: nu acesta sunt atuurile pentru care e celebra. Rezistenta uimitoare a acestui tip de manichiura, de aproximativ 4 saptamani, in care isi mentine luciul si intensitatea ca in prima zi, o recomanda drept favorita.

Un alt motiv pentru care apelam la manichiura cu oja semipermanenta e reprezentat de faptul ca nu afecteaza unghia asa cum o face gelul. Fiind mai usor de tolerat de catre unghie, nu presupune nici pe departe pericolele la care te inhami atunci cand optezi pentru gel sau acril.

De ce produse ai nevoie pentru o manichiura cu oja semipermanenta?

E drept ca la prima vedere manichiura cu oja semipermanenta nu e deloc ieftina. Dar, daca compari preturile de la salon cu ceea ce vei plati, in timp, pe unghiile aranjate acasa, vei constata ca investitia e mai mult decat justificata.

Lampa. In primul rand ai nevoie de o lampa UV sau cu LED. Aici va fi cheltuita cea mai mare parte a fondurilor tale, dar, crede-ne, daca esti genul care adora sa isi coloreze unghiile, nu vei regreta niciun leu. Lampa cu LED prezinta riscuri mai mici si un timp de expunere mai redus, cea cu UV o rezistenta mai mare.

Lacurile. Ca sa realizezi o manichiura cu oja semipermanenta ca la carte, ai nevoie de trei tipuri de lacuri. Incepem cu lacul de baza (base coat), care protejeaza de patare sau de exfoliere. Atentie, e recomandat pentru orice tip de unghii, nu numai pentru cele fragile. Top coat-ul sigileaza manichiura, ii confera rezistenta si o uscare mai rapida. Fireste, nu se putea fara oja semipermanenta, disponibila in numeroase culori. Ce trebuie sa retii este ca toate trebuie polimerizate la lampa UV.

Ca sa iti usureze viata, pe piata sunt disponibile si lacuri semipermanente 3 in 1, care inglobeaza si un base coat, si un top coat. Pe langa rapiditate si un cost mai mic, aceste produse te vor convinge si fiindca arata senzational.

Pe langa acestea, ai nevoie si de un primer (bonder), care nu trebuie sub nicio forma confundat cu base coat-ul. Produsul pregateste unghia pentru aplicarea lacului, degresand si asigurand aderenta acestuia. Retine ca primerul se usuca la aer, nu la lampa UV.

Ce iti mai trebuie pentru o manichiura cu oja semipermanenta? Forfecuta sau unghiera, pila si buffer, o periuta pentru curatare, un produs de degresare sau alcool sanitar, ulei pentru cuticule si o crema de maini!

Cum realizezi o manichiura cu oja semipermanenta la tine acasa

E drept ca, daca nu esti inzestrata cu o pricepere iesita din comun, e posibil ca ai nevoie de cateva incercari ca sa iti iasa o manchiura la fel de frumoasa ca la salon. Dar, odata ce ai facut achizitiile recomandate mai sus, intre tine si unghiile ideale nu mai e decat un pas, un hop pe care il vei depasi prin experienta.

Iata care sunt pasii unei manichiuri cu oja semipermanenta!

Inainte de toate, indeparteaza lacul aplicat anterior. Foloseste un dizolvant fara acetona, care sa nu prejudicieze unghia.

1. Pregateste unghia. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca nu ai rani deschise care sa poata afecta integritatea manichiurii tale. Nu uita ca lacurile semipermanente contin chimicale care se pot dovedi periculoase mai ales atunci cand intra in circuitul sanguin.

Incepe prin a da forma unghiei cu forfecuta, o unghiera sau o pila. Pileste numai intr-o singura directie.

Vei aprecia setul de pile lavabile SNB ROFESSIONAL Zebra File. Nu numai ca dau forma dorita unghiilor, fara sa le afecteze, si sunt usor de folosit, dar pot fi si spalate si dezinfectate fara probleme.

pila lavabila

Urmeaza sa folosesti un buffer cu care sa matuiesti unghia. Nu pili cu agresivitate, caci nu e cazul sa actionezi in profunzime, doar sa inlaturi luciul exterior al unghiei astfel incat sa maresti adeziunea ojei semipermanente.

Pila SNB Buffer gri e ideala in acest sens. Matuieste cu delicatete, astfel ca unghiile tale nu vor avea de suferit.

pila burete

Acum e cazul sa faci pace cu cuticulele. Dovedeste-te blanda si nu le taia, ci impinge-le la baza unghiei cu un betisor. Nici vorba de ulei pentru cuticule, sau cel putin nu in acest stadiu al manichiurii. Indeparteaza praful cu o perie speciala.

2. Degreseaza unghia. E necesar sa o faci pentru ca oja sa adere perfect. Te poti infecta de la bacterii, asa ca foloseste ori un degresant special, ori alcool sanitar pentru dezinfectare.

3. Foloseste primer-ul. Aplica acum bonder-ul pe unghii si lasa sa se usuce.

4. Incepem sa ne apropiem de manichiura ta semipermanenta, cu care ai toate motivele din lume sa te mandresti. Este momentul sa intinzi un strat subtire si uniform de base coat, cu grija sa nu atingi cuticulele; daca ai facut-o, sterge usor cu un betisor. Usuca la lampa in functie de recomandari (in general, 2 minute la lampa UV si 30 de secunde la cea cu LED).

5. Aplica oja semipermanenta. Din nou, aminteste-ti ca stratul trebuie sa fie subtire si bine intins. Usuca la lampa. Poti repeta daca iti doresti o culoare mai vie sau mai intensa.

6. Sigileaza manichiura cu un top coat pentru a da stralucire. De data aceasta, expune la lampa pentru 1-2 minute.

7. Ingrijeste unghiile cu un ulei de cuticule si o crema de maini. Abia in aceasta etapa poti sa recurgi la produsele hidratante, pe care sa le masezi insistent.

Uleiul pentru cuticule SNB Cuticle Oil Guava e special conceput pentru a hidrata si a mentine cuticulele disciplinate si moi. Miroase atat de frumos, ca va fi o placere utilizarea sa.

ulei cu cuticule

Rasfata-te si cu o crema de maini: noi adoram Crema de maini cu trandafir si vitamina E Mario Badescu Rose Hand Cream with Vitamin E. Potrivita pentru toate tipurile de piele, catifeleaza, netezeste si hraneste, fiind atat de usor de absorbit. Uleiurile hranitoare vor repara in profunzime, astfel ca vei avea numai cuvinte de lauda la adresa produsului.

crema de maini

Cum indepartezi oja semipermanenta de pe unghii

Un cuvant de atentionare: pentru inceput, chiar daca realizezi manichiura cu oja semipermanenta acasa, e bine sa mergi la salon pentru indepartarea sa, ca sa nu agresezi unghia. Cu timpul, vei incepe sa te pricepi.

Daca totusi te incumeti la aceasta misiune la domiciliu, iata ce trebuie sa faci!

Ai nevoie de un dizolvant special, dischete de vata, clipsuri pentru indepartarea ojei, pile si buffer.

Incepe prin a indeparta oja semipermanenta prin pilire. Nu folosi un accesoriu clasic, ci unul cu granulatie ridicata.

Urmeaza sa actionezi cu dizolvantul. Dupa ce ai inmuiat servetelele sau dischetele in produs, infasoara unghiile cu ele si fixeaza cu clipsuri. Daca nu ai clipsuri, poti folosi si folie de aluminiu. Totul e sa asiguri un contact strans pentru circa 10-15 minute.

Acum poti curata oja inmuiata cu un betisor. La final, utilizeaza un buffer cu ajutorul caruia sa redai stralucirea unghiei si hidrateaza cu o crema nutritiva. 

Pericolele manichiurii cu oja semipermanenta

Ca tot ce e frumos si ispititor, nici manichiura cu oja semipermanenta nu e lipsita de riscuri. E drept ca nu exista dovezi stiintifice ca iti cauzeaza cu adevarat rau, dar nici nu strica sa fii precauta.

Iata ce atentionari au expertii!

Unghiile se pot subtia si deshidrata. Aici, pericolul e reprezentat si de expunerea la lampa UV, care usuca, dar si de pilirea viguroasa. Poti ajunge inclusiv in situatia ca unghia sa cada atunci cand ai exagerat.

Unghia nu mai respira. Desi producatorii de oja semipermanenta ne asigura ca aceasta nu impiedica nicidecum unghia sa respire, oamenii de stiinta se opun.

Riscul de cancer de piele exista, dar e mic. De data aceasta, cercetarile considera ca expunerea la radiatiile UV poate provoca nemiloasa boala, dar pericolul e redus. Poti recurge la o lampa cu LED, mai prietenoasa (desi rezistenta nu va fi aceeasi) sau poti aplica crema cu SPF, dar numai pe piele.

Pielea imbatraneste. Ca orice expunere la radiatii, si lampa UV poate imbatrani pielea si fragiliza unghia.

Tocmai de aceea, sfatul nostru este sa astepti cateva saptamani intre modelele tale de manichiura cu oja semipermanenta. In rest, respecta sfaturile noastre si unghiile tale vor arata impecabil.