Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Untul de cacao - beneficiile asupra frumusetii

Untul de cacao - beneficiile asupra frumusetii

Posted by Alexandra Vasile on

Cacaua nu e prietena noastra de nadejde doar datorita gustului divin pe care il imprima ciocolatei, asa cum au descoperit femeile, din cele mai vechi timpuri. Acest ingredient e magic nu doar in bucatarie, dar si pentru frumusetea ta. Obtinut din semintele de cacao, untul rezultat e bogat in grasimi nesaturate, vitamine, acizi grasi si antioxidanti, ceea ce il face ideal pentru ingrijirea pielii si a parului.

In randurile de mai jos iti vom vorbi despre toate minunile pe care le poate face untul de cacao pentru frumusetea ta. Il vei privi cu chiar mai multa afectiune atunci cand vei descoperi ce potential urias are!

Untul de cacao pentru ten

Te-ai saturat de toate cremele din comert si nu mai stii ce sa folosesti? Untul de cacao iti poate sari in ajutor! Are proprietati de hidratare, emoliere, protectie, catifelare, iluminare, calmare, anti-iritare si anti-age. E unul dintre cele mai complete si mai complexe ingrediente din natura care pot fi folosite in beauty, asa cum vei vedea in randurile de mai jos. Iata ce face untul de cacao pentru pielea ta!

Hidrateaza intens. Marele atu al untului de cacao este ca se potriveste tuturor tipurilor de piele. Hraneste in profunzime, dar nu lasa finisare grasa, uleioasa sau neplacuta, atuuri de care merita sa tii cont. E un extraordinar agent emolient gratie continutului ridicat de acizi grasi si se topeste imediat la contactul cu pielea.

Catifeleaza si imbunateste stralucirea pielii. Te vei simti precum o zeita aplicand un strat de unt de cacao pe ten sau pe pielea corpului. Aceasta devine instant catifelata si incepe sa straluceasca in mod ispititor.

Are efect anti-age. Antioxidantii si acizii grasi continuti de untul de cacao neutralizeaza efectele devastatoare ale radicalilor liberi si ale stresului oxidativ. Este motivul pentru care acest ingredient e un aliat important in lupta impotriva imbatranirii. De asemenea, stimuleaza sinteza de colagen, fenomen care te va mentine tanara pentru mai mult timp.

Are potential anti-inflamator. Tot gratie continutului mare de antioxidanti, untul de cacao poate lupta impotriva inflamatiilor. Detine si caracter anti-iritant si regleaza pH-ul pielii. E util de asemenea si in cazurile de psoriazis, dermatita sau pentru eczeme.

Estompeaza cicatricile. Gratie capacitatii sale de a hidrata si de a mentine apa in straturile profunde ale pielii, untul de cacao sterge semnele neplacute de pe piele.

Relaxeaza, destreseaza, energizeaza. Sunt motive pentru care e fenomenal atunci cand e folosit la masaj.

Reface tesuturile. Fiind atat de bogat in acizi grasi, untul de cacao reprezinta o alegere fabuloasa pentru a hidrata cele mai uscate zone ale corpului, precum coatele sau genunchii.

Sursa foto: Instagram

Foloseste unt de cacao pur pentru piele, pe care il poti masa dupa ce ai utilizat crema de fata de noapte, sau investeste intr-un produs care sa il contina. Alegerea noastra este Crema hidratanta de noapte Mario Badescu Caviar Night Cream, care hraneste in profunzime, confera fermitate si contribuie la regenerarea celulara gratie extractelor de unt de cacao.

Sursa foto: Pastel3

Crema hidratanta de noapte cu caviar - Mario Badescu Caviar Night Cream 29 ml

Untul de cacao pentru par

Unele dintre cele mai bune masti pentru parul tau au la baza unt de cacao. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul ca produsul are atat de multe efecte pozitive.

Hidrateaza si revitalizeaza parul. Din nou, continutul de acizi grasi este „responsabil” pentru aceste daruri.

Intareste cuticula si previne caderea acesteia. Hranita de la suprafata pana in profunzime, cuticula devine mai puternica, iar parul nu se mai rupe atat de usor.

Confera volum. Acest atu va fi vizibil mai ales atunci cand ai parul buclat: untul de cacao hidrateaza onduleurile in profunzime si le confera gratie si suplete.

Previne despicarea varfurilor. Aplica-l pe lungimi si vei vedea ca acestea se tocesc mult mai greu.

Sursa foto: Pixabay

Alte efecte pozitive ale untului de cacao pentru par: lasa parul mai usor de aranjat, repara daunele provocate de aparatele de styling si de vopselele chimice, agresive, previne aparitia matretii.

Idei de masti de par cu unt de cacao

Asa cum am vazut, untul de cacao e un adevarat dar pentru parul tau!

Poti folosi untul de cacao direct pe post de masca. Topeste-l si aplica-l pe parul umed sau uscat, pe lungimi, dar nu lasa sa actioneze mai mult de 15-20 de minute, deoarece la temperatura camerei uleiul va deveni solid, iar apoi iti va fi extrem de dificil sa il scoti din par.

Samponeaza apoi parul cu un produs bland si delicat. Opteaza pentru un sampon profesional precum Wella Wp Invigo Refresh Wash Shampoo, revitalizant, care revigoreaza si contribuie la energizarea scalpului.

Sursa foto: Pastel3

Sampon revitalizant - Wella Wp Invigo Refresh Wash Shampoo 250 ml

Daca iti doresti o masca si mai potenta, amesteca unele dintre cele mai eficiente ingrediente in ingrijirea parului. Ai nevoie de 2 linguri de unt de cacao, 2 linguri de ulei de cocos si o lingura de ulei de jojoba. Incalzeste mai intai untul de cacao si pe cel de cocos pana ce deprind o textura lichida, apoi adauga jojoba. Asteapta sa se raceasca si, cu putin timp inainte de a se solidifica, amesteca bine. Ai obtinut o masca pe care o poti aplica pe par, dar si pe piele.

Esti bruneta si vrei sa conferi stralucire parului tau? Amesteca o cana de gel pur de aloe vera, o jumatate de cana de unt de cacao si un sfert de cana de miere. Mixeaza intr-un bol pana ce obtii o compozitie omogena si apoi aplica pe par. Clateste si spala-te pe cap cu samponul tau favorit.

Dupa cum ai vazut, untul de cacao este unul dintre cele mai puternice ingrediente pentru frumusete. Tine cont de efectele sale wow pentru piele si par si aplica-l de cate ori ai nevoie. Testeaza mastile propuse de noi si spune-ne cum au functionat!