Aboneaza-te la newsletter si afla ultimele noutati si promotii!



Cum eviti iritatia pielii dupa epilare. Sfaturi in functie de zona

Cum eviti iritatia pielii dupa epilare. Sfaturi in functie de zona

Posted by Cristina Enache on

Nu e de mirare ca multe dintre noi au decis varianta naturala, refuzand sa isi mai indeparteze parul in exces: iritatia pielii dupa epilare e reala si, pentru unele femei, un adevarat cosmar. Insa daca visul pielii catifelate si netede, de bebelus, nu te va parasi niciodata, suntem aici ca sa iti oferim cele mai bune sfaturi pentru a scapa de roseata, mancarime, brobonite, cosuri si orice altceva te deranjeaza.

Indiferent de metoda aleasa pentru eliminarea parului in exces, sa stii ca exista remedii si trucuri care vor da garantat rezultate. Noi le-am grupat in functie de zona, ca sa iti fie mai usor, si abia asteptam sa ti le impartasim!

Metode de preventie a iritatiei pielii dupa epilare in functie de zona

Fie ca esti prietena la catarama cu epilatorul, nu ai renunta nici in ruptul capului la ceara sau esti fana a epilarii cu laser, e foarte probabil sa te fi confruntat cu iritatie. Manifestata fie sub forma rosetii, a cosurilor sau a firelor de par crescute sub piele, un lucru e clar: nu e de gluma cu ea.

Si cum brobonitele de pe linia bikinilor sunt diferite de firele de par crescute sub piele pe picioare, sa facem mai jos o distinctie atat de necesara, in functie de zona!

Fata

Fie ca iti smulgi mustata sau recurgi la epilare faciala cu crema depilatoare, se poate intampla ca pielea sa se revolte. Desi delicatetea metodelor de indepartare a parului facial face in asa fel incat iritatiile pielii dupa epilare sa fie mai rare in aceasta regiune, ele nu sunt nemaiintalnite.

Iata ce trebuie sa faci!

Evita sa folosesti produse cu retinol cu 2-3 zile inainte de epilare. Mai ales daca folosesti ceara, riscul de reactii alergice e ridicat.

Nu aplica machiaj inainte si dupa epilare. Odata cu noile metode, mai blande, e suficient sa astepti o zi, dar nu te abate de la aceasta regula.

Curata fata cu delicatete, folosind un demachiant gentil cu pielea. E important sa cureti tenul si inainte, si dupa epilare ca sa previi iritarea pielii. Un exemplu bun este Demachiantul pentru tenul sensibil/uscat Mario Badescu Demachiant Cleansing Milk with Carnation and Rice Oil, care curata in profunzime, protejand pielea si beneficiind de compozitia bogata in ulei de garoafa si ulei de orez.

demachiant ten

Aplica neaparat o crema de fata pentru ten sensibil. Renunta la cateva zile dupa epilare la produsul tau de hidratare obisnuit si ia si o pauza de la tratamente. Crema pentru tenul sensibil Anubis Sensitive Zul Moisturizer Cream e special conceputa pentru a reduce tendinta spre inrosire, iritare, descuamare sau deshidratare a pielii, fiind bogata in extracte de musetel cu rol de decongestionare si calmare si avand o formula usoara, care se absoarbe fara probleme.

crema pentru ten sensibil

Corp (picioare, brate, abdomen, spate)

Nu comite greseala de a considera ca aceste zone sunt mai putin pretentioase decat chipul tau diafan, atunci cand vine vorba despre epilare. Dimpotriva, data fiind cantitatea mai mare de par ce trebuie indepartat, problemele se pot acutiza.

In primul rand, asigura-te ca folosesti un produs de calitate. Epilatorul ar trebui sa fie profesional, iar daca mergi la salon, e musai sa frecventezi unul de incredere. Atentie, insa, daca apelezi la ceara, mai ales ca avem tendinta de a-i minimiza riscurile. Ceara roll-on cu vinoterapie de la Bruno Vassari este un produs profesional ce nu numai ca ajuta la indepartarea parului, dar lasa pielea hidratata si catifelata si reduce durerea si disconfortul resimtite.

ceara roll on

Exfoliaza pielea inainte de epilare. Indepartand celulele moarte inainte de aceasta procedura nu numai ca pregatesti pielea, dar minimizezi si riscul de foliculita. Alege din nou un produs gentil, asa cum este Exfoliantul delicat pentru corp THALGO Salt Flake Scrub, pentru un gomaj fin ce nu agreseaza pielea. Produsul include Alge Boreale si un Trio de fulgi de sare, fiind bland si totodata eficient.

exfoliant delicat

Hidrateaza pielea cu o lotiune usoara. Nu incarca pielea daca vrei sa eviti iritatia sa, asa ca renunta la unturile de corp bogate in favoarea unei lotiuni lejere. Gelul de corp hidratant THALGO Milky Moisturising Gel te va cuceri de la prima aplicare, textura sa de lapte de corp hidratand intensiv, dar fiind absorbita fara probleme si lasand o senzatie de prospetime. Cu o compozitie pe baza de alge boreale, Lichen islandez si Sea silicone, care mentin umiditatea in tesuturi, produsul e must try.

gel de corp

Curata pielea inainte si dupa epilare. E recomandat sa faci un dus inainte, fara a mai aplica, insa, crema de corp. Specialistii insista sa folosesti un produs special pentru pielea sensibila, care sa nu contina parfum.

Aplica comprese in mod inteligent. Daca stii sa jonglezi cu temperaturile acestor comprese nu va mai trebui sa iti faci griji pentru iritatia pielii dupa epilare. Regula este urmatoarea: foloseste comprese reci, daca pielea s-a inrosit sau s-a iritat, si comprese calde, daca observi ca au aparut fire de par crescute sub piele.

Minimizeaza cresterea parului. Cum sa previi iritatia pielii dupa epilat? E simplu, reducand sesiunile de indepartare a pilozitatii corporale. Cum, din nou? Cu Lotiunea de inhibare a cresterii firului de par Bruno Vassari Body Care Epil Retard. S-a demonstrat ca dupa 28 zile de utilizare zilnica, densitatea cresterii firelor de par este redusa intre 26-50%, iar 11- 30% dintre firele crescute in piele nu vor mai aparea. Mai mult, efectul se mentine la o luna dupa stoparea tratamentului. Nu putem trece cu vederea nici cocktail-ul de ingrediente active, uleiuri esentiale si alge de mare cu efect protector de care vei avea de profitat mai ales pe timpul verii.

lotiune de inhibare a crestererii parului

Imbraca numai articole vestimentare lejere din fibre naturale. Aceste tesaturi lasa pielea sa respire, permit evaporarea transpiratiei si reduc riscul de frictiune.

Axila.

Pielea axilei ne da batai de cap dupa epilare fie si numai datorita pericolului pe care il presupune transpiratia.

Ideal ar fi sa minimizezi orice risc de a transpira, deoarece pielea iritata poate intra in contact cu bacteriile si riscul de inflamare e si mai mare.

Ai grija si la deodorantul folosit. Alcoolul e un cosmar pe pielea proaspat epilata, dar un produs natural poate face minuni. Fie folosesti o piatra de alaun, fie pudra de talc pentru bebelusi.

Bubite dupa epilat inghinal

Am rezervat zonei inghinale un capitol separat, fiindca aici intervin unele dintre cele mai delicate probleme dupa epilat. In mare, poti apela la aceleasi sfaturi ca in cazul indepartarii pilozitatii corporale: foloseste geluri de dus sau lotiuni intime delicate, fara parfum, aplica atat de binefacatoarele comprese si utilizeaza intotdeauna un gel de ras, daca folosesti lama.

Mai ales in perioada ulterioara epilarii este, de asemenea, esential sa porti numai lenjerie de bumbac. Matasea si satinul, desi seducatoare, pot interfera cu siguranta pielii tale.

De un real ajutor iti va fi si apa termala cu aloe vera Anubis Thermal Aqua. Are efect decongestionant, de hidratare, revitalizare si oxigenare a pielii, si ajuta la eliminarea unor rezidurii precum cele lasate in urma de produsele de epilat, de masti sau peeling-uri. Totodata, apa termala confera o senzatie incantator de placuta si reduce iritarea dupa indepartarea parului, indiferent de metoda aleasa.

apa termala

Remedii naturale impotriva iritatiei dupa epilare

Natura stie ca ai nevoie de ea la bine si la greu, iar in sanul sau poti regasi cateva solutii de exceptie contra iritatiei pielii dupa epilare.

Iata pe ce mizam noi!

Aloe vera. Poate cea mai cunoscuta planta cu proprietati calmante are grija cu loialitate de pielea ta. Aplica gel proaspat extras dintr-o frunza de aloe vera si vei vedea diferenta.

Ceai alb. Pliculetele de ceai alb contin acid tanic cu proprietati antiinflamatorii. Tot ce trebuie sa faci este sa le racesti la frigider si sa le aplici apoi pe pielea iritata.

Ovaz. Bogat tot in acelasi agent antiinflamator, ovazul reduce iritatiile cutanate. Daca ai timp, prepara o pasta din apa si ovaz si aplica local pe zona cu probleme, daca nu, adauga o mana de ovaz in apa baii si relaxeaza-te linistita, stiind ca pielea ta iti va fi recunoscatoare.

Adio, iritatie a pielii dupa epilare! Bucura-te de netezimea si de supletea pielii, stiind ca nimic nu o va compromite, si da intaietate produselor de la Pastel3!