Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ulei de corp: cand sa il alegi si ce beneficii are

Ulei de corp: cand sa il alegi si ce beneficii are

Posted by Cristina Enache on

Erou al unei experiente luxuriante, demne de o zi la spa, uleiul de corp reprezinta un produs care va face minuni cu starea ta de spirit. E mai mult decat un boost de hidratare, poate sa iti imbunatateasca dispozitia, sa te ajute sa dormi sau sa reduci stresul si anxietatea, relaxandu-te in profunzime.

Dar poate toata lumea sa foloseasca ulei de corp, sau acest produs ar trebui rezervat doar unor anumite tipuri de piele? Cum folosesti uleiul de corp pentru a te bucura de beneficiile sale si care sunt acestea? Raspundem la toate intrebarile in randurile de mai jos!

Ce este uleiul de corp si cu ce se diferentiaza de crema?

Cu siguranta ti s-a intamplat sa folosesti si tu un ulei de corp, iar daca nu ai facut-o, ne pare rau, caci te-ai lipsit de o desfatare senzoriala. Uleiul de corp e un produs hidratant din extracte din plante, cu sau fara parfum si alti aditivi, care are o textura mai lejera decat a cremei de corp si o capacitate extraordinara de emoliere, hranire si relaxare.

Daca nu iti place finisarea grasa si incarcata pe care lotiunea sau laptele de corp o lasa, o sa apreciezi uleiul de corp gratie delicatetii sale. Sa stii ca, daca investesti intr-un produs de calitate, pe baza de uleiuri organice, acesta va fi absorbit imediat si nu va lasa urme, doar o piele neteda si catifelata.

Cand ar trebui sa folosesti uleiul de corp

Uleiul de corp e o alegere universal valabila. Nu se adreseaza nici unui anumit tip de piele si nici nu isi rezuma folosirea doar la un moment din an.

E adevarat ca e preferat iarna, cand vremea se raceste si pielea e mai uscata, dar il vei adora si vara, mai ales daca te-ai ars la soare sau vrei sa accentuezi stralucirea bronzului tau.

Cat priveste „candidatul” ideal la ulei de corp, sa stii ca acest produs chiar e vital tuturor. Pielea uscata il va adora fiindca o va hrani in profunzime, dar si mai mult il va iubi cea sensibila, cu rozacee sau eczeme, ce se dovedeste adesea intoleranta la produsele de ingrijire. In acest ultim caz, uleiul de corp va fi cu atat mai benefic cu cat inlocuieste uleiurile ce nu sunt secretate in cantitate suficienta de catre corp.

Si viitoarele mamici vor aprecia folosirea uleiului de corp, mai ales ca in perioada sarcinii trebuie sa fie atente la tipurile de produse pe care le folosesc. Uleiul de corp e magic in rutina lor si pentru ca reduce vergeturile, stimuland circulatia sangelui.

Beneficiile uleiului de corp

Cand vei parcurge lista de mai jos vei intelege de ce tot mai multe femei prefera uleiul de corp cremelor si lotiunilor.

Iata ce face acesta:

  • hidrateaza pielea in profunzime, fara a lasa o pelicula grasa. Nu o sa iti vina sa crezi cat de repede e absorbit.
  • calmeaza si vindeca pielea uscata. Pentru ca restituie pielii uleiurile hidratante de care are nevoie si pe care nu le mai secreta, uleiul de corp e minunat daca suferi de uscaciune.
  • repara bariera de protectie. In cazul acestei functii a dermului, e important sa o stimulezi cu extracte naturale, iar uleiul se califica cu succes din acest punct de vedere.
  • te ajuta sa dormi mai bine. Uleiul de corp face parte dintr-un ritual relaxant, care poate atenua durerile de muschi, tensiunea de la nivelul corpului, dar si senzatia de stres si de anxietate, imbunatatind astfel calitatea somnului.
  • imbunatateste circulatia sangelui. Pentru ca e nevoie de miscari de masaj ca sa stimulezi absorbtia uleiului, vei vedea ca e indicat pentru o circulatie mai buna. Dar uleiul de corp participa si la drenajul toxinelor.
  • are proprietati anti-age. Nu numai ca, reducand deshidratarea, previne imbatranirea, dar daca alegi un produs bogat in antioxidanti, de exemplu, efectele vor fi accentuate.
  • imbunatateste textura pielii. Pielea e nu numai mai neteda, dar si cu un relief uniform.
  • reduce vergeturile. Uleiul de corp e unul dintre putinele produse ce pot avea succes impotriva urmelor de cosuri, a cicatricilor si a vergeturilor.
  • intensifica stralucirea. Pielea e mai radioasa dupa un masaj cu uleiul de corp. Stimuland si exfolierea, prin miscarile de masaj, acest produs rejuveneaza in profunzime.

Cum sa folosesti uleiul de corp

Nu e deloc greu sa il aplici, ba, dimpotriva, atat de placut si de relaxant.

Pe post de produs de hidratare. Dupa ce te-ai imbaiat, pe pielea inca umeda, intinde prin miscari circulare de masaj cateva picaturi de ulei de corp.

Anti-vergeturi, pentru viitoarele mamici. Stand intinsa, maseaza cu delicatete ulei de corp pe zonele cu vergeturi.

Pe post de lotiune de ras. Uleiul de corp inlesneste rasul, inmuind pielea si hidratand-o. Lama aluneca mai usor, astfel ca nu vor aparea nici fire de par crescute sub piele.

Pe zonele cu piele ingrosata. Fie ca e vorba de coate sau de genunchi, un pic de ulei de corp va hrani pielea, absorbindu-se rapid.

Cateva picaturi in apa de baie. Visezi la o experienta demna de o regina? Varsa cateva picaturi de ulei de corp parfumat in apa baii. Pielea va fi mai hidratata, frumos mirositoare, iar confortul, inzecit.

Pentru cuticule. Te-ai saturat de cuticulele la fel de taioase precum un cutit? Indreapta-te tot catre uleiul de corp. Maseaza pe unghii si cuticule pentru hidratare si stralucire. Reprezinta si o binemeritata pauza de la manichiura.

Ulei de corp hidratant

Te-au ademenit randurile de mai sus si abia astepti sa incluzi un ulei de corp in rutina ta? Avem doua propuneri pe cinste!

Uleiul de masaj Bruno Vassari Body Care Massage Body Oil e ideal pentru a revigora corpul, dar si pentru a stimula drenajul limfatic sau in masajele terapeutice. O sa ii apreciezi eficienta si dupa epilarea cu ceara. Contine un mix de uleuri de lavanda, cimbru, lamaie si menta, remarcandu-se si prin mirosul divin.

ulei de corp hidratant

In ciuda faptului ca expertii te asigura ca uleiurile de corp se absorb imediat, tot iti este teama de pelicula lipicioasa? Alege un ulei uscat precum cel de la Algologie si poti sa stai linistita. Uleiul marin are o textura fluida si non-grasa, ce nu lasa urme, hidrateaza, hraneste si presupune si un efect de lifting. Extractele de plante marine cu proprietati de tonifiere si regenerare, vitamina E si combinatiile de ulei organic din nuci de Macadamia, ulei organic din susan, ulei rafinat din Limba Mielului (regenerare si lifting) si ulei rafinat din alune vor fi un rasfat pentru pielea ta.

ulei de corp

Poti sa folosesti ulei de corp pe fata si in par?

Iata o intrebare care a preocupat multe femei. Utilizarea pe ten e descurajata in general de catre specialisti, cu exceptia cazului in care eticheta produsului o recomanda, bineinteles. Explicatia este aceea ca pielea fetei e mai subtire si mai sensibila, iar unele uleiuri de corp pot infunda porii si duce la aparitia acneei.

Nu iti face insa griji in legatura cu parul! Poti utiliza fara probleme uleiul de corp pe post de masca nutritiva, presarand cateva picaturi in balsam sau aplicand pe varfuri, daca le simti uscate.

In cazul in care ai pielea extrem de deshidratata, chiar descuamata, poti sa folosesti ulei de corp in combinatie cu o lotiune. Incepe aplicand crema si continua cu uleiul sau asociaza-le daca esti in criza de timp.

Uleiul de corp e un produs care iti poate schimba viata. Descopera propunerile Pastel3 si povesteste-ne cum au functionat si pentru tine!