Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ulei de canepa: beneficii pentru piele si corp

Ulei de canepa: beneficii pentru piele si corp

Posted by Cristina Enache on

Pare ca lumea uleiurilor esentiale se imbogateste la intervale regulate cu cate un nou reprezentant pe care trebuie MUSAI sa il folosim? Da, asa se intampla, dar asta pentru ca, pe masura ce migram spre o ingrijire mult mai naturala, descoperim beneficiile extraordinare ale acestor extracte, printre care se numara si fantasticul ulei de canepa.

Ce tinem sa nuantam inca de la inceput? Nu te teme ca o sa iti provoace stari de exaltare, pentru ca nu contine canabis, spre deosebire de uleiul CBD, sau daca il contine, e prin accident si urmele sunt aproape insesizabile. Acestea fiind stabilite, iti spunem frumoasa sa poveste in randurile de mai jos.

Ce este uleiul de canepa?

Uleiul de canepa (practic denumirea sa oficiala ar fi ulei de seminte de canepa) e produs, asa cum am prefigurat, din seminte presate la rece si e cel mai adesea nerafinat, spre deosebire de uleiul CBD (ulei de canabis) care foloseste toate partile componente ale plantei.

Ambele uleiuri provin din aceeasi planta, C. sativa, si au o culoare verzulie si o aroma si gust de nuca. Soiurile nerafinate sunt mai inchise ca nuanta si contin mai multi nutrienti, in timp ce cele rafinate sunt mai limpezi.

Ce contine uleiul de canepa, de e asa admirat? Canabinoizi, flavonoide, terpeni, acizi grasi Omega-3 si Omega-6, dar si acid linoleic, oleic si palmitic. Toate aceste componente il fac extraordinar pentru piele, asa cum vom vedea mai jos.

Beneficiile uleiului de canepa pentru organism

Inainte sa plonjam in vastul teritoriu al ingrijirii cutanate, sa descoperim ce face acest ulei pentru organism, atunci cand este ingerat sau folosit in salate, smoothie-uri sau chiar prajituri.

Cum ajuta uleiul de canepa? Iata:

  • reduce inflamatia din organism;
  • calmeaza simptomele sindromului premenstrual, dar si pe ale menopauzei;
  • reprezinta o sursa excelenta de antioxidanti, acizi grasi si proteine;
  • diminueaza riscul de infectii;
  • combate convulsiile;
  • poate sa previna sau chiar sa combata intr-o oarecare masura dependentele de substante;
  • protejeaza creierul si celulele sistemului nervos;
  • reduce simptomele depresiei;
  • calmeaza anxietatea.

Uleiul de canepa pentru piele: ce atribute are

Pe langa utilizarea orala, recomandata mai sus, enumeram mai jos principalele beneficii pentru care femeile de pretutindeni iubesc uleiul de canepa.

Hidrateaza si combate uscaciunea. Pentru ca include cei trei acizi grasi mai sus mentionati, dar si acizii Omega, acest ingredient nelipsit din ritualurile de skincare poate hidrata si hrani inclusiv zonele cu piele foarte uscata, groasa sau aspra, sustinand si retentia hidratarii.

Actioneaza asupra tuturor semnelor imbatranirii pielii. De data aceasta, acidul linoleic e cel care reduce atat senzatia de uscaciune, dar si pielea atrofica sau care se subtiaza. Totodata, uleiul de canepa iti va fi de ajutor si pentru ca reduce stresul oxidativ, cauzat de expunerea organismului la radicalii liberi si care cauzeaza, printre altele, riduri si linii fine. Cum am spus, ce e impresionant e insa ca actioneaza asupra tuturor semnelor imbatranirii: stimuleaza regenerarea si imbunatateste elasticitatea si fermitatea, netezeste ridurile, estompeaza aspectul tern si intensifica stralucirea, hidrateaza si creste productia de colagen.

Poate avea efecte asupra afectiunilor cutanate de natura inflamatorie. Cu proprietatile sale antiinflamatorii, uleiul de canepa reduce simptomele acestor afectiuni dermatologice, asa cum sunt uscaciunea, disconfortul fizic si mancarimile. Asadar, daca suferi de eczeme, dermatica atopica sau seboreica, psoriazis sau rozacee, trebuie sa te imprietenesti cu el.

Reduce acneea si urmele acesteia. Ce mai aliat am intalnit in lupta cu cosurile! Cu beneficii antimicrobiene, antiinflamatorii si de echilibrare a sintezei de sebum, uleiul de canepa nu numai ca previne acneea, dar grabeste vindecarea urmelor sale, sporeste rata de turnover celular (regenerare) si stimuleaza sinteza de colagen, manifestandu-si puterile pe toate aceste cai.

Previne si poate accelera vindecarea infectiilor. Fungi, bacterii, virusi, toti microbii „stiu de frica” sa. Compusii sai nu au numai calitati antimicrobiene si antioxidante, insa, ci intaresc si bariera cutanata, astfel ca microorganismele periculoase patrund mai greu.

DIminueaza daunele expunerii la radiatiile UV si hiperpigmentarea. Acidului linoleic trebuie sa ii inaintam ode de multumire fiindca reduce daunele produse pielii de radiatiile UV, dar si pentru ca va estompa hiperpigmentarea.

Scade productia de uleiuri. Uleiul de canepa se remarca si pentru faptul ca e adecvat folosirii pentru tenul gras, mai pretentios. Nu numai ca nu blocheaza porii, dar regleaza productia de sebum si hidrateaza in mod eficient, dar fara a incarca.

E minunat si pentru par. Pe langa atributele de skincare, hidrateaza, intensifica luminozitatea, intareste firul si regenereaza cuticula.

Cum folosesti uleiul de canepa

Daca vrei sa il folosesti ca atare, il poti aplica local. Poti sa creezi si un mix, combinand ¼ ceasca de ulei de canepa cu 2 lingurite de ulei de cocos topit si 4-5 picaturi dintr-un ulei esential cu beneficii pentru piele, precum cel de lavanda sau de rozmarin.

De asemenea, tine cont ca uleiul de canepa functioneaza de minune alaturi de acizi si retinoizi, putand diminua iritatia produsa de acestia. Nu exista contraindicatii.

Insa cel mai simplu este sa folosesti uleiul de canepa in produse cosmetice. In acest sens recomandam linia Oyster Cannabis Green Lab! Samponul din aceasta gama curata delicat, lasand o senzatie placuta de relaxare si bunastare datorita parfumului sau invaluitor. Uleiul de seminte de canepa presat la rece hidrateaza in profunzime, rezultatul fiind un par regenerat si mai puternic de la radacini pana la varfuri.

Poti achizitiona si super pachetul cu 4 produse, ce contine, pe langa sampon, masca cu proprietati restructurante, ce hraneste, fortifica si ajuta la descurcarea parului, serul balsam leave-in ce hidrateaza si hraneste parul, combatand de asemenea frizz-ul si uleiul cu efect de luminozitate si o aroma subtila de chihlimbar, ce hraneste fara a incarca.

Asadar, nu mai ramane decat sa testezi si tu virtutile uleiului de canepa. Asteptam sa ne spui cum v-ati inteles!