Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Uleiul de ricin - cum il utilizezi pentru par si piele

Uleiul de ricin - cum il utilizezi pentru par si piele

Posted by Alexandra Vasile on

Suntem tot mai convinse de la o vreme incoace ca este cazul sa luam initiativa si sa ne reinnodam relatia compromisa cu natura. Incepem sa redescoperim leacurile bunicilor noastre si intelegem ca acestea erau mult mai eficiente decat multe dintre cosmeticele pe care le folosim acum.


Tocmai de aceea, iti recomandam in randurile de mai jos unul dintre cele mai wow ingrediente folosite acum in industria frumusetii, care are proprietati unice! Este vorba despre uleiul de ricin, folosit pentru ten, par si gene. Extras din semintele de ricin, cu o culoare aurie, uleiul este bogat in acizi grasi nesaturati cu excelente capacitati antioxidante. Afla din randurile de mai jos care sunt atributele ce-l transforma intr-un erou al frumusetii!

Uleiul de ricin pentru ameliorarea acneei

Stim, la prima vedere poate parea contraintuitiv ceea ce iti recomandam azi: cum ar putea aplicarea unui ulei sa estompeze sau sa duca la disparitia unui cos? Iata insa care sunt argumentele pentru care ar trebui sa folosesti numai ulei de ricin pe urmele de acnee de acum incolo!

Uleiul de ricin impresioneaza gratie caracteristicilor sale antimicrobiene si antiinflamatorii, care il transforma intr-un inamic redutabil al urmelor de acnee. Dar el contine si trigliceride, recunscute pentru faptul ca dizolva murdaria, sebumul si celulele moarte de la suprafata pielii, ceea ce previne infundarea porilor, una dintre principalele cauze ale aparitiei acneei.

Un alt motiv pentru care uleiul de ricin e recomandat pentru cosuri e legat de capacitatea sa de hidratare. Consideri ca aceasta nu are ce cauta in cazul tenului gras? E o idee preconceputa (si gresita). Atunci cand pielea sufera de lipsa de hidratare, are tendinta de a accelera productia de sebum pentru a compensa acest deficit, unul dintre factorii care cauzeaza acneea.

Mai departe, uleiul de ricin contine acid rinoleic, cu proprietati antiinflamatorii si astfel trateaza pielea afectata de cosuri. Stimularea proceselor de regenerare si de reparare a dermului e de asemenea un factor care grabeste cicatrizarea pielii: nu numai ca scapi de cosuri, dar si de urmele lor.

Cum folosesti uleiul de ricin pentru a lupta impotriva acneei?

Mai intai, incepe prin a face o baie de aburi pentru ten, care va deschide porii. Dupa cateva minute, aplica ulei de ricin direct pe cos, cu miscari circulare. Lasa sa actioneze peste noapte si a doua zi curata orice urme ramase cu un prosop curat si spala-te pe fata cu apa rece ca sa inchizi porii.

Rolul uleiului de ricin in vindecarea ranilor

Fiind atat de bogat in acizi grasi cu un potential extraordinar de regenerare, uleiul de ricin a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a accelera procesul de cicatrizare. Ajuta atat la vindecarea urmelor de cosuri despre care ti-am vorbit mai sus, dar si in cazul ranilor.

Un aspect important este reprezentat si de proprietatile antimicrobiene, care protejeaza tesutul lezat de eventualele infectii bacteriene.

Nu in ultimul rand, uleiul de ricin poate fi folosit si pentru a scapa de negi sau de bataturi. Dupa ce ai spalat si curatat pielea cu sapun, maseaza ulei de ricin pe neg sau pe batatura sau foloseste comprese imbibate in acest uluitor aliat al frumusetii si al sanatatii tale. Repeta pana ce te-ai vindecat.

Uleiul de ricin si proprietatile sale hidratante

Nu poti trece peste extraordinarele proprietati hidratante ale uleiului de ricin. Fiind bogat in acizi grasi, acesta a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a hidrata pielea.

Utile sunt si trigliceridele despre care ti-am vorbit mai sus, care au proprietatea de a sustine retentia apei in tesuturi, ceea ce previne deshidratarea, mai ales in cazul tenului uscat.

Un alt aspect de care sa tii cont e faptul ca, desi hidratant, uleiul de ricin nu e comedogenic, ceea ce inseamna ca nu exista riscul sa blocheze porii. Acest fapt il face unul dintre cei mai apreciati agenti hidratanti in cazul tenului gras sau sensibil, extrem de pretentioase din acest punct de vedere.

Cum folosesti uleiul de ricin pentru hidratare? Aplica prin masaj pe piele, pana ce te asiguri ca produsul este absorbit complet. Daca ti se pare ca refuza sa intre in piele, il poti dilua cu un pic de ulei de masline sau de cocos, deoarece ricinul se poate dovedi prea consistent pentru utilizarea ca atare. Te vei bucura de un ten neted si catifelat, stralucitor si cu o textura uniforma, care va ramane tanar pentru mai mult timp.

Vrei sa te bucuri de aceste proprietati de hidratare ale uleiului de ricin? Lipgloss-ul de la Paese e imbogatit cu ingrediente active ce hranesc buzele in timp ce le lasa stralucitoare. Produsul contine ulei Medowfoam, bogat in vitaminele A si E, unt de cacao, antioxidanti naturali si, bineinteles, atat de renumitul ulei de ricin. Il gasesti la Pastel3!

Sursa foto: Pastel3

PAESE BALM LIPGLOSS(balsam gloss)

Masca pe baza de ulei de ricin pentru regenerarea parului

Daca e atat de benefic pentru piele, am putea spune ca uleiul de ricin e extraordinar pentru par. Desi in ceea ce priveste efectele de stimulare a cresterii genelor si sprancenelor nu exista inca dovezi stiintifice care sa ii ateste utilitatea, uleiul de ricin e un ingredient pretios in mastile pentru hidratarea parului in profunzime.

Ce face el, mai specific? Regenereaza si intareste parul gratie continutului de antioxidanti, previne si trateaza caderea parului, foliculita, pruritul, dar si matreata gratie proprietatilor sale antibacteriene si antifungice.

Aplicat pe scalp prin masaj, uleiul de ricin poate contribui si la accelerarea cresterii parului, desi, asa cum ti-am spus, nu exista inca cercetari care sa valideze acest fapt.

Mai jos iti recomandam o masca de par uluitoare cu ulei de ricin, pentru cosite cu aspect spectaculos!

Sursa foto: Instagram

Amesteca 2 linguri de ulei de ricin cu una de miere si cu galbenusul provenit de la un ou si mixeaza-le bine. Poti include in amestec si o lingura de ulei de cocos. Aplica pe lungimi si la radacina si lasa sa actioneze cat de mult timp iti permiti. Spala parul pana ce nu mai ramane nicio urma de masca, apoi samponeaza si clateste cu apa rece. Parul tau va fi mai frumos ca niciodata!

Uleiul de ricin e unul dintre cele mai potente ingrediente pentru par, ten sau unghii. Profita de proprietatile sale si foloseste-l ca sa scapi de cosuri, dar si pentru hidratarea si regenerarea tenului, cat si in scopul repararii si hranirii cuticulei in profunzime!