Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Tratamente impotriva caderii parului - 8 solutii eficiente

Tratamente impotriva caderii parului - 8 solutii eficiente

Posted by Alexandra Vasile on

Caderea parului este una dintre afectiunile care tulbura o mare parte a suflarii feminine. Si nici nu e de mirare ca ne supara atat de tare! Desi din punct de vedere fizic parul nu este aproape deloc important pentru organism, din punct de vedere psihologic lucrurile stau cu totul altfel: toate femeile isi doresc o coama bogata si stralucitoare, de zeita.

Azi suntem puse pe fapte mari: vrem sa te ajutam sa scapi de problemele pe care le ai cu caderea parului. Vezi care sunt cele mai bune tratamente impotriva caderii parului, dar inainte de ele consulta si lista cauzelor si a remediilor naturiste pentru acest fenomen!

Cele mai comune cauze ale caderii parului

Cand vine vorba despre caderea parului, e important sa discerni intre fenomenul genetic, mostenit (daca mamei tale ii cadea parul, e posibil sa te confrunti si tu cu aceasta situatie), sau caderea parului reactiva, care se petrece in urma influentei unui anumit factor.

Iata mai jos care sunt cele mai comune cauze pentru care iti cade parul!

Schimbarile hormonale. Fie ca esti la menopauza, esti insarcinata sau pur si simplu treci printr-o perioada caracterizata de dezechilibre hormonale, unul dintre primele semne este legat de caderea parului. Hormonii joaca un rol important in ciclul de crestere a parului, insista specialistii, iar atunci cand sunt excese, te poti confrunta cu caderea firelor.

Dieta. Carentele de vitamine si de minerale se vor vedea in primul rand la nivelul parului. De ce? Deoarece, asa cum am mai spus, podoaba ta capilara nu este considerata prea importanta de organism, asa ca va primi ultima nutrientii necesari. Fierul, vitamina B12, proteinele si, mai recent, vitamina D sunt considerate de specialisti ca fiind esentiale pentru un par frumos. De asemenea, dietele restrictive pot avea acelasi rezultat.

Stresul. Ne-am obisnuit sa invinovatim stresul pentru orice se intampla rau in viata noastra, iar expertii ne dau dreptate. Stresul, agitatia, anxietatea, denatureaza nivelurile de hormoni din organism, ceea ce poate provoca, printre altele, si caderea parului.

Dezechilibre ale tiroidei. Tiroida regleaza metabolismul, dar controleaza si productia de proteine, ceea ce poate afecta si parul. Fie ca tiroida ta e prea lenesa (hipotiroidism) sau prea agitata (hipertiroidism), parul va avea de suferit.

Varsta. Aceasta este poate singura cauza a caderii parului pe care nu o poti controla. Pe masura ce trec anii, firul de par se subtiaza si devine mai putin rezistent. Este un fenomen normal care, oricat de neplacut, face parte din viata.

Remedii impotriva caderii parului

Cauti tratamente pentru caderea parului inspirate din natura? Iata ce am descoperit noi!

Consuma mai multe proteine. Carne, oua, seminte de chia, orez, hummus, nuci, mazare, spanac, broccoli, toate aceste alimente vor reusi sa iti daruiasca acea podoaba capilara rezistenta si puternica.

Ai nevoie de fier. Expertii nu au reusit inca sa stabileasca motivul legaturii dintre pierderea firelor de par si carentele de fier, dar aceasta exista. Asigura-te ca incluzi in dieta carne, peste, tofu, broccoli, legume verzi, bogate in fier.

Integreaza in alimentatie carbohidrati complecsi. In mod normal, mai ales daca vrem sa slabim, ne ferim de carbohidrati. Dar cei proveniti din fructe si legume nu fac rau, ba dimpotriva, pot stopa caderea parului.

Aromaterapie. Chiar daca solutiile provenite din medicina alternativa nu sunt acceptate universal, aromaterapia e atat de relaxanta incat numai faptul ca te va face sa te simti bine va conta. Maseaza pe scalp uleiuri precum cel de rozmarin, lavanda, lemn de santal sau cimbru si te vei putea bucura de o podoaba capilara pe care si Gigi Hadid ar fi invidioasa.

Sursa foto: Unsplash

Cele mai bune produse pentru caderea parului

Daca esti in cautarea celui mai bun tratament pentru caderea parului, e foarte probabil sa il gasesti in randurile de mai jos! Iata ce iti recomandam!

Șampon profesional anti-caderea parului. OYSTER Cutinol Sampon No Gravity are actiune revitalizanta si combate caderea parului, cu rezultate extraordinare. Mai mult, produsul previne si ruperea firului si hidrateaza in timp ce fortifica. Testeaza-l si vei vedea ca are toate calitatile pentru a deveni cel mai bun sampon impotriva caderii parului pe care l-ai testat vreodata.

Sursa foto: Pastel3.ro

OYSTER Cutinol Sampon No Gravity impotriva caderii parului 250 ml

Balsam profesional pentru caderea parului. Atunci cand firele te parasesc si pare ca nu mai poti face nimic pentru a stopa acest fenomen, iti sare in ajutor Balsamul tratament impotriva caderii parului CHI Power Plus. Produsul contine extracte naturale de urzica, menta si lavanda, care stimuleaza scalpul si activeaza circulatia sangvina, ceea ce va preveni caderea parului si va stopa ruperea cuticulei. Are darul de a te impresiona!

Sursa foto: Pastel3.ro

Balsam tratament impotriva caderii parului- CHI Power Plus 177 ml

Fiole tratament contra caderii parului. Un sampon si un balsam anti-caderea parului, integrate in rutina ta zilnica, vor face minuni, dar ai nevoie si de formule mult mai potente. Un exemplu sunt fiolele de tratament impotriva caderii parului fin Kerastase Specifique Aminexil Force R For Fine Hair, care hidrateaza si protejeaza, calmeaza iritatia scalpului si sunt perfecte pentru firul de par fin si subtire. Aplica continutul fiolei pe parul uscat sau umed si foloseste pe o perioada de minimum 6 saptamani.

Sursa foto: Pastel3.ro

Fiola tratament impotriva caderii parului fin- Kerastase Specifique Aminexil Force R For Fine Hair 6ml

Tratament pentru scalp. Majoritatea produselor care vizeaza caderea parului se aplica pe lungimea firului de par, dar, pana la urma, originea problemei este la nivelul scalpului. De aceea e recomandat sa optezi pentru un tratament pentru scalp, localizat. Recomandarea noastra este NIOXIN SCALP TREATMENT NR. 3, destinat parului fin si tratat chimic. Plin de antioxidanti, ingrediente vegetale si ulei de menta care improspateaza si hidrateaza pielea capului, tratamentul este ideal pentru caderea normala a parului. Se agita bine, se aplica pe toata suprafata scalpului si nu se clateste.

Sursa foto: Pastel3.ro

NIOXIN SCALP TREATMENT NR. 3 100 ml

Tine cont de recomandarile noastre si, fie ca apelezi la ajutorul naturii, fie ca te inarmezi cu produsele noastre, ideale pentru a combate caderea parului, nu lasa problema fara o solutie. La Pastel3 gasesti cele mai bune tratamente impotriva caderii parului, cosmetice profesionale care iti vor oferi rezultate temeinice, in cel mai scurt timp. Recapata frumusetea parului si bogatia cositelor tale cu ajutorul lor!