Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Ulei de jojoba pentru par: beneficii si mod de utilizare

Ulei de jojoba pentru par: beneficii si mod de utilizare

Posted by Cristina Enache on

Alaturi de apa de orez si cea de trandafiri, uleiul de jojoba e unul dintre cele mai pretuite ingrediente naturale in lumea beauty-ului, pe tot parcursul lumii. O sa fii poate uimita sa afli ca de fapt nici macar nu e un ulei, caci numele sau starneste confuzie; in realitate, e vorba de o ceara extrasa din semintele plantei de jojoba, ce imita fenomenal de bine structura sebumului uman, motiv pentru care e si atat de apreciata.

Desi uleiul de jojoba e folosit si pentru intarirea unghiilor, dar si pentru hidratarea tenului, principalul sau efect e cel capilar. Iti spunem in randurile de mai jos de ce sa apelezi si tu la ulei de jojoba pentru par si de ce beneficii poti profita astfel!

Mai intai, ce este uleiul de jojoba?

Asa cum am spus, acest ingredient este extras dint-o planta ce creste in Sud-Vestul Statelor Unite si in Mexic, mai precis in Arizona, sudul Californiei si dincolo de granita americana.

Uleiul de jojoba pentru par a inceput sa fie folosit din anii 70, ceea ce inseamna ca are o lunga istorie in spate. Potentialul alergen redus si faptul ca poate fi folosit fara probleme si de femeile insarcinate, dar si de cele ce alapteaza i-au castigat popularitatea.

E bogat in vitaminale C, E si B, dar si in zinc si cupru, motiv pentru care e folosit cu speranta pentru a stimula cresterea parului, desi nu exista (inca) dovezi stiintifice in acest sens.

Beneficiile uleiului de jojoba pentru par

O sa vezi mai jos ca uleiul de jojoba pentru par are aproape toate efectele pozitive ce pot exista si e posibil sa devii circumspecta, dar te sfatuim sa ii dai o sansa, caci intr-adevar se bucura de o eficienta remarcabila.

Iata cu „ce se lauda”!

Hidrateaza parul. Una dintre particularitatile uleiului de jojoba pentru par este aceea ca nu patrunde in profunzimea cuticulei, asa cum se intampla cu cel de cocos, spre exemplu. Acest fapt este de notat pentru ca atrage beneficii unice si importante. Astfel, are rolul de a preveni pierderea umiditatii si, stand aproape de stratul exterior al firului, combate deshidratarea si ruperea. Reversul medaliei? Daca ai nevoie sa hranesti podoaba capilara in profunzime ar trebui sa incerci un ulei mai dens si mai hidratant.

Combate matreata. Aici, sa stii ca specialistii nu au ajuns la un consens, asa ca cel mai bine e sa testezi pe propria piele. E suficient de mentionat insa ca uleiul de jojoba are proprietati antibacteriene si antifungi, care il fac un aliat esential contra matretii. Mai ajuta si ca poate controla productia de sebum in exces.

Echilibreaza nivelul pH-ului pielii capului. Si acest dar il ajuta sa lupte contra matretii. Tot proprietatile anti bacterii si anti fungi restaureaza coeficientul de hidratare al scalpului, fara a deranja insa glandele sebacee. De fapt, pentru parul gras (la fel ca si in cazul tenului), uleiul de jojoba e una dintre optiunile de top.

Reduce electrizarea. Descrierea de mai sus spune totul: parul se electrizeaza tocmai pentru ca, fiind lipsit de hidrarare si neavand de unde sa o ia, caci sebumul si uleiurile nu ii mai sunt de ajuns, o cauta in atmosfera. Dar, dat fiind faptul ca acest ingredient previne pierderea umiditatii, va atenua pericolul.

Confera stralucire si luminozitate. Aceste efecte ale uleiui de jojoba pentru par se vor vedea cel mai frumos pe cositele lungi si pe bucle! E o ceara, dar e una stralucitoare, asa ca va oferi un luciu cuceritor.

Hraneste buclele. Parul cret e prieten la catarama cu uleiul de jojoba. Il apreciaza mai ales fiindca are o structura atat de apropiata cu cea a sebumului uman, care ajunge greu sa se raspandeasca la nivelul tuturor buclelor. Tocmai aici e respectata contributia acestui extract.

Poate sa intareasca fibra capilara. Vesti bune! Combinatia de vitamine si minerale nu numai ca fortifica firul de par, dar este ideala si pentru ca poate preveni ruperea si pentru ca indeseste podoaba capilara.

Stimuleaza cresterea. Am ajuns la cel mai contestat beneficiu al uleiului de jojoba pentru par. Sa stii ca nu exista studii in acest sens, asa cum se intampla cu capacitatea de hidratare, care a fost demonstrata stiintific, dar sunt totusi argumente. Nu numai ca jojoba hraneste si fortifica, dar se pare ca are un atribut esential de a „topi” depunerile de sebum si de impuritati de la nivelul scalpului, eliberand astfel foliculii de par sufocati de acest buildup. Mai ales in combinatie cu o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine B si in proteine si cu un program riguros de exercitii si unul responsabil de odihna, uleiul de jojoba poate sa iti daruiasca o coama de sirena.

Cum sa folosesti ulei de jojoba pentru par

Inainte de a-ti spune cum sa il utilizezi, afla ca sunt si anumite consideratii pe care sa le iei in calcul. In primul rand, scade cantitatea la o folosire minimala daca ai parul fin, pe care il poate ingreuna. Uleiul de jojoba s-a nascut ca sa tina companie cositelor dese, cu fir gros sau cret.

Retine si ca functioneaza de minune alaturi de uleiul de cocos, de argan si de moringa.

Uite cum te bucuri de el!

Aplica pe lungimi. Uleiul de jojoba e minunat fiindca va combate daunele produse de aparatele de coafat asupra varfurilor, asa ca foloseste cu precadere pe varfuri, masand usor. Nici macar nu mai trebuie sa il clatesti.

Hidrateaza scalpul. Desi in general aplicarea directa pe scalp e descurajata, daca ai matreata, il poti masa pe pielea capului. Nu recurge insa la mai mult de 1-2 picaturi. Maseaza si lasa sa actioneze circa 30 de minute, apoi samponeaza.

Ca tratament inainte de spalare. E una dintre utillizarie noastre preferate! In acest sens, toarna cateva picaturi, freaca palmele intre ele ca sa diluezi si apoi raspandeste de la radacina spre varfuri. Lasa sa isi faca simtita magia si ulterior samponeaza urmand ritualul obisnuit.

Contra frizz si pentru luciu. Pe parul umed, aplica cateva picaturi pe lungimi, pentru a reduce electrizarea, a netezi si a hrani acele varfuri despicate.

Cele mai bune produse cu ulei de jojoba pentru par

Totusi, cea mai buna modalitate de a folosi ulei de jojoba pentru par este in produse cosmetice care sa il contina. Iata cateva recomandari!

Incepem cu samponul pentru par cret cu Elastina si Ulei de Jojoba OYSTER Cutinol Plus Curly Shampoo. Recomandat pentru parul ondulat, rebel, cret sau tratat cu solutie de permanent, curata si hidrateaza eficient, revitalizand si redefinind buclele care isi recapata frumusetea si supletea. Elastina si uleiul de jojoba repara si restabilesc bariera lipidica.

Vrei un balsam pentru reparare intensa care sa se adreseze parului vopsit? Raspunsul este PAUL MITCHELL Ultimate Color Repair Conditioner. Hidrateaza, descurca si restaureaza vibratia culorilor,  beneficiind de un complex de reparare cu extract de Quinoa. Untul de shea, jojoba si uleiul de soia completeaza o formula care lasa parul moale, suplu, de-a dreptul splendid si atat de luminos.

Fireste ca nu putea lipsi o masca de pe lista noastra de produse. Masca pentru reparare intensiva ARTEGO Dream Mask Anti-Damage nu numai ca reduce daunele, dar le impiedica si pe viitor. O ajuta combinatia de Jojoba si Avocado, intens hranitoare, reconstruind, descurcand, netezind si imbunatatind in chip atat de ispititor stralucirea cositelor tale.

Ulei de jojoba pentru par? Da, va rog! Ofera podoabei capilare acest cumul de-a dreptul impresionant de beneficii!