Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Trucuri pentru un par sanatos si frumos

Trucuri pentru un par sanatos si frumos

Posted by Alexandra Vasile on

In ziua de azi, parul sanatos si frumos pare a fi mai degraba un mit. Oricata grija am avea de el, ajungem invariabil sa ne confruntam la un moment dat cu probleme precum uscarea excesiva, degradarea, varfurile casante, matreata, excesul de sebum. Factori precum poluarea, stresul, alimentatia dezechilibrata si radiatiile UV compromit frumusetea cositelor noastre.

Desi e aproape imposibil sa te feresti de radicalii liberi sau de stres, poti ajunge mandra posesoare a unui par superb cu cateva masuri simple. Evită sa comiti greselile grave care iti strica parul si ai grija de mandretea ta de par ca de ochii din cap! Afla cum din randurile de mai jos!

Cum sa ai cel mai frumos si mai sanatos par: trucuri simple de aplicat de acum

Stim ca nu poti lupta impotriva tuturor factorilor care iti compromit frumusetea si sanatatea parului, dar poti preveni efectele lor negative. Specialistii sunt de parere ca prin aplicarea unor masuri simple, constante, poti nu doar anula efectele negative ale factorilor de mediu, dar vei deveni si mandra posesoare a unui par de printesa. Afla care sunt aceste trucuri de milioane in randurile de mai jos!

Protejeaza-ti parul!

Orice ai face, e extrem de important sa iti protejezi parul: e poate cel mai pretios sfat pe care l-am primit pentru cosite de vis. Asa cum ti-am spus, poluarea, radicalii liberi, aparatele de coafat compromit structura fibrei capilare, ceea ce e destul de dificil de reparat. Insa exista aliati care te feresc de aceste pericole. Asigura-te ca intotdeauna folosesti un produs cu protectie termica inainte de a folosi placa, ondulatorul sau foehn-ul si nu uita nici de cel cu SPF. De asemenea, vara acopera-ti capul cu o palarie, iar iarna cu o caciula: si parul are de suferit de pe urma temperaturilor oscilante.

Spray-ul de protectie termica KEUNE CARE Absolute Volume Therma Protector este un exemplu perfect din acest punct de vedere: nu numai ca ofera un volum ametitor, dar te si apara de efectele negative ale caldurii asupra cuticulei.

Sursa foto: Pastel3

Spray de protectie termica- KEUNE CARE Absolute Volume Therma Protector 200 ml

Alege fete de perna din matase sau satin!

Poate parea un capriciu, dar fetele de perna din bumbac vor cauza efectul de frictiune, ceea ce poate degrada cuticula. In schimb, o fata de perna din materiale mai moi iti va pastra frumusetea, sanatatea si stralucirea parului. Nu trebuie sa investesti intr-un set intreg de lenjerie din matase sau satin, e suficient sa optezi pentru o fata de perna.

Invata sa te piepteni!

Stai toata ziua acasa, asa ca decizi ca nu mai are rost sa iti treci peria prin par? Din pacate, iei o decizie extrem de gresita. Nu numai ca pieptanatul descurca parul si astfel previne formarea nodurilor, dar contribuie si la distributia uleiurilor hranitoare pe toata lungimea. In plus, o perie de calitate va efectua si un masaj stimulant asupra scalpului, care contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui. Asigura-te insa ca folosesti perii si piepteni de calitate, din peri naturali.

Sursa foto: Instagram

Expertii sunt de parere ca ai nevoie de 3 accesorii de acest tip: o perie clasica pentru descurcarea de zi cu zi, una circulara pentru styling si uscare si un pieptene, ca sa aranjezi parul umed. E vital sa piepteni parul zilnic, o data dimineata si o data seara, pentru circa un minut. De asemenea, nu uita ca trebuie sa incepi de la varfuri, avansand catre radacina, pentru a nu cauza ruperea firelor. O data pe luna, curata peria de par cu un amestec de apa calda si bicarbonat de sodiu.

Sursa foto: Pastel3

LABEL M PERIE ANTISTATICA PADDLE

Foloseste ulei de cocos!

Adorat in intreaga lume, reputatia uleiului de cocos a fost patata in domeniul ingrijirii pielii, dar acesta ramane la fel de respectat pentru par. Supermodelul Gigi Hadid a destainuit secretul parului sau incredibil de frumos: acest magic ulei. Atunci cand are o zi intreaga la dispozitie, frumoasa blonda obisnuieste sa aplice ulei pe lungimi si sa prinda apoi parul intr-un coc lejer, pe care il tine cateva ore bune. Atunci cand se spala, foloseste mai intai sampon pe parul uscat pentru a elimina complet uleiul. Clateste si apoi apeleaza la inca un strat de sampon. Foloseste un produs cu proprietati purificatoare, asa cum este Londa LONDACARE Sampon Purifying.

Sursa foto: Pastel3

Londa LONDACARE Sampon Purifying

Apa rece e minunata pentru parul tau!

Nu inseamna ca, daca e iarna afara, trebuie sa te abonezi numai la bai lungi si fierbinti. Dimpotriva, apa rece e cea mai buna prietena a parului frumos. Principalul sau beneficiu este acela ca inchide cuticula si confera stralucire de invidiat parului. Clateste-te la final cu apa rece si vei vedea imediat diferenta.

Sursa foto: Instagram

Hidrateaza parul asa cum trebuie!

Daca iti doresti un par frumos si sanatos, hidratarea e un capitol sfant. Foloseste la fiecare spalare balsam si o data sau de doua ori pe saptamana masca, in functie de necesitatile tale. Insa nu aplica balsamul pur si simplu dupa ce te-ai spalat. Expertii te sfatuiesc sa absorbi apa din cuticule cu ajutorul unui prosop si abia apoi sa apelezi la balsam. Intinde pe lungimi si fereste-te de radacini. Un alt truc pretios? Evita samponarile frecvente! Daca simti nevoia sa iti speli parul dupa doar doua zile, renunta la sampon si aplica numai balsam, pe care sa il clatesti. Parul nu se murdareste atat de repede, dar nu-i strica niciodata o doza in plus de hidratare.

Foloseste un balsam intens reparator, asa cum este Loreal SE Nutrifier Glycerol Conditioner, care nu contine silicon.

Sursa foto: Pastel3

Balsam pentru parul uscat - Loreal SE Nutrifier Glycerol Conditioner 150 ml

Usuca-te la par precum o profesionista!

Stim ca adori look-ul pe care parul tau il are imediat ce te intorci de la coafor, dar esti constienta ca il poti replica si tu acasa? Dupa ce ai aplicat produsul de protectie, incepe prin a-ti usca parul cu capul in jos, executand miscari usoare, pana ce este gata in proportie de 80%. Apoi finiseaza folosind foehn-ul si peria circulara si insistand pe varfuri, pana ce acestea sunt uscate. Cositele vor capata un look neted si stralucitor.

Aceste trucuri te vor ajuta sa ai cel mai frumos si mai sanatos par la care ai visat. Protejeaza-l, invata sa il hidratezi, sa il speli si sa il usuci ca la carte si vei vedea imediat diferenta: vei avea cosite la fel de puternice, de dese si de stralucitoare precum o printesa din basme!